BURDUR ARKEOLOJİ VE KÜLTÜR TURİZMİ ÇALIŞTAYI

Turizm 18.05.2016 - 11:56, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

BURDUR ARKEOLOJİ VE KÜLTÜR TURİZMİ ÇALIŞTAYI

Burdur İli Arkeoloji ve Kültür Turizmi Çalıştayı Gerçekleştirildi
‘Sektör-akademi buluşmaları’ kapsamında gerçekleştirilen “Burdur ili Arkeoloji ve kültür Turizmi Çalıştayı”  MAKÜ(Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi)   Burdur Gelişim Merkezinde gerçekleştirildi. Burdur Belediyesi, Ağlasun Kaymakamlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Burdur Müze Müdürlüğü, sektör aktörleri ve MAKÜ öğretim üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen çalıştayda “Burdur ilinin turizm potansiyeli, Burdur ilinin arkeolojik potansiyeli ve bu potansiyelin geliştirilmesi, Burdur’da kültür turizminin durumu, Sagalassos ve Kibyra’da gerçekleştirilen çalışmalar, Burdur’un yöresel ürünleri, ilin turizm potansiyelinin arttırılmasına yönelik gerçekleştirilen projeler” gibi konular masaya yatırıldı. Çalıştay sonucunda; “Akademi öncülüğünde turizm komisyonu ve çalışmaları yapılmasının gerekliliği, yerel halkın arkeoloji ve kültür turizm hakkında bilgilendirilmesinin gerekliliği, yerel yönetimlerin antik kentlerin ve yöresel ürünlerin tanıtılmasında daha etkin olması, yerel pazarlamanın önemi, Burdur’a gelen turist sayısın arttırılmasına ilişkin şehrin imkânlarının geliştirilmesi konusu, özellikle antik kentlerdeki alt yapı eksikliklerinin giderilmesi, Burdur’da otel hizmetlerinin arttırılıp geliştirilmesi ve gelişmiş interaktif turizm portalı hazırlanması” gibi sorunlar konuşuldu. Ortak akıl sonucunda belirlenen sorunlara “sektör-akademi-kamu” ortak akılı ile çözüm yolları geliştirilmiş ve Burdur ilinin Turizm Stratejisi çalışmaları yapıldı.    
Burdur İli Arkeoloji ve Kültür Turizmi Çalıştayı Gerçekleştirildi

‘Sektör-akademi buluşmaları’ kapsamında gerçekleştirilen “Burdur ili Arkeoloji ve kültür Turizmi Çalıştayı”  MAKÜ(Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi)   Burdur Gelişim Merkezinde gerçekleştirildi. Burdur Belediyesi, Ağlasun Kaymakamlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Burdur Müze Müdürlüğü, sektör aktörleri ve MAKÜ öğretim üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen çalıştayda “Burdur ilinin turizm potansiyeli, Burdur ilinin arkeolojik potansiyeli ve bu potansiyelin geliştirilmesi, Burdur’da kültür turizminin durumu, Sagalassos ve Kibyra’da gerçekleştirilen çalışmalar, Burdur’un yöresel ürünleri, ilin turizm potansiyelinin arttırılmasına yönelik gerçekleştirilen projeler” gibi konular masaya yatırıldı.

Çalıştay sonucunda; “Akademi öncülüğünde turizm komisyonu ve çalışmaları yapılmasının gerekliliği, yerel halkın arkeoloji ve kültür turizm hakkında bilgilendirilmesinin gerekliliği, yerel yönetimlerin antik kentlerin ve yöresel ürünlerin tanıtılmasında daha etkin olması, yerel pazarlamanın önemi, Burdur’a gelen turist sayısın arttırılmasına ilişkin şehrin imkânlarının geliştirilmesi konusu, özellikle antik kentlerdeki alt yapı eksikliklerinin giderilmesi, Burdur’da otel hizmetlerinin arttırılıp geliştirilmesi ve gelişmiş interaktif turizm portalı hazırlanması” gibi sorunlar konuşuldu.

Ortak akıl sonucunda belirlenen sorunlara “sektör-akademi-kamu” ortak akılı ile çözüm yolları geliştirilmiş ve Burdur ilinin Turizm Stratejisi çalışmaları yapıldı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.