BURDUR’DA AŞI SEFERBERLİĞİ TAM HIZ DEVAM EDİYOR

Sağlık 28.06.2021 - 16:09, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BURDUR’DA AŞI SEFERBERLİĞİ TAM HIZ DEVAM EDİYOR

Burdur’da 128 Bin 754 Kişi İlk Doz, 68 Bin 253 Kişi İki Doz Aşısını Oldu...
Burdur İl Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram Burdur’da 27 Haziran 2021 tarihi itibariyle 128 bin 754 kişinin ilk doz, 68 bin 253 kişinin de iki doz aşısını olduğunu söyledi.     Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın geçen hafta yaptığı açıklamada Kovid-19 ile mücadele kapsamında aşılama oranı en yüksek 10 il arasında yer alan Burdur’da aşılama çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.     Aşılama çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen İl Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram, “aşılamadaki hedefimiz insanların hem hastalığa yakalanmasını engellemek hem de ağır hastalığı engellemek. Bu kapsamda bunun olumlu sonuçlarını görmeye başladık. Ağır hasta sayısı ve ölüm oranlarında düşüş görmekteyiz. Dün itibariyle ilimizde 128 bin 754 kişiye birinci doz aşıları yapıldı. 68 bin 253 kişinin de aşısını tamamlamış olduk. Yüzde 68 bizim aşılama oranımız ama 18 yaş üstüne de aşılama başladığı için hedef nüfus artıyor, bu seviyede tutmak için gayret gösteriyoruz. Aşılamada hedefimiz kişilerin randevu alarak aşı yaptırması, Müdürlüğümüz ve Halk Sağlığı başkanlığımızda oluşturduğumuz bir ekiple aşı zamanı gelip yaptırmayan kişilere ulaşıyoruz. Onlara neden aşı yaptırmadıklarını soruyoruz, kafalarında soru işaretleri varsa onları cevaplıyoruz, aile hekimleri ile görüştürüyoruz, onlardan da fikir alabiliyorlar. Randevu alamayanlara randevu almalarına yardımcı oluyoruz. Gelemeyecek durumda olanlara gidiyoruz. Toplu aşılama ve mobil aşılama uygulamalarımız var. Özellikle Organize Sanayi Bölgesi’nde, Şeker Fabrikası’nda, Burdur’a vatani görevlerini yapmak için gelen askerlerimizin de bulundukları yerde aşılamalarını yaparak bu şekilde mobil aşılama hizmetlerimizi sürdürmekteyiz” şeklinde konuştu.
Burdur’da 128 Bin 754 Kişi İlk Doz, 68 Bin 253 Kişi İki Doz Aşısını Oldu...

Burdur İl Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram Burdur’da 27 Haziran 2021 tarihi itibariyle 128 bin 754 kişinin ilk doz, 68 bin 253 kişinin de iki doz aşısını olduğunu söyledi.
 

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın geçen hafta yaptığı açıklamada Kovid-19 ile mücadele kapsamında aşılama oranı en yüksek 10 il arasında yer alan Burdur’da aşılama çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

 

 

Aşılama çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen İl Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram, “aşılamadaki hedefimiz insanların hem hastalığa yakalanmasını engellemek hem de ağır hastalığı engellemek. Bu kapsamda bunun olumlu sonuçlarını görmeye başladık. Ağır hasta sayısı ve ölüm oranlarında düşüş görmekteyiz. Dün itibariyle ilimizde 128 bin 754 kişiye birinci doz aşıları yapıldı. 68 bin 253 kişinin de aşısını tamamlamış olduk. Yüzde 68 bizim aşılama oranımız ama 18 yaş üstüne de aşılama başladığı için hedef nüfus artıyor, bu seviyede tutmak için gayret gösteriyoruz. Aşılamada hedefimiz kişilerin randevu alarak aşı yaptırması, Müdürlüğümüz ve Halk Sağlığı başkanlığımızda oluşturduğumuz bir ekiple aşı zamanı gelip yaptırmayan kişilere ulaşıyoruz. Onlara neden aşı yaptırmadıklarını soruyoruz, kafalarında soru işaretleri varsa onları cevaplıyoruz, aile hekimleri ile görüştürüyoruz, onlardan da fikir alabiliyorlar. Randevu alamayanlara randevu almalarına yardımcı oluyoruz. Gelemeyecek durumda olanlara gidiyoruz. Toplu aşılama ve mobil aşılama uygulamalarımız var. Özellikle Organize Sanayi Bölgesi’nde, Şeker Fabrikası’nda, Burdur’a vatani görevlerini yapmak için gelen askerlerimizin de bulundukları yerde aşılamalarını yaparak bu şekilde mobil aşılama hizmetlerimizi sürdürmekteyiz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.