BUCAK SANAYİSİNDE "HAREKET" VAR

Siyaset 26.03.2014 - 16:40, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

BUCAK SANAYİSİNDE "HAREKET" VAR

MHP İlçe Başkanı Alparslan Dursun, İl Genel ve Belediye Meclis üyesi adayları ile Sanayi Çarşısını ziyaret eden MHP Bucak Belediye Başkan Adayı Ramazan Kesici; sanayi esnafının ilgisine ve samimi desteğine teşekkür etti.
MHP İlçe Başkanı Alparslan Dursun, İl Genel ve Belediye Meclis üyesi adayları ile Sanayi Çarşısını ziyaret eden MHP Bucak Belediye Başkan Adayı Ramazan Kesici; sanayi esnafının ilgisine ve samimi desteğine teşekkür etti. Daha güzel, modern bir Bucak ülküsüyle yola çıktıklarını belirten Kesici şöyle konuştu: “Bir zamanlar sanayide ben de çıraklık yaptım. O yağlı elbiselerin hakkını bilirim. Sanayi çarşısı Bucak’ımızın sembollerinden birisidir. Türkiye’nin her yerine nam salmış nice ustalar Bucak sanayiinde yetişti. Bucak ekonomisinde ve kültüründe sanayi esnafının çok önemli yeri vardır.  Bir zamanlar Sanayide usta-kalfa-çırak münasebeti sadece meslek öğrenmek için değil, aynı zamanda adamlığı, esnaf ahlâkını öğreten bir Ahi mektebi gibiydi. Çıraklar sadece iş değil, ustaya ve emeğe saygıyı, müşteriye hürmeti, sözünde durmayı, tasarrufu, sabırı, üretmenin, onarmanın hazzını yaşar, öğrenirlerdi… Modern hayat usta-çırak ilişkilerindeki geleneksel anlayışı epeyce örselese de, sanayi bir okul olma özelliğini devam ettiriyor.” Sanayi esnafının daha sağlıklı bir ortamda hizmet vermesi için çevre temizliği ve düzenlemesine önem verileceğini söyleyen MHP Bucak Belediye Başkan Adayı Ramazan Kesici sözlerini şöyle tamamladı: “Parti farkı gözetmeksizin ziyaret ettiğimiz Sanayi esnafının yakın ilgisi hizmet aşkımızı ve heyecanımızı kamçılamıştır. Seçildiğimiz takdirde Sanayi çarşısının daha modern ve daha sağlıklı bir ortama dönüştürmek için imkanlarımızı seferber edeceğiz. Sanayi Kooperatifi ile yakın işbirliği içinde olacağız. Bütün gücümüzü ve nerjimizi Bucak için seferber edeceğiz. Her meslekten ve görüşten hemşehrilerimizle, esnafımızla kucaklaştık, kaynaştık. Biz daima birleştirici, kuşatıcı, kucaklayıcı, toplayıcı olacağız… Sağda, solda, ayrı yolda, ayrı partilerde olsak da; değil mi ki sevdamız bir, hedefimiz bir, bayrağımız bir, vatanımız bir, Allah’ımız-kitabımız bir, havamız-güneşimiz bir, Bucak sevdamız birdir… Farklı düşünsek de Bucak’ımızı birlikte yöneteceğiz. Tekliflerden,  yapıcı tenkitlerden yararlanacağız. Önce Allah’ın izniyle GÜCÜMÜZÜ BUCAK’TAN ALIYORUZ… GÜCÜMÜZ DE BUCAKLININ GÜCÜDÜR…
MHP İlçe Başkanı Alparslan Dursun, İl Genel ve Belediye Meclis üyesi adayları ile Sanayi Çarşısını ziyaret eden MHP Bucak Belediye Başkan Adayı Ramazan Kesici; sanayi esnafının ilgisine ve samimi desteğine teşekkür etti.

MHP İlçe Başkanı Alparslan Dursun, İl Genel ve Belediye Meclis üyesi adayları ile Sanayi Çarşısını ziyaret eden MHP Bucak Belediye Başkan Adayı Ramazan Kesici; sanayi esnafının ilgisine ve samimi desteğine teşekkür etti.

Daha güzel, modern bir Bucak ülküsüyle yola çıktıklarını belirten Kesici şöyle konuştu:

“Bir zamanlar sanayide ben de çıraklık yaptım. O yağlı elbiselerin hakkını bilirim. Sanayi çarşısı Bucak’ımızın sembollerinden birisidir. Türkiye’nin her yerine nam salmış nice ustalar Bucak sanayiinde yetişti. Bucak ekonomisinde ve kültüründe sanayi esnafının çok önemli yeri vardır.  Bir zamanlar Sanayide usta-kalfa-çırak münasebeti sadece meslek öğrenmek için değil, aynı zamanda adamlığı, esnaf ahlâkını öğreten bir Ahi mektebi gibiydi. Çıraklar sadece iş değil, ustaya ve emeğe saygıyı, müşteriye hürmeti, sözünde durmayı, tasarrufu, sabırı, üretmenin, onarmanın hazzını yaşar, öğrenirlerdi… Modern hayat usta-çırak ilişkilerindeki geleneksel anlayışı epeyce örselese de, sanayi bir okul olma özelliğini devam ettiriyor.”

Sanayi esnafının daha sağlıklı bir ortamda hizmet vermesi için çevre temizliği ve düzenlemesine önem verileceğini söyleyen MHP Bucak Belediye Başkan Adayı Ramazan Kesici sözlerini şöyle tamamladı:


“Parti farkı gözetmeksizin ziyaret ettiğimiz Sanayi esnafının yakın ilgisi hizmet aşkımızı ve heyecanımızı kamçılamıştır. Seçildiğimiz takdirde Sanayi çarşısının daha modern ve daha sağlıklı bir ortama dönüştürmek için imkanlarımızı seferber edeceğiz. Sanayi Kooperatifi ile yakın işbirliği içinde olacağız. Bütün gücümüzü ve nerjimizi Bucak için seferber edeceğiz. Her meslekten ve görüşten hemşehrilerimizle, esnafımızla kucaklaştık, kaynaştık.

Biz daima birleştirici, kuşatıcı, kucaklayıcı, toplayıcı olacağız…

Sağda, solda, ayrı yolda, ayrı partilerde olsak da; değil mi ki sevdamız bir, hedefimiz bir, bayrağımız bir, vatanımız bir, Allah’ımız-kitabımız bir, havamız-güneşimiz bir, Bucak sevdamız birdir… Farklı düşünsek de Bucak’ımızı birlikte yöneteceğiz.

Tekliflerden,  yapıcı tenkitlerden yararlanacağız.

Önce Allah’ın izniyle GÜCÜMÜZÜ BUCAK’TAN ALIYORUZ… GÜCÜMÜZ DE BUCAKLININ GÜCÜDÜR…


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.