Burdur adeta bir heyecan yaşadı

15.10.2019 - 09:07, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Burdur adeta bir heyecan yaşadı

  Vali Hasan Şıldak, çalışmaların tamamlandığı “İnsuyu Mağarası ve Piknik Alanı Çevre Düzenlemesinin” açılış programına katıldı.    Türkiye’nin Turizme açılan İlk Mağarası olma özelliğini taşıyan İnsuyu Mağarası, başta geçmiş yıllarda yapılan mağara içi aydınlatma ve sosyal donatı alanlarına ek olarak bu yıl Mağara çevresinde yapılan peyzaj, refüj, yol çalışmaları ve piknik alanı düzenlemeleri ile yenilenen yüzüyle hizmet vermeye başladı.   Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Çevre ve Şehircilik İl Müdür V. Murat Alaçatlı yaptı. Program Milletvekili Uğur ve Vali Şıldak’ın konuşmasının ardından, açılışı yapılan piknik alanının gezilmesiyle son buldu.   Vali Hasan Şıldak programda yaptığı konuşmada;   “Öncelikle bizler buradayız ama ruhumuz ve bütün benliğimizle Suriye’nin Kuzeyindeyiz. Barış Pınarı Harekatımız 6. gününe girdi, kahraman ordumuz ve güvenlik kuvvetlerimiz orada.  Türk Milleti tek yürek, hepimiz ruhen oradayız. Dualarımız onlarla.   ZİYARETÇİ SAYISINDA ŞUAN 100 BİN SAYISI AŞILMIŞ DURUMDA    Bu yılın gelen ziyaretçi sayılarına baktığımız zaman önemli bir artış görüyoruz. Yılsonu hedefimiz mağaranın 120-130 bin aralığında bir ziyaretçi alacağı şeklindedir. Şuan 100 bin sayısı aşılmış durumda. Bu da Burdur ölçeğindeki bir il için önemli bir gelir kaynağıdır, önemli bir getiridir, önemli bir turizm istatistiğidir...   Bu yıl aslında turizm yılı olarak Burdur adeta bir heyecan yaşadı. Gerçekten İlimizin bütün önemli destinasyon noktalarında sayısal olarak ciddi gelişmeler gördük. Yılsonu itibari İl ortalamasının 70 artacağını tahmin ediyoruz. Bu Salda’da 100 ün üzerinde bir artıştır. Ortalamada 70 bir sayısal ziyaretçi artışı şimdiden görülüyor. Bu kendiliğinden olmadı. Burada hem alt yapı, hem üst yapı iyileştirmeleri, hem bir takım hizmet iyileştirmeleri ile hem tanıtım, hem özel ilgilerle oldu...   Ben bir üzüntümü de ifade etmek istiyorum. Daha yeni tesis, fakat pek çok noktasında arkadaşlarımız üç gündür uğraşıyorlar, yazılan çirkin yazıları silmek için, bunu da anlamak mümkün değil. Bu düşüncemi de paylaşmak istedim. Çevre duyarlılığı hepimizin hmesi, benimsemesi gereken bir şeydir. Biz yapalım, birileri bozsun anlayışı ile olmuyor. Lütfen sahip çıkalım koruyalım, geliştirelim, daha da iyiye götürelim” dedi.

 

Vali Hasan Şıldak, çalışmaların tamamlandığı “İnsuyu Mağarası ve Piknik Alanı Çevre Düzenlemesinin” açılış programına katıldı.

 

 Türkiye’nin Turizme açılan İlk Mağarası olma özelliğini taşıyan İnsuyu Mağarası, başta geçmiş yıllarda yapılan mağara içi aydınlatma ve sosyal donatı alanlarına ek olarak bu yıl Mağara çevresinde yapılan peyzaj, refüj, yol çalışmaları ve piknik alanı düzenlemeleri ile yenilenen yüzüyle hizmet vermeye başladı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Çevre ve Şehircilik İl Müdür V. Murat Alaçatlı yaptı. Program Milletvekili Uğur ve Vali Şıldak’ın konuşmasının ardından, açılışı yapılan piknik alanının gezilmesiyle son buldu.

 

Vali Hasan Şıldak programda yaptığı konuşmada;

 

“Öncelikle bizler buradayız ama ruhumuz ve bütün benliğimizle Suriye’nin Kuzeyindeyiz. Barış Pınarı Harekatımız 6. gününe girdi, kahraman ordumuz ve güvenlik kuvvetlerimiz orada.  Türk Milleti tek yürek, hepimiz ruhen oradayız. Dualarımız onlarla.

 

ZİYARETÇİ SAYISINDA ŞUAN 100 BİN SAYISI AŞILMIŞ DURUMDA

 

 Bu yılın gelen ziyaretçi sayılarına baktığımız zaman önemli bir artış görüyoruz. Yılsonu hedefimiz mağaranın 120-130 bin aralığında bir ziyaretçi alacağı şeklindedir. Şuan 100 bin sayısı aşılmış durumda. Bu da Burdur ölçeğindeki bir il için önemli bir gelir kaynağıdır, önemli bir getiridir, önemli bir turizm istatistiğidir...

 

Bu yıl aslında turizm yılı olarak Burdur adeta bir heyecan yaşadı. Gerçekten İlimizin bütün önemli destinasyon noktalarında sayısal olarak ciddi gelişmeler gördük. Yılsonu itibari İl ortalamasının 70 artacağını tahmin ediyoruz. Bu Salda’da 100 ün üzerinde bir artıştır. Ortalamada 70 bir sayısal ziyaretçi artışı şimdiden görülüyor. Bu kendiliğinden olmadı. Burada hem alt yapı, hem üst yapı iyileştirmeleri, hem bir takım hizmet iyileştirmeleri ile hem tanıtım, hem özel ilgilerle oldu...

 

Ben bir üzüntümü de ifade etmek istiyorum. Daha yeni tesis, fakat pek çok noktasında arkadaşlarımız üç gündür uğraşıyorlar, yazılan çirkin yazıları silmek için, bunu da anlamak mümkün değil. Bu düşüncemi de paylaşmak istedim. Çevre duyarlılığı hepimizin hmesi, benimsemesi gereken bir şeydir. Biz yapalım, birileri bozsun anlayışı ile olmuyor. Lütfen sahip çıkalım koruyalım, geliştirelim, daha da iyiye götürelim” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.