Burdur’da kaçak kazı operasyonu

Asayiş 16.10.2018 - 14:41, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Burdur’da kaçak kazı operasyonu

Burdur’da kaçak kazı operasyonu
 Burdur’un Yeşilova ilçesinde bir evde Roma Dönemine ait “Mezar Siteli” ele geçirilirken, izinsiz kazı yapan şahıslar ise suçüstü yakalandı.    Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kültür varlıklarının korunmasına yönelik çalışmalarını sürdürdü. Ekipler, Yeşilova İlçesi Harmanlı köyünde R.T.’nin elinde Roma Dönemine ait “Mezar Siteli” olduğu bilgisine ulaştı. Yeşilova Cumhuriyet Savcılığından alınan arama kararı ile R.T.’nin evine baskın düzenleyen jandarma “Mezar Siteli”ni ele geçirdi. Ele geçirilen tarihi eser Burdur Müze Müdürlüğüne teslim edilirken, R.T.’nin yakalanması için çalışmaları sürüyor.  Öte yandan, İl Merkezine bağlı Günalan Köyü Leften Yaylasında 1'inci Derece Sit Alanı’nda izinsiz kazı yapılacağı duyumu alan ekipler, L.A. ve N.D.’yi kazıda kullandıkları aletlerle yakaladı.  Ele geçirilen kazı malzemeleri muhafaza altına alınırken, L.A. ve N.D. hakkında işlem yapıldı. 
Burdur’da kaçak kazı operasyonu

 Burdur’un Yeşilova ilçesinde bir evde Roma Dönemine ait “Mezar Siteli” ele geçirilirken, izinsiz kazı yapan şahıslar ise suçüstü yakalandı. 
 

Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kültür varlıklarının korunmasına yönelik çalışmalarını sürdürdü. Ekipler, Yeşilova İlçesi Harmanlı köyünde R.T.’nin elinde Roma Dönemine ait “Mezar Siteli” olduğu bilgisine ulaştı. Yeşilova Cumhuriyet Savcılığından alınan arama kararı ile R.T.’nin evine baskın düzenleyen jandarma “Mezar Siteli”ni ele geçirdi. Ele geçirilen tarihi eser Burdur Müze Müdürlüğüne teslim edilirken, R.T.’nin yakalanması için çalışmaları sürüyor. 
Öte yandan, İl Merkezine bağlı Günalan Köyü Leften Yaylasında 1'inci Derece Sit Alanı’nda izinsiz kazı yapılacağı duyumu alan ekipler, L.A. ve N.D.’yi kazıda kullandıkları aletlerle yakaladı. 
Ele geçirilen kazı malzemeleri muhafaza altına alınırken, L.A. ve N.D. hakkında işlem yapıldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.