BUCAK’TA SEÇİME İTİRAZ

03.04.2019 - 09:20, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BUCAK’TA SEÇİME İTİRAZ

Bucak’ta Sandık Tutanaklarında usulsüzlük yapıldığı gerekçesi ile Yerel Seçim sonuçlarına itiraz edildi.
Bucak’ta Sandık Tutanaklarında usulsüzlük yapıldığı gerekçesi ile Yerel Seçim sonuçlarına itiraz edildi. İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, yazılı bir açıklama yaparak 31 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde sandık tutanaklarında bazı usulsüzlüklerin olduğu belirlediklerini ve yine geçersiz oylarla ilgili olarak bazı sıkıntıların bulunduğunu tespit ettiklerini ifade ederek İlçe Seçim Kurulu’na itiraz başvurusunda bulunduklarını ifade etti. Yapılan usulsüzlüklerin seçim sonuçlarını etkileyebilecek kadar büyük olduğunu vurgulayan Başkan Sönmez, “Yapılan seçimlerde ilçemizde bulunan bazı sandık sonuçlarında birtakım sıkıntıların olduğunu tespit ettik. Yine geçersiz oyların hangi sebeple geçersiz oldukları yazılmadan direk geçersiz olarak kayıt edildiğini gördük. Sandık sonuçlarında yapılan usulsüzlükler nedeniyle İlçe Seçim Kurulu’na itiraz başvurumuzu gerçekleştirdik. İtirazımız İlçe Seçim Kurulu tarafından değerlendirilerek bir karar verilecek. Eğer karar olumsuz olursa bu konuyu İl Seçim Kurulu’na ve YSK’ya taşıyacağız. Biz hakkımızı aramanın derdindeyiz. Bize yapılan bu haksızlıklar bizleri mağdur etmiştir. Bu hatalar ve haksızlıklar seçim sonuçlarını etkileyebilecek niteliktedir. Konunun takibini gerekli hukuk adamlarımız yapmaktadır. Gelişmeler yaşandıkça kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.  
Bucak’ta Sandık Tutanaklarında usulsüzlük yapıldığı gerekçesi ile Yerel Seçim sonuçlarına itiraz edildi.

Bucak’ta Sandık Tutanaklarında usulsüzlük yapıldığı gerekçesi ile Yerel Seçim sonuçlarına itiraz edildi.

İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, yazılı bir açıklama yaparak 31 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde sandık tutanaklarında bazı usulsüzlüklerin olduğu belirlediklerini ve yine geçersiz oylarla ilgili olarak bazı sıkıntıların bulunduğunu tespit ettiklerini ifade ederek İlçe Seçim Kurulu’na itiraz başvurusunda bulunduklarını ifade etti.

Yapılan usulsüzlüklerin seçim sonuçlarını etkileyebilecek kadar büyük olduğunu vurgulayan Başkan Sönmez, “Yapılan seçimlerde ilçemizde bulunan bazı sandık sonuçlarında birtakım sıkıntıların olduğunu tespit ettik. Yine geçersiz oyların hangi sebeple geçersiz oldukları yazılmadan direk geçersiz olarak kayıt edildiğini gördük. Sandık sonuçlarında yapılan usulsüzlükler nedeniyle İlçe Seçim Kurulu’na itiraz başvurumuzu gerçekleştirdik. İtirazımız İlçe Seçim Kurulu tarafından değerlendirilerek bir karar verilecek. Eğer karar olumsuz olursa bu konuyu İl Seçim Kurulu’na ve YSK’ya taşıyacağız. Biz hakkımızı aramanın derdindeyiz. Bize yapılan bu haksızlıklar bizleri mağdur etmiştir. Bu hatalar ve haksızlıklar seçim sonuçlarını etkileyebilecek niteliktedir. Konunun takibini gerekli hukuk adamlarımız yapmaktadır. Gelişmeler yaşandıkça kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.