BURDUR’DA 31. AHİLİK HAFTASI

Kültür 21.09.2018 - 14:30, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BURDUR’DA 31. AHİLİK HAFTASI

Burdur Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Ticaret İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen Ahilik Haftasının 31.’si Ulucami avlusunda gerçekleştirildi.
  Isparta mehter takımının mehter marşlarını seslendirmesinin ardından protokol konuşmaları yapıldı. Vali Hasan Şıldak, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Ticaret İl Müdürü A. Sacide Çağlar, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Metin Sipahi konuşma yaptı. Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odası personelince düzenlenen Şed kuşatma töreniyle devam eden programda yılın ahisine anmalık verildi. Anmalık ve şed kuşatmanın ardından tüm davetlilere yemek ikramında bulunuldu.   YILIN AHİSİ, YILIN KALFASI, YILIN ÇIRAĞI Programda 1952 Bucak doğumlu olan terzi Veli Ulusan yılın ahisi ödülünü aldı. Yılın kalfası Hüseyin Zilan olurken yılın çırağı da Tayfur Bediz seçildi.   PROTOKOL NE DEDİ? Ahilik Haftası programında Vali Şıldak “Böylesi anlamlı günde tüm esnafların haftalarını kutluyorum. Günümüzde kutlanan her günün tarihte önemli yeri var; kültürümüzden süzülen imbikten tekrar yaşatıp gün yüzüne çıkartarak kutluyoruz. Ahilik de bu konuda Türklüğün Anadolu’ya yerleşmesi ve İslamiyet’le buluşarak renge bürünmesinde önemli bir misyonu ifade ediyor. İş ahlakını ifade eden Ahilikten alınacak çok ders var tüm esnafların bu iş ahlakıyla çalışmalarını temenni ediyor ahilik haftasını kutluyorum” dedi.   Programda konuşan Belediye Başkanı Ercengiz: “Bir yanıyla kardeşlik, bir yanıyla eli açıklık, cömertlik, yiğitlik anlamlarını taşıyan Ahilik geleneğini, ahilik inancını hayata geçirmek ve kalıcılaştırmak için çaba harcanan önemli bir haftayı yaşıyoruz. Ahilik geleneğini sürdüren Ahi kardeşlerimi kutluyor, sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.” dedi.   Birlik Başkanı Metin Sipahi: “Hak ile sabır bize gelen bizdendir ilim akıl ve ahlakla çalışıp bize geçen bizdendir prensibi günümüzde ahiliğin esnafa özgü bir kavramı olarak algılanmaktadır. Ahilik esnaf teşkilat modelinin adıdır bu modelin altında sevgi saygı ve fakiri gözetme vardır. Bu modeli benimseyen ahilik kültürü haftasını kutlarım” diye konuştu.
Burdur Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Ticaret İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen Ahilik Haftasının 31.’si Ulucami avlusunda gerçekleştirildi.

 

Isparta mehter takımının mehter marşlarını seslendirmesinin ardından protokol konuşmaları yapıldı. Vali Hasan Şıldak, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Ticaret İl Müdürü A. Sacide Çağlar, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Metin Sipahi konuşma yaptı.

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odası personelince düzenlenen Şed kuşatma töreniyle devam eden programda yılın ahisine anmalık verildi. Anmalık ve şed kuşatmanın ardından tüm davetlilere yemek ikramında bulunuldu.

 

YILIN AHİSİ, YILIN KALFASI, YILIN ÇIRAĞI

Programda 1952 Bucak doğumlu olan terzi Veli Ulusan yılın ahisi ödülünü aldı. Yılın kalfası Hüseyin Zilan olurken yılın çırağı da Tayfur Bediz seçildi.

 

PROTOKOL NE DEDİ?

Ahilik Haftası programında Vali Şıldak “Böylesi anlamlı günde tüm esnafların haftalarını kutluyorum. Günümüzde kutlanan her günün tarihte önemli yeri var; kültürümüzden süzülen imbikten tekrar yaşatıp gün yüzüne çıkartarak kutluyoruz. Ahilik de bu konuda Türklüğün Anadolu’ya yerleşmesi ve İslamiyet’le buluşarak renge bürünmesinde önemli bir misyonu ifade ediyor. İş ahlakını ifade eden Ahilikten alınacak çok ders var tüm esnafların bu iş ahlakıyla çalışmalarını temenni ediyor ahilik haftasını kutluyorum” dedi.

 

Programda konuşan Belediye Başkanı Ercengiz: “Bir yanıyla kardeşlik, bir yanıyla eli açıklık, cömertlik, yiğitlik anlamlarını taşıyan Ahilik geleneğini, ahilik inancını hayata geçirmek ve kalıcılaştırmak için çaba harcanan önemli bir haftayı yaşıyoruz. Ahilik geleneğini sürdüren Ahi kardeşlerimi kutluyor, sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

 

Birlik Başkanı Metin Sipahi: “Hak ile sabır bize gelen bizdendir ilim akıl ve ahlakla çalışıp bize geçen bizdendir prensibi günümüzde ahiliğin esnafa özgü bir kavramı olarak algılanmaktadır. Ahilik esnaf teşkilat modelinin adıdır bu modelin altında sevgi saygı ve fakiri gözetme vardır. Bu modeli benimseyen ahilik kültürü haftasını kutlarım” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.