Burdur Belediyesi ile OSB arasında protokol imzalandı

Ekonomi 24.01.2017 - 16:20, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Burdur Belediyesi ile OSB arasında protokol imzalandı

Burdur 1. Organize Sanayi Bölgesi ile Burdur Belediyesi arasında Organize Sanayi Bölgesine arıtma tesisinin yapımı için protokol imzalandı.
Burdur Belediyesi başkanlık makamında düzenlenen protokol imza törenine Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur 1. Organize Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Oktay ve Burdur 1. Organize Bölge Müdürü Hüseyin Genç katıldı.   Protokol imza töreninde konuşan Başkan Ercengiz, “Çevre duyarlılığı ve Burdur Gölü’nü Kurtarma Eylem Planı içerisinde OSB’nin ve kentimizin evsel atık ve arıtmasının yapılarak deşarjlarını sağlamak için çalışmalara başladık. OSB yönetimi çağrımıza yanıt verdi. Gerekli planlamaların yapılması arıtmanın hayata geçirebilmesi için belli aşamalar var. 2. OSB için de böyle bir ihtiyaç var. Organize Sanayi Bölgelerinin atık su arıtmalarının birlikte yapılıp birlikte işletilmesi gerektiği düşündük. Arıtmaların yapım maliyetleri bir defa ancak işletme maliyetleri yüksek. Çok ağır bir sanayiye sahip olmayan Burdur Organize Sanayi ve 2. OSB birlikte bu arıtmayı yaparak hem kanuni zorunluluklarını yerine getirmiş olacak hem de çevreye olan duyarlılığımızı yerine getirmiş olacağız. Burdur Belediyesi olarak bizden önceki dönemde imzalanmış geçici protokoller vardı. Bunları daha kalıcı hale getirmek, Kalkınma Ajansından destek alarak sanayicimizi devlet olanaklarından yararlandırmak adına devlet eliyle bu işin yapılmasının önünün açılmasının planladık. İnşallah 2017 yılı içerisinde arıtmayla ilgili çalışmaları başlatıp sonuçlandıracağız. Bu bizim için çok önemli. Burdur’umuza hayırlı olsun” diye konuştu.   Konuşmaların ardından Başkan Ercengiz, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Oktay ve Bölge Müdürü Hüseyin Genç arasında protokol imzalandı.
Burdur 1. Organize Sanayi Bölgesi ile Burdur Belediyesi arasında Organize Sanayi Bölgesine arıtma tesisinin yapımı için protokol imzalandı.

Burdur Belediyesi başkanlık makamında düzenlenen protokol imza törenine Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur 1. Organize Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Oktay ve Burdur 1. Organize Bölge Müdürü Hüseyin Genç katıldı.

 

Protokol imza töreninde konuşan Başkan Ercengiz, “Çevre duyarlılığı ve Burdur Gölü’nü Kurtarma Eylem Planı içerisinde OSB’nin ve kentimizin evsel atık ve arıtmasının yapılarak deşarjlarını sağlamak için çalışmalara başladık. OSB yönetimi çağrımıza yanıt verdi. Gerekli planlamaların yapılması arıtmanın hayata geçirebilmesi için belli aşamalar var. 2. OSB için de böyle bir ihtiyaç var. Organize Sanayi Bölgelerinin atık su arıtmalarının birlikte yapılıp birlikte işletilmesi gerektiği düşündük. Arıtmaların yapım maliyetleri bir defa ancak işletme maliyetleri yüksek. Çok ağır bir sanayiye sahip olmayan Burdur Organize Sanayi ve 2. OSB birlikte bu arıtmayı yaparak hem kanuni zorunluluklarını yerine getirmiş olacak hem de çevreye olan duyarlılığımızı yerine getirmiş olacağız. Burdur Belediyesi olarak bizden önceki dönemde imzalanmış geçici protokoller vardı. Bunları daha kalıcı hale getirmek, Kalkınma Ajansından destek alarak sanayicimizi devlet olanaklarından yararlandırmak adına devlet eliyle bu işin yapılmasının önünün açılmasının planladık. İnşallah 2017 yılı içerisinde arıtmayla ilgili çalışmaları başlatıp sonuçlandıracağız. Bu bizim için çok önemli. Burdur’umuza hayırlı olsun” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Başkan Ercengiz, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Oktay ve Bölge Müdürü Hüseyin Genç arasında protokol imzalandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.