Burdur'a ikinci Aşı Nakil aracı

Sağlık 13.07.2019 - 09:47, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Burdur'a ikinci Aşı Nakil aracı

Burdur İl Sağlığı Müdürü Op.Dr. Reha Sermed Aygören, aşılama hizmetinde kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığı tarafından ikinci Aşı Nakil Aracının (Frigofirik/Soğutma Sistemli) ilimize tahsis edildiğini duyurdu.
Burdur İl Sağlığı Müdürü Op.Dr. Reha Sermed Aygören, aşılama hizmetinde kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığı tarafından ikinci Aşı Nakil Aracının (Frigofirik/Soğutma Sistemli) ilimize tahsis edildiğini duyurdu. Op.Dr. Aygören yaptığı açıklamada “Sağlık Bakanlığı Sıhhat Projesi kapsamında aşılama hizmetlerinde kullanılmak üzere özel donanımlı (Frigofirik/Soğutma Sistemli) Transit Custom cinsi Aşı Nakil Aracının tahsisi yapılmıştır. Aşı nakil aracı, aşı ve serumların soğuk zincir şartlarına uygun ve güvenli ulaştırılmasında önemli rol oynadığını vurgulayarak, Aşı Nakil Aracımız Müdürlüğümüze bağlı bağışıklama hizmeti yürüten kurum ve kuruluşlarımızın ihtiyacı olan aşı ve serumların soğuk zincir şartlarına uygun ve güvenli olarak ulaştırılmasına yönelik hizmet vermekte kullanılacaktır. Aşılar saklanması gereken ısıdan daha düşük veya daha yüksek ısılara maruz bırakıldıklarında etkinliklerini kaybederler. Soğuk zincir, bir aşının etkinliğini üretiminden kişiye uygulanana kadar koruyan ve ihtiyacı olanlara yeterli miktarda etkin aşının ulaşmasını sağlayan insan ve malzemeden oluşan sistemdir. Zamanında ve istenilen miktarda aşı temin edilemediğinde aşı uygulamalarında aksamalar olacaktır. Kullanılan aşılar etkin değilse, 100 aşılama oranlarına ulaşılsa bile bağışık bir toplum oluşturma hedefine ulaşılamayacaktır. Bu nedenle soğuk zincir Genişletilmiş Bağışıklama Programının en önemli bileşenlerinden biri olarak büyük önem taşımaktadır. Aşılar Halk Sağlığı Başkanlığımız Soğuk Hava Deposunda ve Aşı Nakil Aracımızda dijital ısı takip sistemi ile takip ve muhafaza edilmektedir. Aşı Nakil Aracının müdürlüğümüze teminiyle beraber il merkezi ve ilçelerimizde aşıların ilgili birimlere nakli daha kolay sağlanacaktır” ifadelerine yer verdi.
Burdur İl Sağlığı Müdürü Op.Dr. Reha Sermed Aygören, aşılama hizmetinde kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığı tarafından ikinci Aşı Nakil Aracının (Frigofirik/Soğutma Sistemli) ilimize tahsis edildiğini duyurdu.

Burdur İl Sağlığı Müdürü Op.Dr. Reha Sermed Aygören, aşılama hizmetinde kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığı tarafından ikinci Aşı Nakil Aracının (Frigofirik/Soğutma Sistemli) ilimize tahsis edildiğini duyurdu.

Op.Dr. Aygören yaptığı açıklamada “Sağlık Bakanlığı Sıhhat Projesi kapsamında aşılama hizmetlerinde kullanılmak üzere özel donanımlı (Frigofirik/Soğutma Sistemli) Transit Custom cinsi Aşı Nakil Aracının tahsisi yapılmıştır. Aşı nakil aracı, aşı ve serumların soğuk zincir şartlarına uygun ve güvenli ulaştırılmasında önemli rol oynadığını vurgulayarak, Aşı Nakil Aracımız Müdürlüğümüze bağlı bağışıklama hizmeti yürüten kurum ve kuruluşlarımızın ihtiyacı olan aşı ve serumların soğuk zincir şartlarına uygun ve güvenli olarak ulaştırılmasına yönelik hizmet vermekte kullanılacaktır.

Aşılar saklanması gereken ısıdan daha düşük veya daha yüksek ısılara maruz bırakıldıklarında etkinliklerini kaybederler. Soğuk zincir, bir aşının etkinliğini üretiminden kişiye uygulanana kadar koruyan ve ihtiyacı olanlara yeterli miktarda etkin aşının ulaşmasını sağlayan insan ve malzemeden oluşan sistemdir.

Zamanında ve istenilen miktarda aşı temin edilemediğinde aşı uygulamalarında aksamalar olacaktır. Kullanılan aşılar etkin değilse, 100 aşılama oranlarına ulaşılsa bile bağışık bir toplum oluşturma hedefine ulaşılamayacaktır. Bu nedenle soğuk zincir Genişletilmiş Bağışıklama Programının en önemli bileşenlerinden biri olarak büyük önem taşımaktadır.

Aşılar Halk Sağlığı Başkanlığımız Soğuk Hava Deposunda ve Aşı Nakil Aracımızda dijital ısı takip sistemi ile takip ve muhafaza edilmektedir. Aşı Nakil Aracının müdürlüğümüze teminiyle beraber il merkezi ve ilçelerimizde aşıların ilgili birimlere nakli daha kolay sağlanacaktır” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.