BURDUR BELEDİYESİ'NDEN AL YAZMA KİLİM PROJESİ

Kültür 11.07.2019 - 14:58, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BURDUR BELEDİYESİ'NDEN AL YAZMA KİLİM PROJESİ

Burdur Belediyesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi iş birliği ile hazırlanan Burdur Belediyesi geleneksel el sanatları geliştirme amaçlı ‘Al Yazma Kilim Projesinin Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Ortak Hizmet Projesi’nin imzaları atıldı.
Burdur Belediyesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi iş birliği ile hazırlanan Burdur Belediyesi geleneksel el sanatları geliştirme amaçlı ‘Al Yazma Kilim Projesinin Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Ortak Hizmet Projesi’nin imzaları atıldı. Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü ve Burdur Belediye Başkanlığı arasında imzalanan Burdur Belediyesi geleneksel el sanatları geliştirme amaçlı ‘Al Yazma Kilim Projesinin Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Ortak Hizmet Projesi’ Protokolü imzalandı. Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü tarafından imzalanan protokol, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz tarafından da imzalanarak proje hayata geçirildi. SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Genç ise düzenlenen imza töreninde hazır bulundu. Tarihi ve kültürel değerlerimizden olan ve 250 yıllık bir geçmişi olan alaca dokumalarının devamı sayılabilecek bu proje sayesinde, unutulmaya yüz tutmuş alaca kilim dokumacılığının yaşatılması planlanıyor. İmzaları atılan proje kapsamında çalışmalarla birlikte, toplamda 40 kadına istihdam imkânı da sağlanması hedefleniyor. Başkan Ercengiz projeyi imzaladıktan sonra yaptığı konuşmada “Burdur Belediye Meclisi’nce tarafıma verilen yetki ile Al Yazma Kilim Projesinin Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Ortak Hizmet Projemizi imzalamış bulunuyoruz. SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Genç ile birlikte yaklaşık 8 ay sürecek bu proje kapsamında Burdur al yazma motiflerini kilim haline dönüştürüp, geleneksel el sanatlarımızı geliştirmeye yönelik yeni bir projeyi başlatıyoruz. İstihdam sağlayacağımız 40 kadınımıza kilim dokuma becerisini kazandırarak, geçmiş değerlerimizi tekrar gün yüzüne çıkarıp turizme de katkıda bulunacağımıza inanıyoruz.” Dedi. Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu ise Burdur’un geleneksel el sanatları al yazma kiliminin, yeniden gün yüzüne çıkarılmasının önemine dikkat çekerek,  “BAKA projesi kapsamında geleneksel desen ve motiflerin, kök boyası yünleri ile yeniden dokunur hale gelmesi ve dokunan 8’den fazla ürünün de turistlik amaçlı tanıtımının ve pazarlamasının yapılmasını hedefliyoruz. Burada amacımız bu tezgâhların yapımıyla beraber, 40 kadınımızı meslek sahibi yapmak ve istihdam sağlamak. Bu proje öncelikle al yazma kilimleriyle ilgili yöresel bir araştırmayı kapsamaktadır. Bu araştırmanın yanı sıra, eğitim programları kitapçığının hazırlanması, usta yetiştiricilerinin eğitimin tamamlanması, kök boya eğitimin verilmesi olarak aşamalandırıldı. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Genç’in danışmanlığında 6 aylık sürelerle, toplamda 24 aylık bir eğitim süresi belirlenmiştir. Dolayısıyla buradaki amacımız bu projeyi bir araştırma ve uygulama projesi haline getirmek. Bu ortak hizmet projesinin arkasından da bir kalkınma ajansı projesine hazırlık yapmayı hedefliyoruz”açıklamasında bulundu.  
Burdur Belediyesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi iş birliği ile hazırlanan Burdur Belediyesi geleneksel el sanatları geliştirme amaçlı ‘Al Yazma Kilim Projesinin Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Ortak Hizmet Projesi’nin imzaları atıldı.

Burdur Belediyesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi iş birliği ile hazırlanan Burdur Belediyesi geleneksel el sanatları geliştirme amaçlı ‘Al Yazma Kilim Projesinin Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Ortak Hizmet Projesi’nin imzaları atıldı.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü ve Burdur Belediye Başkanlığı arasında imzalanan Burdur Belediyesi geleneksel el sanatları geliştirme amaçlı ‘Al Yazma Kilim Projesinin Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Ortak Hizmet Projesi’ Protokolü imzalandı. Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü tarafından imzalanan protokol, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz tarafından da imzalanarak proje hayata geçirildi. SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Genç ise düzenlenen imza töreninde hazır bulundu. Tarihi ve kültürel değerlerimizden olan ve 250 yıllık bir geçmişi olan alaca dokumalarının devamı sayılabilecek bu proje sayesinde, unutulmaya yüz tutmuş alaca kilim dokumacılığının yaşatılması planlanıyor. İmzaları atılan proje kapsamında çalışmalarla birlikte, toplamda 40 kadına istihdam imkânı da sağlanması hedefleniyor.

Başkan Ercengiz projeyi imzaladıktan sonra yaptığı konuşmada “Burdur Belediye Meclisi’nce tarafıma verilen yetki ile Al Yazma Kilim Projesinin Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Ortak Hizmet Projemizi imzalamış bulunuyoruz. SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Genç ile birlikte yaklaşık 8 ay sürecek bu proje kapsamında Burdur al yazma motiflerini kilim haline dönüştürüp, geleneksel el sanatlarımızı geliştirmeye yönelik yeni bir projeyi başlatıyoruz. İstihdam sağlayacağımız 40 kadınımıza kilim dokuma becerisini kazandırarak, geçmiş değerlerimizi tekrar gün yüzüne çıkarıp turizme de katkıda bulunacağımıza inanıyoruz.” Dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu ise Burdur’un geleneksel el sanatları al yazma kiliminin, yeniden gün yüzüne çıkarılmasının önemine dikkat çekerek,  “BAKA projesi kapsamında geleneksel desen ve motiflerin, kök boyası yünleri ile yeniden dokunur hale gelmesi ve dokunan 8’den fazla ürünün de turistlik amaçlı tanıtımının ve pazarlamasının yapılmasını hedefliyoruz. Burada amacımız bu tezgâhların yapımıyla beraber, 40 kadınımızı meslek sahibi yapmak ve istihdam sağlamak. Bu proje öncelikle al yazma kilimleriyle ilgili yöresel bir araştırmayı kapsamaktadır. Bu araştırmanın yanı sıra, eğitim programları kitapçığının hazırlanması, usta yetiştiricilerinin eğitimin tamamlanması, kök boya eğitimin verilmesi olarak aşamalandırıldı. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Genç’in danışmanlığında 6 aylık sürelerle, toplamda 24 aylık bir eğitim süresi belirlenmiştir. Dolayısıyla buradaki amacımız bu projeyi bir araştırma ve uygulama projesi haline getirmek. Bu ortak hizmet projesinin arkasından da bir kalkınma ajansı projesine hazırlık yapmayı hedefliyoruz”açıklamasında bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.