BUCAK’A 4. ETAP TOKİ MÜJDESİ

Gündem 29.08.2017 - 16:46, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BUCAK’A 4. ETAP TOKİ MÜJDESİ

AK Parti Bucak İlçe Başkanı Av. Adem Şengül: “ 4. Etap TOKİ’ler Alaattin mahallesine yapılacak. “
AK Parti Bucak İlçe Başkanı Av. Adem Şengül yaptığı açıklamayla dördüncü etap TOKİ’lerin Bucak- Alaattin mahallesine yapılacağını vurguladı. AK Parti Bucak İlçe Başkanı Şengül:  “9 Ağustos 2017 tarihli, Bucak Mal Müdürlüğü yazıları, Başbakanlık TOKİ İdaresinin 010154 Sayılı Yazıları ile Bucak Alaattin Mahallesi 1462 Ada 1 Parselde 34.062 m2 olan  arsa hazine adına 11Ağustos 2017 Tarihinde Tapuda tescil işlemi yapılarak Hazine adına tapusu çıkmıştır.                 Bu 1462/1 Parsel Sayılı Taşınmaz ile ilgili olarak Başbakanlık TOKİ Toplu Konut Projesi alanı çalışması başlatılmıştır. Halen hazine adına tescil edilen 1462/1 Parselin Toplu Konut arsası olarak TOKİ’ye Tahsisi ile ilgili TOKİ Başkanlığının Burdur Defterdarlığı ile Resmi yazışmaları yapılmış olup, Tahsis ile ilgili işlemler önümüzdeki günlerde tekemmül ettirilecektir.  Bu alana yapılacak konutlar Bucak’a yakışır özelliklerde, Özel Mimari tasarımla Mahallin ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte, Osmanlı Selçuklu Tarihi mimarisine uygun tasarım çalışmaları TOKİ tarafından yapılmaktadır.                 Bucaklının ihtiyacı, mahallenin geleneği ve Bucak Belediyesi tarafından yapılan anketlerle bu daireler balkonlu olarak öngörülmekte, yatay mimariye uygun sağlam, depreme dayanıklı, kullanışlı ferah daireler tasarlanmaktadır.  Bucak Belediyesinin Resmi Facebook hesabından yapılacak konutlarla ilgili anketler yapılmaktadır. Halkımızın şu ana kadar genel olarak isteği 2+1 ve 3+1 den oluşan konutların yapımı talebidir. Bucak Belediyesi tarafından ön başvurular alınmaktadır.                 Konut sahibi olmak isteyenlerin Resmi Başvuruları ise TOKİ Tarafından projelendirildikten sonra bankaya peşinat yatırılmak sureti ile resmi olarak ileriki tarihlerde yapılacaktır.                 Ayrıca Çamlıca Mahallesinde devam eden 3.etap TOKİ Konutları üretimi son aşamaya gelmiş olup, muhtemelen yılsonunda tamamlanacaktır. Ayrıca 3.etap TOKİ konutlarımız ve daha önce yapılan Çamlıca Mahallemizdeki 2.etap sosyal konutlarımızda yılsonuna kadar doğalgaza kavuşacaktır” dedi.                                                                                                                                                                                            
AK Parti Bucak İlçe Başkanı Av. Adem Şengül: “ 4. Etap TOKİ’ler Alaattin mahallesine yapılacak. “

AK Parti Bucak İlçe Başkanı Av. Adem Şengül yaptığı açıklamayla dördüncü etap TOKİ’lerin Bucak- Alaattin mahallesine yapılacağını vurguladı. AK Parti Bucak İlçe Başkanı Şengül:  “9 Ağustos 2017 tarihli, Bucak Mal Müdürlüğü yazıları, Başbakanlık TOKİ İdaresinin 010154 Sayılı Yazıları ile Bucak Alaattin Mahallesi 1462 Ada 1 Parselde 34.062 m2 olan  arsa hazine adına 11Ağustos 2017 Tarihinde Tapuda tescil işlemi yapılarak Hazine adına tapusu çıkmıştır.

                Bu 1462/1 Parsel Sayılı Taşınmaz ile ilgili olarak Başbakanlık TOKİ Toplu Konut Projesi alanı çalışması başlatılmıştır.

Halen hazine adına tescil edilen 1462/1 Parselin Toplu Konut arsası olarak TOKİ’ye Tahsisi ile ilgili TOKİ Başkanlığının Burdur Defterdarlığı ile Resmi yazışmaları yapılmış olup, Tahsis ile ilgili işlemler önümüzdeki günlerde tekemmül ettirilecektir.

 Bu alana yapılacak konutlar Bucak’a yakışır özelliklerde, Özel Mimari tasarımla Mahallin ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte, Osmanlı Selçuklu Tarihi mimarisine uygun tasarım çalışmaları TOKİ tarafından yapılmaktadır.

                Bucaklının ihtiyacı, mahallenin geleneği ve Bucak Belediyesi tarafından yapılan anketlerle bu daireler balkonlu olarak öngörülmekte, yatay mimariye uygun sağlam, depreme dayanıklı, kullanışlı ferah daireler tasarlanmaktadır.  Bucak Belediyesinin Resmi Facebook hesabından yapılacak konutlarla ilgili anketler yapılmaktadır. Halkımızın şu ana kadar genel olarak isteği 2+1 ve 3+1 den oluşan konutların yapımı talebidir. Bucak Belediyesi tarafından ön başvurular alınmaktadır.

                Konut sahibi olmak isteyenlerin Resmi Başvuruları ise TOKİ Tarafından projelendirildikten sonra bankaya peşinat yatırılmak sureti ile resmi olarak ileriki tarihlerde yapılacaktır.

                Ayrıca Çamlıca Mahallesinde devam eden 3.etap TOKİ Konutları üretimi son aşamaya gelmiş olup, muhtemelen yılsonunda tamamlanacaktır. Ayrıca 3.etap TOKİ konutlarımız ve daha önce yapılan Çamlıca Mahallemizdeki 2.etap sosyal konutlarımızda yılsonuna kadar doğalgaza kavuşacaktır” dedi.  

                                                                                                                                            

 

 

 

 

 

               

 

                

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.