Burdur Ak Parti Gençlik Kollarından Kılıçdaroğlu’na Tepki

Siyaset 08.04.2016 - 22:27, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

Burdur Ak Parti Gençlik Kollarından Kılıçdaroğlu’na Tepki

Ak Parti Burdur İl Gençlik Kolları Başkanı Belkıs CAN’dan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerine ve CHP Burdur İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Uğur’un Sözlerine Kınama.
Ak Parti Burdur İl Gençlik Kolları Başkanı Belkıs CAN; “CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sema RAMAZANOĞLU’na sarf ettiği sözler sadece Türk siyasi tarihine değil insanlık tarihine sürülmüş kara bir leke olarak tarihe geçmiştir. Siyasi bir hırs uğruna en şerefli varlık olan insanın dünyaya gelmesine vesile olan kadına böylesine bel altı ithamlarda bulunmak hiçbir gerekçeyle meşru gösterilemez. Her zaman peygamber efendimizin “Cennet anaların ayakları altındadır” hadisinin hassasiyetiyle hareket eden AK parti ailemiz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sema RAMAZANOĞLU’nun yanındadır. Bir kadın siyasetçiye yapılan bu çirkin ithamların faili ne yazık ki bir siyasi partinin genel başkanı olması ve hala özür dilemeyen ve sözlerinin arkasında durduğunu söyleyen tavır takınması, iffeti ve onuruyla siyaset yapmaya çalışan biz gençleri ve kadınları bel altı konuşmaları ile yıldıramayacaktır. Türk siyaseti, bu tür hakaret ve nefret olgularından kurtarılmalıdır. Kılıçdaroğlu’nun erkek siyasetçilere herhangi bir cinsiyetçi ve ahlaksız ithamda bulunmayıp, kadın bakanımızdan bahsederken doğrudan cinselliği çağrıştıran ahlaksız bir ithama yönelmesi, siyaset tarihinde benzerine az rastlanmamış bir seviyesizliktir. Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerinin “Küpün içinde ne varsa dışına onu sızdırır” sözünün vücut bulmuş hali olduğunu düşünmekteyiz. Türk-İslam kültür ve ananelerine uymayan bu çirkin ifadeleri kınıyoruz. Herkes bilmelidir ki ahlaki meseleleri gayri ahlaki bir üslup kullanarak konuşamayız. Ahlakın dini, cinsiyeti, ideolojisi olmaz. Başta CHP'li hemcinslerimiz olmak üzere, toplumun her kesiminden kadını bu çirkin ifadelere karşı dik durmasını beklerken Burdur Chp Kadın Kolları başkanı Ayşe UĞUR hanımefendinin “Kılıçdaroğlu’un sözlerinin arkasındayız” ifadesi bir hayal kırıklığıdır. Tüm insanların onurunu korumak kadınların onurunu korumaktan geçer, tüm duyarlı vatandaşlarımızı kadın erkek ayırt etmeden hadiseye tepki göstermeye davet ediyoruz.” Dedi.
Ak Parti Burdur İl Gençlik Kolları Başkanı Belkıs CAN’dan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerine ve CHP Burdur İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Uğur’un Sözlerine Kınama.

Ak Parti Burdur İl Gençlik Kolları Başkanı Belkıs CAN; “CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sema RAMAZANOĞLU’na sarf ettiği sözler sadece Türk siyasi tarihine değil insanlık tarihine sürülmüş kara bir leke olarak tarihe geçmiştir. Siyasi bir hırs uğruna en şerefli varlık olan insanın dünyaya gelmesine vesile olan kadına böylesine bel altı ithamlarda bulunmak hiçbir gerekçeyle meşru gösterilemez.

Her zaman peygamber efendimizin “Cennet anaların ayakları altındadır” hadisinin hassasiyetiyle hareket eden AK parti ailemiz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sema RAMAZANOĞLU’nun yanındadır.

Bir kadın siyasetçiye yapılan bu çirkin ithamların faili ne yazık ki bir siyasi partinin genel başkanı olması ve hala özür dilemeyen ve sözlerinin arkasında durduğunu söyleyen tavır takınması, iffeti ve onuruyla siyaset yapmaya çalışan biz gençleri ve kadınları bel altı konuşmaları ile yıldıramayacaktır. Türk siyaseti, bu tür hakaret ve nefret olgularından kurtarılmalıdır.

Kılıçdaroğlu’nun erkek siyasetçilere herhangi bir cinsiyetçi ve ahlaksız ithamda bulunmayıp, kadın bakanımızdan bahsederken doğrudan cinselliği çağrıştıran ahlaksız bir ithama yönelmesi, siyaset tarihinde benzerine az rastlanmamış bir seviyesizliktir. Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerinin “Küpün içinde ne varsa dışına onu sızdırır” sözünün vücut bulmuş hali olduğunu düşünmekteyiz. Türk-İslam kültür ve ananelerine uymayan bu çirkin ifadeleri kınıyoruz. Herkes bilmelidir ki ahlaki meseleleri gayri ahlaki bir üslup kullanarak konuşamayız. Ahlakın dini, cinsiyeti, ideolojisi olmaz.

Başta CHP'li hemcinslerimiz olmak üzere, toplumun her kesiminden kadını bu çirkin ifadelere karşı dik durmasını beklerken Burdur Chp Kadın Kolları başkanı Ayşe UĞUR hanımefendinin “Kılıçdaroğlu’un sözlerinin arkasındayız” ifadesi bir hayal kırıklığıdır. Tüm insanların onurunu korumak kadınların onurunu korumaktan geçer, tüm duyarlı vatandaşlarımızı kadın erkek ayırt etmeden hadiseye tepki göstermeye davet ediyoruz.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.