Burdur'da Engelli ve Yaşlılara Yönelik İki Anlamlı Çalışma

01.05.2019 - 09:33, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Burdur'da Engelli ve Yaşlılara Yönelik İki Anlamlı Çalışma

Valiliğin başlattığı altı alt başlıkta yürütülen “Burdur Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi”kapsamında Burdur Merkez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik “ENGELSİZ EVİM ve ÖZ BAKIM İLE RUHUM DA GENÇ” adlı çalışmalar hazırlandı.
Valiliğin başlattığı altı alt başlıkta yürütülen “Burdur Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi”kapsamında Burdur Merkez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik “ENGELSİZ EVİM ve ÖZ BAKIM İLE RUHUM DA GENÇ” adlı çalışmalar hazırlandı.   Engellilere yönelik “Aranızdayız” ve yaşlılara yönelik “Sağlıkla Yaş Alıyorum” alt projeleri kapsamında Vakıf tarafından yürütülen iki ayrı çalışmada; “ENGELSİZ EVİM” faaliyetinin ilk etabı için belirlenen bakıma muhtaç yaşlı ve engelli 17 ailenin günlük hayatlarında evlerinde karşılaştıkları zorlukları azaltacak şekilde evlerinin erişilebilirlik düzenlenmesi yapılmıştır. Evlerinde günlük hayatlarını daha kolay idame etmeleri için ev içerisinde yenileme çalışmaları yapılmış ayrıca, evin gerekli bölümlerine tutunma barı ve rampa düzenlemeleri yapılmıştır. “ÖZ BAKIM İLE RUHUM DA GENÇ” faaliyeti kapsamında; engelli ve bakıma muhtaç yaşlı vatandaşlarımızın evlerinde saç, sakal bakımlarının yapılması planlanmıştır. Bu çalışma ile evden dışarı çıkmakta zorlanan vatandaşlarımız ve aileleri için hem bedenen, hem ruhen kendilerini daha iyi hmelerini sağlamak, onlara destek olarak, evlerinde mutlu bir yaşam sürmelerini sağlamak amaçlanmıştır.    Vali Hasan Şıldak, Merkez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından başlatılan iki etkinliğin engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza yönelik güzel çalışmalar olduğunu belirterek, dezavantajlı gruplar olarak nitelendirdiğimiz alilerimizle ilgili faaliyetlerin ilgili kurumlarımız tarafından hassasiyetle uygulanmaya devam edeceğini ifade etti.  
Valiliğin başlattığı altı alt başlıkta yürütülen “Burdur Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi”kapsamında Burdur Merkez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik “ENGELSİZ EVİM ve ÖZ BAKIM İLE RUHUM DA GENÇ” adlı çalışmalar hazırlandı.

Valiliğin başlattığı altı alt başlıkta yürütülen “Burdur Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi”kapsamında Burdur Merkez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik “ENGELSİZ EVİM ve ÖZ BAKIM İLE RUHUM DA GENÇ” adlı çalışmalar hazırlandı.

 

Engellilere yönelik “Aranızdayız” ve yaşlılara yönelik “Sağlıkla Yaş Alıyorum” alt projeleri kapsamında Vakıf tarafından yürütülen iki ayrı çalışmada;


“ENGELSİZ EVİM” faaliyetinin ilk etabı için belirlenen bakıma muhtaç yaşlı ve engelli 17 ailenin günlük hayatlarında evlerinde karşılaştıkları zorlukları azaltacak şekilde evlerinin erişilebilirlik düzenlenmesi yapılmıştır. Evlerinde günlük hayatlarını daha kolay idame etmeleri için ev içerisinde yenileme çalışmaları yapılmış ayrıca, evin gerekli bölümlerine tutunma barı ve rampa düzenlemeleri yapılmıştır.


“ÖZ BAKIM İLE RUHUM DA GENÇ” faaliyeti kapsamında; engelli ve bakıma muhtaç yaşlı vatandaşlarımızın evlerinde saç, sakal bakımlarının yapılması planlanmıştır. Bu çalışma ile evden dışarı çıkmakta zorlanan vatandaşlarımız ve aileleri için hem bedenen, hem ruhen kendilerini daha iyi hmelerini sağlamak, onlara destek olarak, evlerinde mutlu bir yaşam sürmelerini sağlamak amaçlanmıştır. 

 

Vali Hasan Şıldak, Merkez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından başlatılan iki etkinliğin engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza yönelik güzel çalışmalar olduğunu belirterek, dezavantajlı gruplar olarak nitelendirdiğimiz alilerimizle ilgili faaliyetlerin ilgili kurumlarımız tarafından hassasiyetle uygulanmaya devam edeceğini ifade etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.