BURDUR BAHÇEŞEHİR KOLEJİ’NDEN ENGELLERİ AŞAN FARKINDALIK

05.12.2019 - 16:52, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BURDUR BAHÇEŞEHİR KOLEJİ’NDEN ENGELLERİ AŞAN FARKINDALIK

-Tüm Okul Kademeleri Engelliler İçin Farkındalık Yarattı-
Toplumun her alanında engelli bireylerin haklarını ve refahını teşvik etmeyi ve engelli bireylerin durumuna dair politik, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın her alanında farkındalığı  arttırmayı amaçlayan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için Burdur Bahçeşehir Koleji’nde farkındalık yaratan etkinlikler düzenlendi.   Anaokulu biriminde Bahçeşehir Sportif Koordinasyon Eğitimi (BSK) dersinde elleri ve gözleri bağlanan öğrenciler, belirlenen parkuru tamamlamaya çalıştılar. Engellilerin yaşadıkları olumsuz durumları yaşayarak tecrübe eden öğrenciler, engelli olmanın zorluklarının bilincine vardılar. İlkokul birimi öğrencileri de görme engelli bireylerle empati yapmak amacıyla oluşturulan parkurda hareket etmeye çalıştılar. Ortaokul birimi ise paralimpik voleybol oyunu oynayarak engelli bireyler için farkındalık oluşturdular. Lise birimi de öğrencilerle birlikte, engelli bireylere toplumda nasıl yaklaşılması gerektiğini belirten İngilizce bir video hazırladılar. Günün önemine ilişkin bir açıklama yapan Burdur Bahçeşehir Koleji Kurucu Genel Müdürü Osman ÇOBAN: “Tüm okul birimlerimizde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde farkındalık yaratan etkinlikler yaptık. Böylesine bir günde engelli kardeşlerimizin daima yanında olarak onlara destek olmalı ve onları anlamalıyız. Topluma değer katan çocuklarımıza da engelli bireylere nasıl davranışlarda bulunmaları gerektiğini yeterince kavratmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engelli vatandaşlarımıza daha huzurlu bir hayat getirmesini ve bütün insanlık için engelsiz bir dünya umuduyla hayatın onlara hep sevinç, mutluluk ve kolaylıklar sunmasını diliyorum.” Dedi.
-Tüm Okul Kademeleri Engelliler İçin Farkındalık Yarattı-


Toplumun her alanında engelli bireylerin haklarını ve refahını teşvik etmeyi ve engelli bireylerin durumuna dair politik, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın her alanında farkındalığı  arttırmayı amaçlayan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için Burdur Bahçeşehir Koleji’nde farkındalık yaratan etkinlikler düzenlendi.

 

Anaokulu biriminde Bahçeşehir Sportif Koordinasyon Eğitimi (BSK) dersinde elleri ve gözleri bağlanan öğrenciler, belirlenen parkuru tamamlamaya çalıştılar. Engellilerin yaşadıkları olumsuz durumları yaşayarak tecrübe eden öğrenciler, engelli olmanın zorluklarının bilincine vardılar. İlkokul birimi öğrencileri de görme engelli bireylerle empati yapmak amacıyla oluşturulan parkurda hareket etmeye çalıştılar. Ortaokul birimi ise paralimpik voleybol oyunu oynayarak engelli bireyler için farkındalık oluşturdular. Lise birimi de öğrencilerle birlikte, engelli bireylere toplumda nasıl yaklaşılması gerektiğini belirten İngilizce bir video hazırladılar.

Günün önemine ilişkin bir açıklama yapan Burdur Bahçeşehir Koleji Kurucu Genel Müdürü Osman ÇOBAN:

“Tüm okul birimlerimizde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde farkındalık yaratan etkinlikler yaptık. Böylesine bir günde engelli kardeşlerimizin daima yanında olarak onlara destek olmalı ve onları anlamalıyız. Topluma değer katan çocuklarımıza da engelli bireylere nasıl davranışlarda bulunmaları gerektiğini yeterince kavratmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engelli vatandaşlarımıza daha huzurlu bir hayat getirmesini ve bütün insanlık için engelsiz bir dünya umuduyla hayatın onlara hep sevinç, mutluluk ve kolaylıklar sunmasını diliyorum.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.