BOLVADİN'DEN ŞEHİT; AFYONKARAHİSAR'DAN YARALI VAR

Gündem 04.10.2017 - 14:17, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BOLVADİN'DEN ŞEHİT; AFYONKARAHİSAR'DAN YARALI VAR

Oğlunun şehadet haberini veren albaya sarılarak gözyaşı döktü
Askerden izne gelen kardeş ağabeyinin şehit haberini memleketinde aldı. Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Esendere kırsalında teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan 4 askerden birinin Afyonkarahisarlı Piyade Uzman Çavuş Abdil Kılınç'ın (26) köyüne şehit ateşi düştü. Bolvadin ilçesine bağlı Karayokuş Köyü’nde yaşayan Uzman Çavuş Abdil Kılınç’ın ailesine şehadet haberi Bolvadin Kaymakamı İbrahim Özen, İkmal ve Garnizon Komutanlığında görevli Albay Fatih Sağdıç, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malül Gazi İsmail Kumartaşlı ve 112 Acil servis görevlileri tarafından verildi. Şehadet haberini alan aile baba Bekir ve anne Adile Kılınç gözyaşlarına hakim olamadı. Anne Adile Kılınç oğlunun şehadet haberini veren Albay Fatih Sağdıç sarılarak uzun süre gözyaşı döküp, feryat etti. Şehidin Ahmet ve Ali ismin iki erkek kardeşinin olduğu, kardeşlerden Ali Kılınç’ın İstanbul’da vatani görevini yaptığı ve izinli olarak evine geldiği öğrenildi. Şehit Kılınç’ın Rasime Çelik ismindeki kız kardeşinin ise Bursa’da yaşadığı ve kardeşinin şehit haberinin kendisine ulaştırıldığı belirtildi. Bekar olduğu öğrenilen şehidin cenaze töreninin yarın yapılması bekleniyor.  --- HAKKARİ SALDIRISINDA AFYONKARAHİSARLI UZMAN ÇAVUŞ AĞIR YARALANDI İhsaniyeli Uzman Çavuş Murat Çetinkaya’nın kaldırıldığı hastanede tedavisi sürüyor Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristler tarafından yapılan saldırıda 4 asker şehit olmuş, 4 asker de ağır yaralanmıştı. Olayda, Afyonkarahisarlı Piyade Uzman Çavuş Abdil Kılınç şehit olurken, ağır yaralı askerlerden Murat Çetinkaya’nın da Afyonkarahisarlı olduğu öğrenildi. Yüksekova ilçesi Esendere Beldesi Güvenli mevkiinde askeri aracın geçişi sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca yola tuzaklanmış el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 4 asker şehit olmuş, 4 asker de yaralanmıştı. Şehit askerlerden birinin Afyonkarahisarlı Piyade Uzman Çavuş Abdil Kılınç (26) olduğu kaydedilirken, saldırıda ağır yaralanan askerlerden Murat Çetinkaya’nın da Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesinden olduğu ortaya çıktı. Çetinkaya’nın yaklaşık 3 yıllık asker olduğu belirtildi. Üzücü haberin ardından Çetinkaya’nın ailesinin hüzne boğulduğu ifade edildi. Çetinkaya’nın kaldırıldığı hastanede tedavisinin sürdüğü ve durumunun ağır olduğu bildirildi. Murat Çetinkaya’nın bekar olduğu ve 2 kardeşinin olduğu öğrenildi.
Oğlunun şehadet haberini veren albaya sarılarak gözyaşı döktü

Askerden izne gelen kardeş ağabeyinin şehit haberini memleketinde aldı. Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Esendere kırsalında teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan 4 askerden birinin Afyonkarahisarlı Piyade Uzman Çavuş Abdil Kılınç'ın (26) köyüne şehit ateşi düştü.

Bolvadin ilçesine bağlı Karayokuş Köyü’nde yaşayan Uzman Çavuş Abdil Kılınç’ın ailesine şehadet haberi Bolvadin Kaymakamı İbrahim Özen, İkmal ve Garnizon Komutanlığında görevli Albay Fatih Sağdıç, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malül Gazi İsmail Kumartaşlı ve 112 Acil servis görevlileri tarafından verildi. Şehadet haberini alan aile baba Bekir ve anne Adile Kılınç gözyaşlarına hakim olamadı. Anne Adile Kılınç oğlunun şehadet haberini veren Albay Fatih Sağdıç sarılarak uzun süre gözyaşı döküp, feryat etti.

Şehidin Ahmet ve Ali ismin iki erkek kardeşinin olduğu, kardeşlerden Ali Kılınç’ın İstanbul’da vatani görevini yaptığı ve izinli olarak evine geldiği öğrenildi. Şehit Kılınç’ın Rasime Çelik ismindeki kız kardeşinin ise Bursa’da yaşadığı ve kardeşinin şehit haberinin kendisine ulaştırıldığı belirtildi.

Bekar olduğu öğrenilen şehidin cenaze töreninin yarın yapılması bekleniyor. 

---

HAKKARİ SALDIRISINDA AFYONKARAHİSARLI UZMAN ÇAVUŞ AĞIR YARALANDI

İhsaniyeli Uzman Çavuş Murat Çetinkaya’nın kaldırıldığı hastanede tedavisi sürüyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristler tarafından yapılan saldırıda 4 asker şehit olmuş, 4 asker de ağır yaralanmıştı. Olayda, Afyonkarahisarlı Piyade Uzman Çavuş Abdil Kılınç şehit olurken, ağır yaralı askerlerden Murat Çetinkaya’nın da Afyonkarahisarlı olduğu öğrenildi.

Yüksekova ilçesi Esendere Beldesi Güvenli mevkiinde askeri aracın geçişi sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca yola tuzaklanmış el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 4 asker şehit olmuş, 4 asker de yaralanmıştı. Şehit askerlerden birinin Afyonkarahisarlı Piyade Uzman Çavuş Abdil Kılınç (26) olduğu kaydedilirken, saldırıda ağır yaralanan askerlerden Murat Çetinkaya’nın da Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesinden olduğu ortaya çıktı. Çetinkaya’nın yaklaşık 3 yıllık asker olduğu belirtildi. Üzücü haberin ardından Çetinkaya’nın ailesinin hüzne boğulduğu ifade edildi. Çetinkaya’nın kaldırıldığı hastanede tedavisinin sürdüğü ve durumunun ağır olduğu bildirildi. Murat Çetinkaya’nın bekar olduğu ve 2 kardeşinin olduğu öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.