Boğaçayı muhteşem görüntüsüyle büyülüyor

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.01.2019 - 11:09, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Boğaçayı muhteşem görüntüsüyle büyülüyor

Boğaçayı muhteşem görüntüsüyle büyülüyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Boğaçayı Projesi ilk etap çalışmalarını tamamladı. Bataklıktan yaşam alanına dönüşen Boğaçayı, kartpostalları süsleyecek görünümü ile büyülüyor.  Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in projeleri arasında yer alan Boğaçayı Projesi kapsamında bölgede rekreasyon çalışması gerçekleştirildi. Belediye şirketi ANTEPE'nin yürüttüğü rekreasyon çalışması ile Boğaçayı bambaşka bir görünüme büründü. Antalya’nın inci gerdanlığı Konyaaltı Sahilinin en değerli parçası Boğaçayı, ışıl ışıl olan yeni haliyle şehri süslüyor.  Kentin en güzel yaşam alanına dönüştü  Seyir terasları, yürüyüş ve bisiklet yolları, ışıl ışıl aydınlatması ve yeni görüntüsüyle Boğaçayı, Antalya'nın yeni yaşam alanına dönüştü. Rekreasyon çalışması ile Boğaçayı'nın denizle buluştuğu alanın doğusunda ve batısında toplam bin 200 metre uzunluğunda çevre düzenlemesi gerçekleştirildi. Yürüyüş yollarının yanı sıra, Konyaaltı Sahil Projesi'ndeki bisiklet yolu ile bütünleşen 650 metrelik bisiklet yolu yapıldı. Boğaçay çevre düzenlemesi boyunca oluşturulan ahşap seyir terası, gölgelikler ve oturma alanları ile alana gelen vatandaşların keyifli vakit geçirmelerine imkân sunuldu.  2 bin 300 yeni ağaç  Çalışmalar kapsamında çocuk oyun alanları, basketbol sahası, sokak antrenman parkuru, açık fitness alanı ve iki adet halka açık tuvalet yapıldı. Sisli kuru havuz yapılırken, amatör balıkçılar için 4 noktada balık tutma yeri oluşturuldu. Mevcut tüm ağaçların korunduğu projede yeni 2 bin 300 ağaç ve 300 bin çalı bitkisi dikildi.  Gecesi de ışıl ışıl  Proje alanının kuzey batısında yer alan ağaçlık bölümden geçen dere ve çevresi ıslah edilerek, adeta bir mesire alanına dönüştü. Işıl ışıl aydınlatması ile Boğaçayı, gecesi ayrı güzel, gündüzü ayrı güzel oldu. Antalya'ya yakışır hale getirilen Boğaçayı, kentin marka değerine değer katacak ve turizm cazibesini de artıracak bir çekim merkezi oldu.  Çevreci proje  Her türlü afet ve taşkın riskine karşı önlem alınan projeyle, Konyaaltı bölgesini tehdit eden ciddi taşkın ve sel riskinin de önüne geçildi. Geçtiğimiz ay yağan yüzyılın rekor yağışında Boğaçayı'nda herhangi bir taşkın yaşanmaması, projenin ne kadar doğru olduğunu gösterdi. 
Boğaçayı muhteşem görüntüsüyle büyülüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Boğaçayı Projesi ilk etap çalışmalarını tamamladı. Bataklıktan yaşam alanına dönüşen Boğaçayı, kartpostalları süsleyecek görünümü ile büyülüyor. 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in projeleri arasında yer alan Boğaçayı Projesi kapsamında bölgede rekreasyon çalışması gerçekleştirildi. Belediye şirketi ANTEPE'nin yürüttüğü rekreasyon çalışması ile Boğaçayı bambaşka bir görünüme büründü. Antalya’nın inci gerdanlığı Konyaaltı Sahilinin en değerli parçası Boğaçayı, ışıl ışıl olan yeni haliyle şehri süslüyor. 

Kentin en güzel yaşam alanına dönüştü 
Seyir terasları, yürüyüş ve bisiklet yolları, ışıl ışıl aydınlatması ve yeni görüntüsüyle Boğaçayı, Antalya'nın yeni yaşam alanına dönüştü. Rekreasyon çalışması ile Boğaçayı'nın denizle buluştuğu alanın doğusunda ve batısında toplam bin 200 metre uzunluğunda çevre düzenlemesi gerçekleştirildi. Yürüyüş yollarının yanı sıra, Konyaaltı Sahil Projesi'ndeki bisiklet yolu ile bütünleşen 650 metrelik bisiklet yolu yapıldı. Boğaçay çevre düzenlemesi boyunca oluşturulan ahşap seyir terası, gölgelikler ve oturma alanları ile alana gelen vatandaşların keyifli vakit geçirmelerine imkân sunuldu. 

2 bin 300 yeni ağaç 
Çalışmalar kapsamında çocuk oyun alanları, basketbol sahası, sokak antrenman parkuru, açık fitness alanı ve iki adet halka açık tuvalet yapıldı. Sisli kuru havuz yapılırken, amatör balıkçılar için 4 noktada balık tutma yeri oluşturuldu. Mevcut tüm ağaçların korunduğu projede yeni 2 bin 300 ağaç ve 300 bin çalı bitkisi dikildi. 

Gecesi de ışıl ışıl 
Proje alanının kuzey batısında yer alan ağaçlık bölümden geçen dere ve çevresi ıslah edilerek, adeta bir mesire alanına dönüştü. Işıl ışıl aydınlatması ile Boğaçayı, gecesi ayrı güzel, gündüzü ayrı güzel oldu. Antalya'ya yakışır hale getirilen Boğaçayı, kentin marka değerine değer katacak ve turizm cazibesini de artıracak bir çekim merkezi oldu. 

Çevreci proje 
Her türlü afet ve taşkın riskine karşı önlem alınan projeyle, Konyaaltı bölgesini tehdit eden ciddi taşkın ve sel riskinin de önüne geçildi. Geçtiğimiz ay yağan yüzyılın rekor yağışında Boğaçayı'nda herhangi bir taşkın yaşanmaması, projenin ne kadar doğru olduğunu gösterdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.