BU ESNAFIN HALİNİ BİLMEMEKTİR

Siyaset 26.01.2014 - 11:53, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

BU ESNAFIN HALİNİ BİLMEMEKTİR

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Kafeler Caddesi esnafı ile bir araya geldi.
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Kafeler Caddesi esnafı ile bir araya geldi. Esnafın görüş, öneri, talep ve isteklerini dinleyen Başkan Günaydın, “Belediye olarak esnafımız yaşasın ki, Isparta’mız yaşasın görüşündeyiz” derken, Bakanlar Kurulu kararıyla hayata geçirilen pazaryeri, reklam-tabela, hafta sonu tatil harcı, eğlence harçlarının esnafa büyük darbe indirdiğini söyleyerek, konu ile ilgili olarak gerekli girişimlere başladıklarını anlattı. Belediye Başkanı olarak göreve geldiğinden buyana hiçbir şeye zam yapmadıklarını, ‘Isparta zamsız şehir olsun’ düşüncesi taşıdıklarını aktaran Günaydın, bunun örneklerinin ortada olduğunu ifade etti. Bir playstation işletmesi sahibi ise dükkan metrekaresi ve makine sayısı olarak yıllık belediyeye bin 700 lira para ödediğini ancak son çıkan Bakanlar Kurulu kararıyla ödemesi gereken rakamın 10 bin 585 lira olduğunu söyleyerek böyle bir kazançlarının olamayacağını ve ödeme yapmasının mümkün olmadığını aktardı. Bunun üzerine rakamlarla örnekler veren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, göreve geldiğinde suyun tonunun 1.60-1.80 lira civarından 67 kuruşa indirdiklerini ve 5 yıldır zam yapmadıklarını söyledi. Yine pazaryeri ücretlerini 1.20 liradan göreve geldiğinde 60 kuruşa düşürdüğünü ve aynı rakamın bugüne kadar devam ettiğini ifade eden Günaydın, “Biz bu rakamları düşürerek öldük mü? Hayır. Yatırımlarımızı yapmayı sürdürdük. Esnafımızın duasını alarak yolumuza devam ettik” dedi. Ancak bugün gelinen noktada Bakanlar Kurulu kararıyla hükümetin uyguladığı rakamların yüzde 6 binler civarında arttırıldığına dikkat çeken ve buna tepki gösteren Günaydın, Isparta’nın, İstanbul ile eşdeğer tutulmasının yanlışlığına işaret etti. Bakanlar Kurulu kararıyla şu anda uyguladıkları tarifelere göre 30 lira olan reklam tabela vergisinin yüzde 100 zamlandırılarak 60 liraya, hafta sonu tatil harcının 20 liradan 600 liraya, makine başına 40 kuruş olan playstation eğlence merkezindeki makine başı fiyatının 3 liraya, 60 kuruş olan pazaryeri harcının da yüzde 400 oranında arttırılarak 2.50 liraya çıkarıldığını kaydetti. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Hükümetin uygulamaya koyduğu bu rakamlar karşısında Isparta’da bir bakkalımız hafta sonu 600 lira ciro yapmıyor ki, siz bundan nasıl 600 liralık tatil harcı talep edeceksiniz. Bu halkı tanımamak, esnafın halini bilmemek demektir. Bununla ilgili girişimlerimiz olacak. Bu belediye Isparta halkının hizmetçisidir. Biz bugüne kadar aldığımız cüzi rakamlarla esnafımızı rahatlatıyorduk. Isparta’nın halinden, esnafının halinden bu şehirde yaşayan anlar. Artık esnafımız iş yapamaz, dükkanını açamaz hale gelecek” diyerek son alınan karara tepki gösterdi. 
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Kafeler Caddesi esnafı ile bir araya geldi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Kafeler Caddesi esnafı ile bir araya geldi. Esnafın görüş, öneri, talep ve isteklerini dinleyen Başkan Günaydın, “Belediye olarak esnafımız yaşasın ki, Isparta’mız yaşasın görüşündeyiz” derken, Bakanlar Kurulu kararıyla hayata geçirilen pazaryeri, reklam-tabela, hafta sonu tatil harcı, eğlence harçlarının esnafa büyük darbe indirdiğini söyleyerek, konu ile ilgili olarak gerekli girişimlere başladıklarını anlattı.

Belediye Başkanı olarak göreve geldiğinden buyana hiçbir şeye zam yapmadıklarını, ‘Isparta zamsız şehir olsun’ düşüncesi taşıdıklarını aktaran Günaydın, bunun örneklerinin ortada olduğunu ifade etti.

Bir playstation işletmesi sahibi ise dükkan metrekaresi ve makine sayısı olarak yıllık belediyeye bin 700 lira para ödediğini ancak son çıkan Bakanlar Kurulu kararıyla ödemesi gereken rakamın 10 bin 585 lira olduğunu söyleyerek böyle bir kazançlarının olamayacağını ve ödeme yapmasının mümkün olmadığını aktardı.

Bunun üzerine rakamlarla örnekler veren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, göreve geldiğinde suyun tonunun 1.60-1.80 lira civarından 67 kuruşa indirdiklerini ve 5 yıldır zam yapmadıklarını söyledi. Yine pazaryeri ücretlerini 1.20 liradan göreve geldiğinde 60 kuruşa düşürdüğünü ve aynı rakamın bugüne kadar devam ettiğini ifade eden Günaydın, “Biz bu rakamları düşürerek öldük mü? Hayır. Yatırımlarımızı yapmayı sürdürdük. Esnafımızın duasını alarak yolumuza devam ettik” dedi.

Ancak bugün gelinen noktada Bakanlar Kurulu kararıyla hükümetin uyguladığı rakamların yüzde 6 binler civarında arttırıldığına dikkat çeken ve buna tepki gösteren Günaydın, Isparta’nın, İstanbul ile eşdeğer tutulmasının yanlışlığına işaret etti.

Bakanlar Kurulu kararıyla şu anda uyguladıkları tarifelere göre 30 lira olan reklam tabela vergisinin yüzde 100 zamlandırılarak 60 liraya, hafta sonu tatil harcının 20 liradan 600 liraya, makine başına 40 kuruş olan playstation eğlence merkezindeki makine başı fiyatının 3 liraya, 60 kuruş olan pazaryeri harcının da yüzde 400 oranında arttırılarak 2.50 liraya çıkarıldığını kaydetti.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Hükümetin uygulamaya koyduğu bu rakamlar karşısında Isparta’da bir bakkalımız hafta sonu 600 lira ciro yapmıyor ki, siz bundan nasıl 600 liralık tatil harcı talep edeceksiniz. Bu halkı tanımamak, esnafın halini bilmemek demektir. Bununla ilgili girişimlerimiz olacak. Bu belediye Isparta halkının hizmetçisidir. Biz bugüne kadar aldığımız cüzi rakamlarla esnafımızı rahatlatıyorduk. Isparta’nın halinden, esnafının halinden bu şehirde yaşayan anlar. Artık esnafımız iş yapamaz, dükkanını açamaz hale gelecek” diyerek son alınan karara tepki gösterdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.