Burdur Belediyesinden Kadınlar Günü matinesi

Yaşam 19.03.2018 - 08:44, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Burdur Belediyesinden Kadınlar Günü matinesi

Kadınlar Günü matinesine yoğun ilgi gösterildi   8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Burdur Belediyesi tarafından Kadınlar Günü Matinesi düzenlendi.   8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen Kadınlar Günü Matinesinde Sanatçı Ümmü Erbil sahne aldı.   Matinenin açılışına katılan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, eşi Hülya Ercengiz ile birlikte masaları gezerek kadınların gününü kutladı.   Programda bir konuşma yapan Başkan Ercengiz: “Görevimizde 4. yılımızı bitirmek üzereyiz. Bizim için belediye başkanlığından öte yurttaşımızla bir arada, talepleri yerine getirip Burdur’u daha yaşanabilir bir il yapma çabası var.   Ben babasını küçük yaşta yitirmiş; babasını da annesini de sadece anne tarafından görmüş birisi olarak, benim için kadın okulda öğretmen, evde anne, mutfakta aşçı, varlığımı borçlu olduğum insandır. Ben bugün buradaysam arkamda beni seven annem ve eşimin, partimde bana destek veren kadınların gücü ve emeği büyüktür. Bizim kutsal kitabımızda; Hazreti Adem’in kaburgasından üretilmiştir Havva anamız. Kaburga kemiği öyle bir kemiktir ki; Çok kolaydır kırılması. Kırıldığı zaman da alçıyla tedaviyle iyileşmez kendi kendine iyileşir. Buradan erkeklere sesleniyorum lütfen kadınlarımızı incitmeyin. Onları kırmayın, incitmeyin.   Bazen “Adam gibi adam” deriz. Adam olmak için illa erkek olmaya gerek yok. Bazı kadınlar vardır adam gibi adamdır. O kadınlar öyle insanlar yetiştirir ki büyük işler yapar. Zübeyde Anamız öyle bir insan yetiştirmiştir ki o büyük insan dünyanın seyrini değiştirmiş, ülkemizi bağımsızlığa taşımıştır.” dedi.   Başkan Ercengiz'in konuşmasının ardından programa katılan davetliler Sanatçı Ümmü Erbil'in seslendirdiği şarkılarla eğlendi.

Kadınlar Günü matinesine yoğun ilgi gösterildi

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Burdur Belediyesi tarafından Kadınlar Günü Matinesi düzenlendi.

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen Kadınlar Günü Matinesinde Sanatçı Ümmü Erbil sahne aldı.

 

Matinenin açılışına katılan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, eşi Hülya Ercengiz ile birlikte masaları gezerek kadınların gününü kutladı.

 

Programda bir konuşma yapan Başkan Ercengiz: “Görevimizde 4. yılımızı bitirmek üzereyiz. Bizim için belediye başkanlığından öte yurttaşımızla bir arada, talepleri yerine getirip Burdur’u daha yaşanabilir bir il yapma çabası var.

 

Ben babasını küçük yaşta yitirmiş; babasını da annesini de sadece anne tarafından görmüş birisi olarak, benim için kadın okulda öğretmen, evde anne, mutfakta aşçı, varlığımı borçlu olduğum insandır. Ben bugün buradaysam arkamda beni seven annem ve eşimin, partimde bana destek veren kadınların gücü ve emeği büyüktür.

Bizim kutsal kitabımızda; Hazreti Adem’in kaburgasından üretilmiştir Havva anamız. Kaburga kemiği öyle bir kemiktir ki; Çok kolaydır kırılması. Kırıldığı zaman da alçıyla tedaviyle iyileşmez kendi kendine iyileşir. Buradan erkeklere sesleniyorum lütfen kadınlarımızı incitmeyin. Onları kırmayın, incitmeyin.

 

Bazen “Adam gibi adam” deriz. Adam olmak için illa erkek olmaya gerek yok. Bazı kadınlar vardır adam gibi adamdır. O kadınlar öyle insanlar yetiştirir ki büyük işler yapar. Zübeyde Anamız öyle bir insan yetiştirmiştir ki o büyük insan dünyanın seyrini değiştirmiş, ülkemizi bağımsızlığa taşımıştır.” dedi.

 

Başkan Ercengiz'in konuşmasının ardından programa katılan davetliler Sanatçı Ümmü Erbil'in seslendirdiği şarkılarla eğlendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.