BURDUR’DA BALIK BAYKUŞU HEYECANI

Gündem 14.11.2017 - 08:49, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BURDUR’DA BALIK BAYKUŞU HEYECANI

Burdur’da yaralı olarak bulunan Balık Baykuşu ile birlikte Burdur kuş türü sayısı 280’e çıktı.
Burdur’da yaralı olarak bulunan Balık Baykuşu ile birlikte Burdur kuş türü sayısı 280’e çıktı. Göller Bölgesinin önemli sulak alanlarını barındıran Burdur’da 9 Kasım 2017’de Balık Baykuşu yaralı olarak bulundu. Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı Burdur Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından teslim alınan balık baykuşu veteriner hekim tarafından yapılan ilk kontrollerinde ateşli silah yaralanmasına rastlanılmadığı, kanat uçlarında hafif zedelenme olduğu tespit edilerek tedavisi ve iyileştirilmesi için Antalya Hayvanat Bahçesine geçici olarak teslim edildi. Balık baykuşu Avrupa’daki 56 tür gündüz ve gece yırtıcısı arasında üreyen popülasyonu en az olarak tahmin edilen tür. Avrupa’daki tek popülasyonu ise Türkiye’dedir. Bilimsel çalışmalar Türün bu 56 tür arasında nesli tükenmeye en yakın iki türden biri olduğunu göstermektedir. Türkiye’de 1876-1882 yılları arasında Aydın, Adana ve Mersin illerinde tespit edilmiş, 1990 yılında Adana’da Berke barajında görülmüş. 2004 yılında Antalya’nın ücra vadilerinin birinde DKMP 6.Bölge Müdürü yardımcısı Osman Yöntem tarafından bir çift gözlemlenmiş, fotoğraflanmış ve makalesi yayımlanmıştı. Türkiye’de yaşadığına dair ilk Burdur’da ortaya çıkmıştır. Bu kuş ile birlikte Burdur kuş türü sayısı 279’dan 280 ya çıkmıştı. Balık Baykuşunun tedavisi tamamlandıktan sonra tekrar bulunduğu ortama geri salınacak.                 
Burdur’da yaralı olarak bulunan Balık Baykuşu ile birlikte Burdur kuş türü sayısı 280’e çıktı.

Burdur’da yaralı olarak bulunan Balık Baykuşu ile birlikte Burdur kuş türü sayısı 280’e çıktı.

Göller Bölgesinin önemli sulak alanlarını barındıran Burdur’da 9 Kasım 2017’de Balık Baykuşu yaralı olarak bulundu. Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı Burdur Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından teslim alınan balık baykuşu veteriner hekim tarafından yapılan ilk kontrollerinde ateşli silah yaralanmasına rastlanılmadığı, kanat uçlarında hafif zedelenme olduğu tespit edilerek tedavisi ve iyileştirilmesi için Antalya Hayvanat Bahçesine geçici olarak teslim edildi.

Balık baykuşu Avrupa’daki 56 tür gündüz ve gece yırtıcısı arasında üreyen popülasyonu en az olarak tahmin edilen tür. Avrupa’daki tek popülasyonu ise Türkiye’dedir. Bilimsel çalışmalar Türün bu 56 tür arasında nesli tükenmeye en yakın iki türden biri olduğunu göstermektedir.

Türkiye’de 1876-1882 yılları arasında Aydın, Adana ve Mersin illerinde tespit edilmiş, 1990 yılında Adana’da Berke barajında görülmüş. 2004 yılında Antalya’nın ücra vadilerinin birinde DKMP 6.Bölge Müdürü yardımcısı Osman Yöntem tarafından bir çift gözlemlenmiş, fotoğraflanmış ve makalesi yayımlanmıştı. Türkiye’de yaşadığına dair ilk Burdur’da ortaya çıkmıştır. Bu kuş ile birlikte Burdur kuş türü sayısı 279’dan 280 ya çıkmıştı.

Balık Baykuşunun tedavisi tamamlandıktan sonra tekrar bulunduğu ortama geri salınacak.

                

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.