BTB’de Elektronik Satış Salonunu kurulacak

Gündem 14.10.2020 - 13:36, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BTB’de Elektronik Satış Salonunu kurulacak

BTB’de Elektronik Satış Salonunu kurulacak
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) katkılarıyla, Burdur Ticaret Borsası (BTB) öncülüğünde hayata geçirilmesi planlanan Elektronik Satış Salonu lansman toplantısı, Meclis üyelerinin katılımıyla, webinar üzerinden yapıldı. Kurulacak olan satış salon ile birlikte, bölgemizde yetişen hububat ürünleri, fiyat arttırma usulü ile değerinde satılması sağlanacak.   Burdur Ticaret Borsası’nın projelerinden biri olan ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Fizibilite Destek Programı kapsamında onaylanan Elektronik Satış Salonu Yatırım Fizibilitesi, Progem Eğitim Danışmanlık Ltd. Şti. tarafından hazırlandı. Progem Eğitim Danışmanlık Ltd. Şti. Proje sorumlusu Özge Maden, satış salonunun amacı, yatırıma ilişkin teknik, ekonomik ve finansal analizler ve sonuçları hakkındaki sunumunu, webinar üzerinden Burdur Ticaret Borsası Meclis Üyeleriyle paylaştı.   Konu hakkında kısa bir açıklama yapan Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, “Günden güne çağın yeniliklerine uygun sistemler kurarak, modern borsacılık yapma yolunda gayretlerimizi sürdürüyoruz. Amacımız, üretici ile tüketici arasında köprü vazifesi kurarak, bölgemizin ekonomisine yön veren bir kuruluş olma çabasındayız” dedi.   Burdur Ticaret Borsası’nda, elektronik satış salonu kurmak istediklerini açıklayan Gündüzalp, “Bölgemizde hububat satış salonunun olmaması üreticilerimizi çoğunlukla Ankara’da satışlarını yapmasına neden olmaktadır. Bu eksikliği gidermek için projemizi hazırladık ve BAKA’ya sunduk. Ve projemizde BAKA tarafından onaylandı. Yatırım fizibilitemiz şuanda hazır” şeklinde konuştu.   Elektronik Satış Salonundaki amacın, ürünün hak ettiği değerde satılmasına imkan verdiğini aktaran Gündüzalp, açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Hububat ürünlerinin Borsa’ya kabulünden itibaren başlayan süreç, kantar tartımı, laboratuvar analizi ve sınıflandırma ile bu ürünlerin kaplara konularak, salona gönderilmesiyle başlıyor. Salon içerisinde bulunan tüccarlar, önlerinde bulunan ekran üzerinde çalışan satış otomasyonu ile satın alacakları ürünleri inceleyerek, analiz değerlerini görebiliyor ve seans işlemi içerisinde fiyat verebiliyorlar.”
BTB’de Elektronik Satış Salonunu kurulacak

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) katkılarıyla, Burdur Ticaret Borsası (BTB) öncülüğünde hayata geçirilmesi planlanan Elektronik Satış Salonu lansman toplantısı, Meclis üyelerinin katılımıyla, webinar üzerinden yapıldı. Kurulacak olan satış salon ile birlikte, bölgemizde yetişen hububat ürünleri, fiyat arttırma usulü ile değerinde satılması sağlanacak.

 

Burdur Ticaret Borsası’nın projelerinden biri olan ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Fizibilite Destek Programı kapsamında onaylanan Elektronik Satış Salonu Yatırım Fizibilitesi, Progem Eğitim Danışmanlık Ltd. Şti. tarafından hazırlandı. Progem Eğitim Danışmanlık Ltd. Şti. Proje sorumlusu Özge Maden, satış salonunun amacı, yatırıma ilişkin teknik, ekonomik ve finansal analizler ve sonuçları hakkındaki sunumunu, webinar üzerinden Burdur Ticaret Borsası Meclis Üyeleriyle paylaştı.

 

Konu hakkında kısa bir açıklama yapan Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, “Günden güne çağın yeniliklerine uygun sistemler kurarak, modern borsacılık yapma yolunda gayretlerimizi sürdürüyoruz. Amacımız, üretici ile tüketici arasında köprü vazifesi kurarak, bölgemizin ekonomisine yön veren bir kuruluş olma çabasındayız” dedi.

 

Burdur Ticaret Borsası’nda, elektronik satış salonu kurmak istediklerini açıklayan Gündüzalp, “Bölgemizde hububat satış salonunun olmaması üreticilerimizi çoğunlukla Ankara’da satışlarını yapmasına neden olmaktadır. Bu eksikliği gidermek için projemizi hazırladık ve BAKA’ya sunduk. Ve projemizde BAKA tarafından onaylandı. Yatırım fizibilitemiz şuanda hazır” şeklinde konuştu.

 

Elektronik Satış Salonundaki amacın, ürünün hak ettiği değerde satılmasına imkan verdiğini aktaran Gündüzalp, açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Hububat ürünlerinin Borsa’ya kabulünden itibaren başlayan süreç, kantar tartımı, laboratuvar analizi ve sınıflandırma ile bu ürünlerin kaplara konularak, salona gönderilmesiyle başlıyor. Salon içerisinde bulunan tüccarlar, önlerinde bulunan ekran üzerinde çalışan satış otomasyonu ile satın alacakları ürünleri inceleyerek, analiz değerlerini görebiliyor ve seans işlemi içerisinde fiyat verebiliyorlar.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.