Burdur Belediyesinden Muhtarlar Çalıştayı

Gündem 18.04.2018 - 13:34, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Burdur Belediyesinden Muhtarlar Çalıştayı

Burdur Belediyesi tarafından mahalle muhtarının katılımıyla Muhtarlar Çalıştayı gerçekleştirildi.
Burdur Belediyesi'nin Antalya’da düzenlediği Muhtarlar Çalıştayı, bugün tamamlandı. Çalıştaya Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Erengiz, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Say, meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Çalıştaya katılan muhtarlar, gündüz yapılan toplantılar, sunumlar ve paylaşımlar sonrasında gala gecesinde yorgunluklarını attı.   Çalıştayda konuşan Başkan Ercengiz, “Göreve geldiğimizde, sabah kim erken gelirse iş makinasını alıp gittiği bir anlayış içerisindeydi. Kimin müdürle arası iyiyse onun işinin görüldüğü bir çalışma anlayışı vardı. Bugün ise önümüzdeki 6 ayın planını yaparak çalışıyoruz. Bunda sizlerin sabır ve anlayışları da bize büyük destek sağladı. Bizim ulaşamadığımız yurttaşa durumu muhtarlarımız anlatıyor ve düzenle çalışmalarımız gerçekleşiyor. Yerel yönetimlerde hizmetler kaynakla gerçekleşiyor. Kaynağınız varsa hayal ettiklerinizi kolayca gerçekleştirme imkânı buluyorsunuz. Daha da önemlisi kaynağı etkin kullanmak gerekiyor. Kaynakları etkin kullanmak adına yaptığımız çalışmalarda zaman zaman karşı karşıya gelsek de hizmet yerine gelince birlikte mutlu oluyoruz.” dedi.   Burdur Belediyesinin 2014’ten bu yana sadece asgari ücretin artmasıyla ödenen ek ücretin 15 Milyon TL olduğunu ifade eden Başkan Ercengiz, “Hiçbir emekçimizin maaşı gecikmiyor. Bunun yanında önceki dönemden ödediklerimizin dışında kalan 35 Milyon TL borcumuz olduğunu da bilmenizi isterim. Toplam da 50 Milyon TL oluşuyor. Bizim projelerimize ayırmamız gereken parayı da bu şekilde ödediğimizi bilmenizi istiyorum. Kentin geleceğine yönelik bir adım atmak, kısır siyasi çekişmeler nedeniyle çok zorlaşıyor. Bunu üzülerek söylüyorum. Bu vizyonu, bu anlayışı değiştirmek gerek bunu da doğru iletişimle sağlayacağız. Yukarıda yaşanan siyasi dilin dışında biz hizmet üreterek halkın karşısına doğru bir dil ve iletişimle çıkacağız. İleri ki dönemde merkeze bağlı köy muhtarlarımızı da aramıza alarak böyle bir çalıştay amaçlıyoruz.” diye konuştu.
Burdur Belediyesi tarafından mahalle muhtarının katılımıyla Muhtarlar Çalıştayı gerçekleştirildi.

Burdur Belediyesi'nin Antalya’da düzenlediği Muhtarlar Çalıştayı, bugün tamamlandı. Çalıştaya Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Erengiz, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Say, meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Çalıştaya katılan muhtarlar, gündüz yapılan toplantılar, sunumlar ve paylaşımlar sonrasında gala gecesinde yorgunluklarını attı.

 

Çalıştayda konuşan Başkan Ercengiz, “Göreve geldiğimizde, sabah kim erken gelirse iş makinasını alıp gittiği bir anlayış içerisindeydi. Kimin müdürle arası iyiyse onun işinin görüldüğü bir çalışma anlayışı vardı. Bugün ise önümüzdeki 6 ayın planını yaparak çalışıyoruz. Bunda sizlerin sabır ve anlayışları da bize büyük destek sağladı. Bizim ulaşamadığımız yurttaşa durumu muhtarlarımız anlatıyor ve düzenle çalışmalarımız gerçekleşiyor. Yerel yönetimlerde hizmetler kaynakla gerçekleşiyor. Kaynağınız varsa hayal ettiklerinizi kolayca gerçekleştirme imkânı buluyorsunuz. Daha da önemlisi kaynağı etkin kullanmak gerekiyor. Kaynakları etkin kullanmak adına yaptığımız çalışmalarda zaman zaman karşı karşıya gelsek de hizmet yerine gelince birlikte mutlu oluyoruz.” dedi.

 

Burdur Belediyesinin 2014’ten bu yana sadece asgari ücretin artmasıyla ödenen ek ücretin 15 Milyon TL olduğunu ifade eden Başkan Ercengiz, “Hiçbir emekçimizin maaşı gecikmiyor. Bunun yanında önceki dönemden ödediklerimizin dışında kalan 35 Milyon TL borcumuz olduğunu da bilmenizi isterim. Toplam da 50 Milyon TL oluşuyor. Bizim projelerimize ayırmamız gereken parayı da bu şekilde ödediğimizi bilmenizi istiyorum. Kentin geleceğine yönelik bir adım atmak, kısır siyasi çekişmeler nedeniyle çok zorlaşıyor. Bunu üzülerek söylüyorum. Bu vizyonu, bu anlayışı değiştirmek gerek bunu da doğru iletişimle sağlayacağız. Yukarıda yaşanan siyasi dilin dışında biz hizmet üreterek halkın karşısına doğru bir dil ve iletişimle çıkacağız. İleri ki dönemde merkeze bağlı köy muhtarlarımızı da aramıza alarak böyle bir çalıştay amaçlıyoruz.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.