Burdur’da başladı tüm ülkeye yayılıyor

14.02.2019 - 10:20, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Burdur’da başladı tüm ülkeye yayılıyor

Burdur’da Vali Hasan Şıldak’ın yakın ilgi ve desteğiyle Türkiye çapında örnek bir proje hayata geçiriliyor.
Burdur’da Vali Hasan Şıldak’ın yakın ilgi ve desteğiyle Türkiye çapında örnek bir proje hayata geçiriliyor. Vali Şıldak, çağımızın toplumsal yaralarından biri haline gelen uyuşturucu madde kullanımı bağımlılıyla mücadelede somut bir adım atarak, uyuşturucu bağımlısı kişilerin kendi iradeleri, istekleri doğrultusunda bağımlılıklarından kurtarılarak yeniden topluma kazandırılmasını amaçlayan çalışma Burdur Valiliği’nce ‘Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum’ Projesi ile uygulamaya konuyor. Vali Şıldak’ın yakından takip ettiği bu projenin dün tanıtımı yapıldı. Vali Hasan Şıldak Uyuşturucu ile Mücadele koordinasyon toplantısında yaptığı konuşmada uyuşturucu bağımlısı kişileri toplumu kazandırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Burdur Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Toplantısı İş Kur İl Müdürlüğü toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya; Vali Şıldak’ın yanısıra vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Kılıç, Kaymakamlar, İl Sağlık Müdürü Reha Sermed Aygören ile diğer ilgililer katıldı. Toplantıda konuşan Vali Şıldak, uyuşturucu ile devletin tüm kademelerinde bir irade oluştuğunu söyledi. Vali Şıldak; “bu iradenin bizlerde takipçisi, uygulayıcısı olmak durumundayız. Aslında çok zor bir mücadele alanı, ama burada önemli olan o kararlılığı göstermek” dedi. Burdur’da yoğun bir uyuşturucu kullanımı ve satışının çok yoğun olmadığını kaydeden Şıldak; “kolluk birimimizin yaptığı başarılı çalışmaların bu zincirin diğer aşamalarındaki takip süreci şu ana kadar istenilen seviyede değil. Daha önceki toplantılarda aldığımız kararlarımız açıkçası aldığımız kararla kağıt üstünde kalıyor, bunların fiiliyata dönüştürülmesi, başarılı sonuçlar elde edilmesinin gerçekleşmesi mevcut sistem içinde mümkün değil. Bunu kabul etmemiz lazım. Buradan yola çıkarak ‘Umuda kapı açıyorum, hayata tutunuyorum’ projesi gerçekleştirildi. Burada biz, kamu kurumları ölçeğinde sınırlı tuttuk. 8 kamu kurum ve kuruluşumuz bu projeye destek verecek devamında ise başta üniversitemiz ve diğer ilgili sivil toplum kuruluşlarımız olmak üzere, bu çevrelerede bu projenin yaygınlaştırılmasını öngörüyoruz” diye konuştu. Vali Şıldak, projenin ilk uygulama sonuçlarının analizi neticesinde ilçelerde de kaymakamlıklar ile koordinasyon sağlanarak bu projenin uygulamasının kademeli olarak hayata geçirileceğini anlattı. Proje kapsamında uyuşturucu ile mücadelede kurumlar arasında koordinasyon sağlanarak, uyuşturucu kullanımını bırakmak isteyen kişilerin ihtiyaçlarına göre bilgiler vererek tedavi için en uygun merkeze yönlendirilecek ve bağımlı bireylerin tedavi sonrası sosyal yaşama uyumunu sağlamaları için çalışmalar yürütülmesi hedefleniyor.  Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon toplantısının ardından mahalle muhtarları ve okul müdürlerine de proje ile ilgili bilgi verildi.  
Burdur’da Vali Hasan Şıldak’ın yakın ilgi ve desteğiyle Türkiye çapında örnek bir proje hayata geçiriliyor.

Burdur’da Vali Hasan Şıldak’ın yakın ilgi ve desteğiyle Türkiye çapında örnek bir proje hayata geçiriliyor.

Vali Şıldak, çağımızın toplumsal yaralarından biri haline gelen uyuşturucu madde kullanımı bağımlılıyla mücadelede somut bir adım atarak, uyuşturucu bağımlısı kişilerin kendi iradeleri, istekleri doğrultusunda bağımlılıklarından kurtarılarak yeniden topluma kazandırılmasını amaçlayan çalışma Burdur Valiliği’nce ‘Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum’ Projesi ile uygulamaya konuyor.

Vali Şıldak’ın yakından takip ettiği bu projenin dün tanıtımı yapıldı. Vali Hasan Şıldak Uyuşturucu ile Mücadele koordinasyon toplantısında yaptığı konuşmada uyuşturucu bağımlısı kişileri toplumu kazandırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Burdur Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Toplantısı İş Kur İl Müdürlüğü toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya; Vali Şıldak’ın yanısıra vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Kılıç, Kaymakamlar, İl Sağlık Müdürü Reha Sermed Aygören ile diğer ilgililer katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Şıldak, uyuşturucu ile devletin tüm kademelerinde bir irade oluştuğunu söyledi. Vali Şıldak; “bu iradenin bizlerde takipçisi, uygulayıcısı olmak durumundayız. Aslında çok zor bir mücadele alanı, ama burada önemli olan o kararlılığı göstermek” dedi.

Burdur’da yoğun bir uyuşturucu kullanımı ve satışının çok yoğun olmadığını kaydeden Şıldak; “kolluk birimimizin yaptığı başarılı çalışmaların bu zincirin diğer aşamalarındaki takip süreci şu ana kadar istenilen seviyede değil. Daha önceki toplantılarda aldığımız kararlarımız açıkçası aldığımız kararla kağıt üstünde kalıyor, bunların fiiliyata dönüştürülmesi, başarılı sonuçlar elde edilmesinin gerçekleşmesi mevcut sistem içinde mümkün değil. Bunu kabul etmemiz lazım. Buradan yola çıkarak ‘Umuda kapı açıyorum, hayata tutunuyorum’ projesi gerçekleştirildi. Burada biz, kamu kurumları ölçeğinde sınırlı tuttuk. 8 kamu kurum ve kuruluşumuz bu projeye destek verecek devamında ise başta üniversitemiz ve diğer ilgili sivil toplum kuruluşlarımız olmak üzere, bu çevrelerede bu projenin yaygınlaştırılmasını öngörüyoruz” diye konuştu.

Vali Şıldak, projenin ilk uygulama sonuçlarının analizi neticesinde ilçelerde de kaymakamlıklar ile koordinasyon sağlanarak bu projenin uygulamasının kademeli olarak hayata geçirileceğini anlattı.

Proje kapsamında uyuşturucu ile mücadelede kurumlar arasında koordinasyon sağlanarak, uyuşturucu kullanımını bırakmak isteyen kişilerin ihtiyaçlarına göre bilgiler vererek tedavi için en uygun merkeze yönlendirilecek ve bağımlı bireylerin tedavi sonrası sosyal yaşama uyumunu sağlamaları için çalışmalar yürütülmesi hedefleniyor.  Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon toplantısının ardından mahalle muhtarları ve okul müdürlerine de proje ile ilgili bilgi verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.