Burdur'da Antikor Testleri başladı

Sağlık 15.06.2020 - 17:53, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Burdur'da Antikor Testleri başladı

Burdur’da Korona virüs (Covid-19) salgınına karşı bağışıklığın tespiti için 2 bin 454 hanede sağlık taraması gerçekleştirilecek
Burdur İl Sağlık Müdürü Op.Dr. Reha Sermed Aygören yaptığı açıklamada, "Covid-19 Hastalığı Antikor Tarama Araştırması" için, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Ülke genelinde rastgele belirlediği 153 bin 577 hanenin filyasyon ekipleri tarafından ziyaret edileceğini bildirildi. Op.Dr.Aygören, “Burdur’da Koronavirüs hastalığına karşı pandemi başlangıcından itibaren her gün düzenli olarak toplandığımız İl Hıfzıssıhha ve Pandemi Kurullarında aldığımız ve uygulanmasını titizlikle takip ettiğimiz kararlar ve önlemler ile önemli düzeyde başarılar sağladık. Bu başarıların devam etmesi ve gelecek dönemdeki çalışmaları planlamak amacıyla Türkiye çapında tüm illerde çalışmalar yapılacaktır. Bu çalışmalar kapsamında 15 Haziran’dan itibaren İlimiz merkez ve tüm ilçelerimizde hastalığın görülme düzeyini saptamak için 2 bin 454 haneye sağlık taraması gerçekleştirilecektir.” Dedi. Araştırmada Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından hangi ilde kaç haneye gidilmesi gerektiği belirlenmiştir. Belirlenen haneler TÜİK tarafından rastgele seçilmiştir. Ayrıca her hane için 2 ikame hane belirlenmiştir. Buna göre tüm Türkiye’de toplam ulaşılması gereken hane sayısı 153 bin 577 olarak belirlenmiştir. İlimizde gidilecek olan hane sayısı 2 bin 454’tür. Ülkemizde Koronavirüs hastalığı ve geçirilmiş hastalık düzeylerinin doğru bir şekilde saptanabilmesi için her haneden seçilecek bir kişinin rastgele seçilmesi gerekmektedir. ’’ Diye belirtti. Burdur merkez ve tüm ilçelerde çalışma yapılacağına değinen Op.Dr. Aygören, Covid-19 antikor tarama çalışmalarında; 32 kişilik filyasyon ekibimizden  Doktor ve Hemşire olmak üzere toplam 93 kişi ile altyapımızı hazırladık. Ekiplerde bulunan personeller Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen personel kimlik kartlarını yanlarında bulunduracaklardır. Ayrıca aynı kişiden ELISA testi için kan örneği ve PCR testi için ise Kovid-19 Rehberi’ne uygun olarak sürüntü örneği alınacaktır.” Diye bilgi verdi. İlimizde Covid-19 salgını kapsamında aldığımız önlemler ve uygulamalar konusunda halkımızın bizlere gösterdiği duyarlılık ve destek için çok teşekkür ediyoruz.’’ Dedi
Burdur’da Korona virüs (Covid-19) salgınına karşı bağışıklığın tespiti için 2 bin 454 hanede sağlık taraması gerçekleştirilecek

Burdur İl Sağlık Müdürü Op.Dr. Reha Sermed Aygören yaptığı açıklamada, "Covid-19 Hastalığı Antikor Tarama Araştırması" için, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Ülke genelinde rastgele belirlediği 153 bin 577 hanenin filyasyon ekipleri tarafından ziyaret edileceğini bildirildi.

Op.Dr.Aygören, “Burdur’da Koronavirüs hastalığına karşı pandemi başlangıcından itibaren her gün düzenli olarak toplandığımız İl Hıfzıssıhha ve Pandemi Kurullarında aldığımız ve uygulanmasını titizlikle takip ettiğimiz kararlar ve önlemler ile önemli düzeyde başarılar sağladık.

Bu başarıların devam etmesi ve gelecek dönemdeki çalışmaları planlamak amacıyla Türkiye çapında tüm illerde çalışmalar yapılacaktır. Bu çalışmalar kapsamında 15 Haziran’dan itibaren İlimiz merkez ve tüm ilçelerimizde hastalığın görülme düzeyini saptamak için 2 bin 454 haneye sağlık taraması gerçekleştirilecektir.” Dedi.

Araştırmada Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından hangi ilde kaç haneye gidilmesi gerektiği belirlenmiştir. Belirlenen haneler TÜİK tarafından rastgele seçilmiştir. Ayrıca her hane için 2 ikame hane belirlenmiştir. Buna göre tüm Türkiye’de toplam ulaşılması gereken hane sayısı 153 bin 577 olarak belirlenmiştir. İlimizde gidilecek olan hane sayısı 2 bin 454’tür.

Ülkemizde Koronavirüs hastalığı ve geçirilmiş hastalık düzeylerinin doğru bir şekilde saptanabilmesi için her haneden seçilecek bir kişinin rastgele seçilmesi gerekmektedir. ’’ Diye belirtti.

Burdur merkez ve tüm ilçelerde çalışma yapılacağına değinen Op.Dr. Aygören, Covid-19 antikor tarama çalışmalarında; 32 kişilik filyasyon ekibimizden  Doktor ve Hemşire olmak üzere toplam 93 kişi ile altyapımızı hazırladık. Ekiplerde bulunan personeller Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen personel kimlik kartlarını yanlarında bulunduracaklardır. Ayrıca aynı kişiden ELISA testi için kan örneği ve PCR testi için ise Kovid-19 Rehberi’ne uygun olarak sürüntü örneği alınacaktır.” Diye bilgi verdi.

İlimizde Covid-19 salgını kapsamında aldığımız önlemler ve uygulamalar konusunda halkımızın bizlere gösterdiği duyarlılık ve destek için çok teşekkür ediyoruz.’’ Dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.