Burdur’da Karla Mücadele Koordinasyon Toplantısı Yapıldı.

Gündem 28.11.2017 - 08:34, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Burdur’da Karla Mücadele Koordinasyon Toplantısı Yapıldı.

Vali Yılmaz Başkanlığında Karla Mücadele Koordinasyon Toplantısı Yapıldı.
Vali Şerif Yılmaz başkanlığında İl Özel İdaresi Meclis Salonunda Karla Mücadele Koordinasyon Toplantısı yapıldı. Toplantıya Vali Yılmaz’ın yanı sıra Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Vali Yardımcıları Bahir Altunkaya, Ali Nazım Balcıoğlu, ilçe kaymakamları, Genel Sekreter Servet Olpak, ilgili bölge ve il müdürleri, oda ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.Vali Yılmaz toplantının başında yaptığı konuşmada; yaklaşan kış mevsimi öncesi karla mücadele ile ilgili durum değerlendirmesi yapmak, alınması gereken tedbirleri görüşmek ve kurumlarımızın müşterek yapacağı çalışmalarla ilgili koordinasyonun sağlanması için bir araya geldiklerini söyledi.Yağışların azalması ile birlikte yer altı sularının çekildiği dönemleri yaşadıkları belirten Vali Yılmaz, inşallah bereketli bol yağışların olduğu bir kışı yaşarız. Kar yağdıktan sonra da mücadele noktasında tüm kurumlarımızla birlikte vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için elimizden gelen gayreti göstereceklerini sözlerine ekleyen Vali Yılmaz, kış sezonu öncesi alınması gereken tedbirleri de gözden geçirerek karara bağlayacaklarını.” İfade etti. Toplantının devamında Karayolları Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi temsilcileri, karla mücadele kapsamında sorumluluk alanları ile ilgili sunumlarını yaptılar. Sunumların ardından kar yağışı ve buzlanma hallerinde trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik alınması gereken tedbirler gözden geçirilerek, yapılacak çalışmalar karara bağlandı. Vali Yılmaz soru cevap şeklinde devam eden toplantının son bölümünde; özellikle kar yağışının ardından kritik kesimler olarak belirlenen noktalarda zincirsiz, kar lastiği olmayan araçların salınmaması gerektiğini ifade etti. Taşımalı eğitimden faydalanan öğrencilerimizin güvenli bir şekilde kesintisiz olarak eğitimlerine devam edebilmeleri için karla mücadelenin okulların geliş gidiş, dönüş saatlerine göz önünde bulunarak planlanmasını istedi. İhtiyaç halinde AFAD acil yardım ödeneğinden yolda kalan vatandaşlara yiyecek ve iaşe yardımlarının yapıldığını belirten Vali Yılmaz, Kaymakamlardan Sosyal Yardımlaşma Vakıfları aracılığı ile de yolda kalan vatandaşlara yardım yapabileceklerini söyledi. İhtiyaç halinde görevli kurumlara ek olarak, diğer kurumlarında iş marinalarının kullanılabileceğini ifade eden Vali Yılmaz kurumlarımızda karla mücadelede kullanılabilecek mevcut araçların listesinin de güncellenerek ilgili tüm kurumlarla paylaşılmasını istedi.
Vali Yılmaz Başkanlığında Karla Mücadele Koordinasyon Toplantısı Yapıldı.

Vali Şerif Yılmaz başkanlığında İl Özel İdaresi Meclis Salonunda Karla Mücadele Koordinasyon Toplantısı yapıldı.

Toplantıya Vali Yılmaz’ın yanı sıra Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Vali Yardımcıları Bahir Altunkaya, Ali Nazım Balcıoğlu, ilçe kaymakamları, Genel Sekreter Servet Olpak, ilgili bölge ve il müdürleri, oda ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.Vali Yılmaz toplantının başında yaptığı konuşmada; yaklaşan kış mevsimi öncesi karla mücadele ile ilgili durum değerlendirmesi yapmak, alınması gereken tedbirleri görüşmek ve kurumlarımızın müşterek yapacağı çalışmalarla ilgili koordinasyonun sağlanması için bir araya geldiklerini söyledi.Yağışların azalması ile birlikte yer altı sularının çekildiği dönemleri yaşadıkları belirten Vali Yılmaz, inşallah bereketli bol yağışların olduğu bir kışı yaşarız. Kar yağdıktan sonra da mücadele noktasında tüm kurumlarımızla birlikte vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için elimizden gelen gayreti göstereceklerini sözlerine ekleyen Vali Yılmaz, kış sezonu öncesi alınması gereken tedbirleri de gözden geçirerek karara bağlayacaklarını.” İfade etti.

Toplantının devamında Karayolları Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi temsilcileri, karla mücadele kapsamında sorumluluk alanları ile ilgili sunumlarını yaptılar. Sunumların ardından kar yağışı ve buzlanma hallerinde trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik alınması gereken tedbirler gözden geçirilerek, yapılacak çalışmalar karara bağlandı.

Vali Yılmaz soru cevap şeklinde devam eden toplantının son bölümünde; özellikle kar yağışının ardından kritik kesimler olarak belirlenen noktalarda zincirsiz, kar lastiği olmayan araçların salınmaması gerektiğini ifade etti. Taşımalı eğitimden faydalanan öğrencilerimizin güvenli bir şekilde kesintisiz olarak eğitimlerine devam edebilmeleri için karla mücadelenin okulların geliş gidiş, dönüş saatlerine göz önünde bulunarak planlanmasını istedi.

İhtiyaç halinde AFAD acil yardım ödeneğinden yolda kalan vatandaşlara yiyecek ve iaşe yardımlarının yapıldığını belirten Vali Yılmaz, Kaymakamlardan Sosyal Yardımlaşma Vakıfları aracılığı ile de yolda kalan vatandaşlara yardım yapabileceklerini söyledi. İhtiyaç halinde görevli kurumlara ek olarak, diğer kurumlarında iş marinalarının kullanılabileceğini ifade eden Vali Yılmaz kurumlarımızda karla mücadelede kullanılabilecek mevcut araçların listesinin de güncellenerek ilgili tüm kurumlarla paylaşılmasını istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.