BURDUR’DA İLK KEZ YAPILAN YÖNTEM İLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Sağlık 30.12.2021 - 13:27, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:36
 

BURDUR’DA İLK KEZ YAPILAN YÖNTEM İLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

BURDUR’DA İLK KEZ YAPILAN YÖNTEM İLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU
Burdur Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinde takip edilmekte olan hasta, gelişen safra yolları kaçağı nedeni ile Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ferit Çelik ve ekibi tarafından Burdur’da ilk kez yapılan bir yöntemle Endoskopik Retrograd Kolanjio-Pankreatografi (ERCP) işlemi ile tedavi edildi. Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ferit Çelik, ERCP nin safra yolları, karaciğer ve pankreas hastalıklarının tanı ve tedavisinde kullanılan, ileri düzey endoskopik bir işlem olduğunu, bu işlemin hastaların büyük ameliyatlar gerekmeden sağlıklarına kavuşmalarına olanak sağladığını belirtti. Çelik, “ERCP işlemi, safra yollarında taş, çamur, tümör vb. nedenlerle ortaya çıkabilen tıkanıklıkları gidererek, hastalarda hayatı tehdit eden duruma doğru gidişatı engellemektedir.” dedi. ERCP yöntemi ile safra yollarındaki kaçakların onarımı Burdur’da ve Burdur Devlet Hastanesinde ilk kez yapıldı. Safra yollarındaki kaçak bölgesi tespit edilerek kapatıldı ve hasta tekrar ameliyat olmadan kısa süre içinde eski sağlığına kavuştu. Burdur Devlet Hastanesi, ileri endoskopik bir işlem olan ERCP ile hem Burdur hem de bölge için en iyi hizmeti sunarak Burdur Devlet Hastanesini ileri bir merkez haline getirmeyi hedef ediyor.    
BURDUR’DA İLK KEZ YAPILAN YÖNTEM İLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Burdur Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinde takip edilmekte olan hasta, gelişen safra yolları kaçağı nedeni ile Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ferit Çelik ve ekibi tarafından Burdur’da ilk kez yapılan bir yöntemle Endoskopik Retrograd Kolanjio-Pankreatografi (ERCP) işlemi ile tedavi edildi.

Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ferit Çelik, ERCP nin safra yolları, karaciğer ve pankreas hastalıklarının tanı ve tedavisinde kullanılan, ileri düzey endoskopik bir işlem olduğunu, bu işlemin hastaların büyük ameliyatlar gerekmeden sağlıklarına kavuşmalarına olanak sağladığını belirtti. Çelik, “ERCP işlemi, safra yollarında taş, çamur, tümör vb. nedenlerle ortaya çıkabilen tıkanıklıkları gidererek, hastalarda hayatı tehdit eden duruma doğru gidişatı engellemektedir.” dedi.

ERCP yöntemi ile safra yollarındaki kaçakların onarımı Burdur’da ve Burdur Devlet Hastanesinde ilk kez yapıldı. Safra yollarındaki kaçak bölgesi tespit edilerek kapatıldı ve hasta tekrar ameliyat olmadan kısa süre içinde eski sağlığına kavuştu.

Burdur Devlet Hastanesi, ileri endoskopik bir işlem olan ERCP ile hem Burdur hem de bölge için en iyi hizmeti sunarak Burdur Devlet Hastanesini ileri bir merkez haline getirmeyi hedef ediyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.