Burdur Belediyesi Kitap Fuarı Açıldı

Gündem 17.02.2019 - 13:29, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Burdur Belediyesi Kitap Fuarı Açıldı

Burdur Belediye’si tarafından Konferans ve Sergi Salonu’nda düzenlenen Kitap Fuarı’nın açılış töreni gerçekleştirildi.
Konferans ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen Kitap Fuarının açılışını yapan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, özellikle gençlere kitap okuma alışkanlığını kazandırmayı hedeflediklerini belirterek, “Fuarımızın içerisinde bu yıl daha da profesyonelce hazırlandık. Birçok yayın evinin katkılarıyla ve yazarlarımızın katılımlarıyla, kitap okuma alışkanlığını gençlerimize aşılayacağız.”   Burdur Belediye’si tarafından Konferans ve Sergi Salonu’nda düzenlenen Kitap Fuarı’nın açılış töreni gerçekleştirildi.  Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılış törenine Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP İl Başkanı İzzet Akbulut, İyi Parti İl Başkanı Faruk Erkan ve 14 ilden gelen Eczacılar Odası Başkanları katıldılar. Kitap Fuarı’nın açılış töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı Ercengiz,  “Biz Belediyeciliği sadece yollar yapan, parklar yapan, asfalt döken bir belediyecilik olarak görmeyeceğimizi en başında söylemiştik. İstanbul’da ne varsa Burdur’da da o olmalı. Ankara’da ne yaşanıyorsa Burdur’a onu getirebilmeliyiz demiştim.  Biz bu yıl yeni bir etkinliği daha da büyüterek Kitap Fuarımızı Burdur halkının hizmetine sunuyoruz. Spordan Sanata,  Bilimin birçok alanında yaptığımız çalışmalarla Burdur halkının farklı bir Belediyecilik anlayışı ile en azından bu kısa dönem içeresinde neler yapılabileceğimizi göstermeye çalıştık. “Çok kıymetli Burdur halkının ve tabii ki hemşerilerimizin daha da fazlasını istemesi elbette haklıdır” diyerek, her geçen gün hedefimizi bir tık öteye götürmeye çalışıyoruz. Fuarımızın içerisinde bu yıl daha da profesyonelce hazırladık. Birçok yayın evinin katkılarıyla okumaya teşvik etmeye çalıştığımız, özellikle sevgili gençlerimizin hazır bilgiden uzaklaşıp, cep telefonun içerisinden çok kolay ulaştığı bu hazır bilgiler neticesinde kitap okuma alışkanlığını tekrar kazandırmayı hedefliyoruz.  Kitap okuma alışkanlığını bitirmiş bir nesille karşı karşıyayız maalesef. Biz yeniden kitap okuma alışkanlığını kazandırabilmek için çocuklarımızı Bu fuarlarda daha çok kitap alan, bu fuarlardan aldığı kitapları daha çok okur hale getirmek zorundayız. Bu bizim görevimiz. Biz de bu zorunluluğumuzun farkında olarak bugün Kitap Fuarımızın açılışını yapacak ve on gün boyunca Türkiye’nin birçok ünlü yazarını sizlerle buluşturacağız. İnanıyorum ki Burdur Haklı her zaman olduğu gibi, kıymetli hemşerilerimizin bizim yaptığımız etkinliklere verdiği değer gibi kitap Fuarı’na da hak ettiği değeri verecektir. Çünkü okumayan bir ulus, okumayan bir nesil, tarihten dersini çıkartamayan ve tarihten dersini çıkartamadığı için tarihi tekerrürden ibaret sanan bir şekilde yetişmeye devam edecektir.  Biz derslerimizi çıkartacağız ve ulu Önder Atatürk’ün bize öğütlediği ve o çağdaş medeniyetler seviyesine çıkartabilmenin yollarını gösterdiği başta Nutuk olmak üzere, bize önerilen bütün kitaplarını gençlerimize ulaştıracağız. Fuarımızın hayırlı olmasını diliyorum. “ şeklinde konuştu.
Burdur Belediye’si tarafından Konferans ve Sergi Salonu’nda düzenlenen Kitap Fuarı’nın açılış töreni gerçekleştirildi.

Konferans ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen Kitap Fuarının açılışını yapan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, özellikle gençlere kitap okuma alışkanlığını kazandırmayı hedeflediklerini belirterek, “Fuarımızın içerisinde bu yıl daha da profesyonelce hazırlandık. Birçok yayın evinin katkılarıyla ve yazarlarımızın katılımlarıyla, kitap okuma alışkanlığını gençlerimize aşılayacağız.”

 

Burdur Belediye’si tarafından Konferans ve Sergi Salonu’nda düzenlenen Kitap Fuarı’nın açılış töreni gerçekleştirildi.  Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılış törenine Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP İl Başkanı İzzet Akbulut, İyi Parti İl Başkanı Faruk Erkan ve 14 ilden gelen Eczacılar Odası Başkanları katıldılar.

Kitap Fuarı’nın açılış töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı Ercengiz,  “Biz Belediyeciliği sadece yollar yapan, parklar yapan, asfalt döken bir belediyecilik olarak görmeyeceğimizi en başında söylemiştik. İstanbul’da ne varsa Burdur’da da o olmalı. Ankara’da ne yaşanıyorsa Burdur’a onu getirebilmeliyiz demiştim.  Biz bu yıl yeni bir etkinliği daha da büyüterek Kitap Fuarımızı Burdur halkının hizmetine sunuyoruz. Spordan Sanata,  Bilimin birçok alanında yaptığımız çalışmalarla Burdur halkının farklı bir Belediyecilik anlayışı ile en azından bu kısa dönem içeresinde neler yapılabileceğimizi göstermeye çalıştık. “Çok kıymetli Burdur halkının ve tabii ki hemşerilerimizin daha da fazlasını istemesi elbette haklıdır” diyerek, her geçen gün hedefimizi bir tık öteye götürmeye çalışıyoruz. Fuarımızın içerisinde bu yıl daha da profesyonelce hazırladık. Birçok yayın evinin katkılarıyla okumaya teşvik etmeye çalıştığımız, özellikle sevgili gençlerimizin hazır bilgiden uzaklaşıp, cep telefonun içerisinden çok kolay ulaştığı bu hazır bilgiler neticesinde kitap okuma alışkanlığını tekrar kazandırmayı hedefliyoruz.  Kitap okuma alışkanlığını bitirmiş bir nesille karşı karşıyayız maalesef. Biz yeniden kitap okuma alışkanlığını kazandırabilmek için çocuklarımızı Bu fuarlarda daha çok kitap alan, bu fuarlardan aldığı kitapları daha çok okur hale getirmek zorundayız. Bu bizim görevimiz. Biz de bu zorunluluğumuzun farkında olarak bugün Kitap Fuarımızın açılışını yapacak ve on gün boyunca Türkiye’nin birçok ünlü yazarını sizlerle buluşturacağız. İnanıyorum ki Burdur Haklı her zaman olduğu gibi, kıymetli hemşerilerimizin bizim yaptığımız etkinliklere verdiği değer gibi kitap Fuarı’na da hak ettiği değeri verecektir. Çünkü okumayan bir ulus, okumayan bir nesil, tarihten dersini çıkartamayan ve tarihten dersini çıkartamadığı için tarihi tekerrürden ibaret sanan bir şekilde yetişmeye devam edecektir.  Biz derslerimizi çıkartacağız ve ulu Önder Atatürk’ün bize öğütlediği ve o çağdaş medeniyetler seviyesine çıkartabilmenin yollarını gösterdiği başta Nutuk olmak üzere, bize önerilen bütün kitaplarını gençlerimize ulaştıracağız. Fuarımızın hayırlı olmasını diliyorum. “ şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.