“BORCU OLUP DA EMEKLİ OLAMAYAN BAĞKUR'LULARA MÜJDE”

Yaşam 01.03.2018 - 14:22, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

“BORCU OLUP DA EMEKLİ OLAMAYAN BAĞKUR'LULARA MÜJDE”

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Bayram BALBAN, geçtiğimiz günlerde imzalanan Ziraat Bankası ile SGK arasındaki işbirliği protokolü hakkında yazılı basın açıklamasında bulundu. Prim borcu olup da emekli olamayan BAĞKUR’lu vatandaşlarımıza emekli olma fırsatının getirildiğini ifade eden Balban, açıklamasına şöyle devam etti. “Bilindiği üzere, 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının 4(b) kapsamında bulunan ve borçlarını ödeyerek emekli olabilecek sigortalılarımıza yönelik olarak kredi kullandırılması için Kurumumuz ile Ziraat Bankası arasında işbirliği protokolü 13/02/2018 tarihinde imzalanmıştı. Bu protokol gereğince 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında hizmeti olan ve bu hizmetler dikkate alındığında yine 4(b) kapsamında yaşlılık aylığı bağlanacak sigortalıların birikmiş sigorta prim borçlarının tasfiyesine yönelik sigorta prim borcu kredisi kullandırılacaktır. Diğer bir ifadeyle emeklilik hakkı doğmuş ancak prim borcu nedeniyle emekli olamayan BAĞ-KUR’umuza kredi verilecek ve emekli olmaları sağlanacaktır. Bu kapsamda sigorta primi, genel sağlık sigortası borcu, durdurulan sürelerin ihyası, doğum ve askerlik kapsamındaki hizmet borçlanmalarının da kredi ile ödenmesine imkan tanınmıştır. Söz konusu protokol gereğince; Ziraat Bankası tarafından Kurumumuza borcu olan sigortalılarımıza masrafsız olarak 1.28 faiz oranı ile 48 aya kadar vadeli kredi kullandırılabilecektir. Yalnız burada şu hususlara dikkat etmek gerekmektedir. Kurumumuzca hak sahiplerine bağlanacak ölüm aylığı ve sigortalıya bağlanacak malullük aylıkları protokol kapsamına dahil edilmemiştir. Ayrıca 4(a) kapsamındaki sigortalılar ve yurtdışı borçlanmaları da bu protokol kapsamında değildir. Son olarak, Kredi kullanmak isteyen vatandaşlarımızın kredi kullanması işlemleri 01/03/2018 tarihinde başlayacaktır. Emeklilik şartlarını doldurmuş fakat borçlarından dolayı emekli olamayan  Bağkurlularımızın için imzalanan bu protokol 3 aylık süre ile sınırlı tutulmuş olup 31/05/2018 tarihine kadar uygulanacaktır. Kredi kullanmak isteyen bağkurlularımız, dosyasının bulunduğu il müdürlüğüne ya da sosyal güvenlik merkezine uğraması halinde ayrıntılı bilgi alabilecektir. Tüm sigortalılarımıza sağlık dolu günler diliyorum."

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Bayram BALBAN, geçtiğimiz günlerde imzalanan Ziraat Bankası ile SGK arasındaki işbirliği protokolü hakkında yazılı basın açıklamasında bulundu. Prim borcu olup da emekli olamayan BAĞKUR’lu vatandaşlarımıza emekli olma fırsatının getirildiğini ifade eden Balban, açıklamasına şöyle devam etti.

“Bilindiği üzere, 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının 4(b) kapsamında bulunan ve borçlarını ödeyerek emekli olabilecek sigortalılarımıza yönelik olarak kredi kullandırılması için Kurumumuz ile Ziraat Bankası arasında işbirliği protokolü 13/02/2018 tarihinde imzalanmıştı. Bu protokol gereğince 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında hizmeti olan ve bu hizmetler dikkate alındığında yine 4(b) kapsamında yaşlılık aylığı bağlanacak sigortalıların birikmiş sigorta prim borçlarının tasfiyesine yönelik sigorta prim borcu kredisi kullandırılacaktır.

Diğer bir ifadeyle emeklilik hakkı doğmuş ancak prim borcu nedeniyle emekli olamayan BAĞ-KUR’umuza kredi verilecek ve emekli olmaları sağlanacaktır. Bu kapsamda sigorta primi, genel sağlık sigortası borcu, durdurulan sürelerin ihyası, doğum ve askerlik kapsamındaki hizmet borçlanmalarının da kredi ile ödenmesine imkan tanınmıştır.

Söz konusu protokol gereğince; Ziraat Bankası tarafından Kurumumuza borcu olan sigortalılarımıza masrafsız olarak 1.28 faiz oranı ile 48 aya kadar vadeli kredi kullandırılabilecektir.

Yalnız burada şu hususlara dikkat etmek gerekmektedir. Kurumumuzca hak sahiplerine bağlanacak ölüm aylığı ve sigortalıya bağlanacak malullük aylıkları protokol kapsamına dahil edilmemiştir. Ayrıca 4(a) kapsamındaki sigortalılar ve yurtdışı borçlanmaları da bu protokol kapsamında değildir.

Son olarak, Kredi kullanmak isteyen vatandaşlarımızın kredi kullanması işlemleri 01/03/2018 tarihinde başlayacaktır. Emeklilik şartlarını doldurmuş fakat borçlarından dolayı emekli olamayan  Bağkurlularımızın için imzalanan bu protokol 3 aylık süre ile sınırlı tutulmuş olup 31/05/2018 tarihine kadar uygulanacaktır.

Kredi kullanmak isteyen bağkurlularımız, dosyasının bulunduğu il müdürlüğüne ya da sosyal güvenlik merkezine uğraması halinde ayrıntılı bilgi alabilecektir.

Tüm sigortalılarımıza sağlık dolu günler diliyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.