BUCAK’TA HAŞHAŞ ÜRETİCİSİ FİYATLARIN ARTTIRILMASINI İSTİYOR

Tarım 05.08.2021 - 09:24, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BUCAK’TA HAŞHAŞ ÜRETİCİSİ FİYATLARIN ARTTIRILMASINI İSTİYOR

BUCAK’TA HAŞHAŞ ÜRETİCİSİ FİYATLARIN ARTTIRILMASINI İSTİYOR
Burdur'un Bucak ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Ajans Amirliği, morfin yapımında kullanılan haşhaş kapsülü alımına başladı.     Bucak ve köylerinde haşhaş üretimi yapan üreticiler, haşhaş kapsüllerini Bucak TMO Amirliği'ne teslim ediyorlar. Haşhaş kapsüllerinin baş alım fiyatının ise 5 lira olduğu bildirildi. Alınan haşhaş kapsülleri işlenmek ve morfin üretilmek üzere gönderilecek. Haşhaş üreticileri kapsül alım fiyatlarının 6 yıldır aynı olduğundan yakınarak kapsül fiyatlarının artırılmasını istedi.     'KAPSÜL ALIM FİYATLARI UZUNYILLARDIR AYNI' TMO personelinin yavaş alım yaptığını söyleyen üreticiler, " Haşhaş kapsülü alımı başladı başlamasına ama güneşin bağrında sıcakta bekletiliyoruz. Sıkıntımız girdi maliyetlerinin yüksek olmasına rağmen fiyatların uzun yıllardır aynı olması. Yaptığımız masrafı sattığı kapsülden çıkartamıyor. Kapsülün fiyatının biraz iyileştirilmesi lazım. Haşhaşa çiftçi arpada ve buğdayda olduğu gibi mazot ve gübre desteğinin verilmesini istiyoruz" dediler.     'BU SENE FİYAT ARTIRIMI KESİNLİKLE YAPILMALI' Haşhaş kapsül alımlarının seri olduğunu bildiren haşhaş üreticisi vatandaşlar "Fiyatlar 6 yıldır aynı. Ama girdi maliyetleri çok yüksek. Kapsül fiyatları en az 9 ya da 10 lira olması lazım. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Bu sene fiyat artırımı kesinlikle yapılmalı" diye konuştular.  
BUCAK’TA HAŞHAŞ ÜRETİCİSİ FİYATLARIN ARTTIRILMASINI İSTİYOR

Burdur'un Bucak ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Ajans Amirliği, morfin yapımında kullanılan haşhaş kapsülü alımına başladı.
 

 

Bucak ve köylerinde haşhaş üretimi yapan üreticiler, haşhaş kapsüllerini Bucak TMO Amirliği'ne teslim ediyorlar. Haşhaş kapsüllerinin baş alım fiyatının ise 5 lira olduğu bildirildi. Alınan haşhaş kapsülleri işlenmek ve morfin üretilmek üzere gönderilecek. Haşhaş üreticileri kapsül alım fiyatlarının 6 yıldır aynı olduğundan yakınarak kapsül fiyatlarının artırılmasını istedi.

 

 

'KAPSÜL ALIM FİYATLARI UZUNYILLARDIR AYNI'

TMO personelinin yavaş alım yaptığını söyleyen üreticiler, " Haşhaş kapsülü alımı başladı başlamasına ama güneşin bağrında sıcakta bekletiliyoruz. Sıkıntımız girdi maliyetlerinin yüksek olmasına rağmen fiyatların uzun yıllardır aynı olması. Yaptığımız masrafı sattığı kapsülden çıkartamıyor. Kapsülün fiyatının biraz iyileştirilmesi lazım. Haşhaşa çiftçi arpada ve buğdayda olduğu gibi mazot ve gübre desteğinin verilmesini istiyoruz" dediler.

 

 

'BU SENE FİYAT ARTIRIMI KESİNLİKLE YAPILMALI'

Haşhaş kapsül alımlarının seri olduğunu bildiren haşhaş üreticisi vatandaşlar "Fiyatlar 6 yıldır aynı. Ama girdi maliyetleri çok yüksek. Kapsül fiyatları en az 9 ya da 10 lira olması lazım. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Bu sene fiyat artırımı kesinlikle yapılmalı" diye konuştular.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.