Borsa Başkanı: ‘Huzurlu Kent Burdur’ için bizde varız!

24.01.2019 - 09:52, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Borsa Başkanı: ‘Huzurlu Kent Burdur’ için bizde varız!

Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, Burdur Valisi Hasan Şıldak’ın başkanlığında yürütülen ‘Uyuşturucu ile Mücadele’ projesini, Burdur Ticaret Borsası olarak desteklediklerini belirtti.
Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, Burdur Valisi Hasan Şıldak’ın başkanlığında yürütülen ‘Uyuşturucu ile Mücadele’ projesini, Burdur Ticaret Borsası olarak desteklediklerini belirtti. Her STK'nın uyuşturucuya karşı bir tavır sergilemesi gerektiğini vurgulayan BTB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, “Uyuşturucu ile mücadele, sadece kolluk kuvvetlerinin değil, toplumun tüm kesimini ilgilendiren bir durumdur. Kurumlar arası koordinasyonun sağlanması açısından, müşterek yürütülecek her türlü projede yer almak, özellikle geleceğimizin teminatı gençlerimizi bağımlılıktan uzak tutmak hepimizin görevidir” dedi. Geçtiğimiz Eylül ayında, Vali Hasan Şıldak başkanlığında yapılan ‘Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısı’nın detaylarını, yine Köşe Yazarı Hasan Güraksu’nun, Vali Bey ile yaptığı söyleşide öğrendiğini belirten Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, “Sayın Valimizin uyuşturucu ile bu denli mücadele vermesini takdirle karşıladık. Uyuşturucu belası, girdiği yeri yakıp yıkan, bulaştığı insanı, insani olan bütün değerlerden uzaklaştıran ve ömür boyu bağımlılık yaratan bir etkendir.  Bu nedenle; özellikle gençlerimizi bu beladan uzak tutmak, sadece belirli kurumları ilgilendiren bir durum değil, toplumun bütün kesimlerini ilgilendiren bir durumdur” şeklinde konuştu. Yapılan araştırmalara göre, alkol ve uyuşturucu kullanım yaşının 10’a kadar düştüğünü aktaran Başkan Gündüzalp, “Son 10 yılda madde bağımlılığı ve uyuşturucu kullanımı nedeniyle tedavi görenlerin oranı 25 kat artmış, 15 yaş altı madde kullananların oranı ise yüzde 90’lara ulaşmıştır. Bu korkutucu rakamlar karşısında düzen isteyen toplumumuzun uyuşturucu ile mücadele konusunda birlikte hareket etmesi gerekiyor. ‘Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın’ mantığı bu alanda geçmiyor. O nedenle kent birleşenlerinin daha aktif rol üstlenmesi gerekiyor. Bu konuda çok net olmak gerekir. Yasalarımız ne getiriyorsa, sonuna kadar uygulanması gerekli” ifadelerini kullandı. Uyuşturucuya bulaşmış gençlerin ve insanların tespit ve gizlilik içerisinde tedavi edilmelerinin, İş-kur aracılığı ile iş imkanı sağlanarak topluma kazandırılmalarının son derece önemli bir adım olduğuna dikkat çeken Başkan Gündüzalp, şunları söyledi, “Projenin mimarı Sayın Valimizi ve kentimizde uyuşturucu ile mücadelesini aralıksız sürdüren, ‘Huzurlu Kent Burdur’ sloganını ülke geneline yayan Emniyet ve Jandarma teşkilatımıza sonsuz şükranlarımızı sunar, projede emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz. Burdur Ticaret Borsası olarak, uyuşturucu ile mücadeleyi desteklediğimizi belirtir, bizlere verilecek olan hür türlü görevi yerine getirmeye hazır olduğumuzu bildiririz.”      
Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, Burdur Valisi Hasan Şıldak’ın başkanlığında yürütülen ‘Uyuşturucu ile Mücadele’ projesini, Burdur Ticaret Borsası olarak desteklediklerini belirtti.

Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, Burdur Valisi Hasan Şıldak’ın başkanlığında yürütülen ‘Uyuşturucu ile Mücadele’ projesini, Burdur Ticaret Borsası olarak desteklediklerini belirtti. Her STK'nın uyuşturucuya karşı bir tavır sergilemesi gerektiğini vurgulayan BTB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, “Uyuşturucu ile mücadele, sadece kolluk kuvvetlerinin değil, toplumun tüm kesimini ilgilendiren bir durumdur. Kurumlar arası koordinasyonun sağlanması açısından, müşterek yürütülecek her türlü projede yer almak, özellikle geleceğimizin teminatı gençlerimizi bağımlılıktan uzak tutmak hepimizin görevidir” dedi.

Geçtiğimiz Eylül ayında, Vali Hasan Şıldak başkanlığında yapılan ‘Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısı’nın detaylarını, yine Köşe Yazarı Hasan Güraksu’nun, Vali Bey ile yaptığı söyleşide öğrendiğini belirten Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, “Sayın Valimizin uyuşturucu ile bu denli mücadele vermesini takdirle karşıladık. Uyuşturucu belası, girdiği yeri yakıp yıkan, bulaştığı insanı, insani olan bütün değerlerden uzaklaştıran ve ömür boyu bağımlılık yaratan bir etkendir.  Bu nedenle; özellikle gençlerimizi bu beladan uzak tutmak, sadece belirli kurumları ilgilendiren bir durum değil, toplumun bütün kesimlerini ilgilendiren bir durumdur” şeklinde konuştu.

Yapılan araştırmalara göre, alkol ve uyuşturucu kullanım yaşının 10’a kadar düştüğünü aktaran Başkan Gündüzalp, “Son 10 yılda madde bağımlılığı ve uyuşturucu kullanımı nedeniyle tedavi görenlerin oranı 25 kat artmış, 15 yaş altı madde kullananların oranı ise yüzde 90’lara ulaşmıştır. Bu korkutucu rakamlar karşısında düzen isteyen toplumumuzun uyuşturucu ile mücadele konusunda birlikte hareket etmesi gerekiyor. ‘Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın’ mantığı bu alanda geçmiyor. O nedenle kent birleşenlerinin daha aktif rol üstlenmesi gerekiyor. Bu konuda çok net olmak gerekir. Yasalarımız ne getiriyorsa, sonuna kadar uygulanması gerekli” ifadelerini kullandı.

Uyuşturucuya bulaşmış gençlerin ve insanların tespit ve gizlilik içerisinde tedavi edilmelerinin, İş-kur aracılığı ile iş imkanı sağlanarak topluma kazandırılmalarının son derece önemli bir adım olduğuna dikkat çeken Başkan Gündüzalp, şunları söyledi, “Projenin mimarı Sayın Valimizi ve kentimizde uyuşturucu ile mücadelesini aralıksız sürdüren, ‘Huzurlu Kent Burdur’ sloganını ülke geneline yayan Emniyet ve Jandarma teşkilatımıza sonsuz şükranlarımızı sunar, projede emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz. Burdur Ticaret Borsası olarak, uyuşturucu ile mücadeleyi desteklediğimizi belirtir, bizlere verilecek olan hür türlü görevi yerine getirmeye hazır olduğumuzu bildiririz.”

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.