BİZİM OĞLAN’DAN DOST MECLİSİ TOPLANTISI

Gündem 25.02.2015 - 10:54, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

BİZİM OĞLAN’DAN DOST MECLİSİ TOPLANTISI

2015 Genel Seçimlerine Burdur’dan ‘Bizim Oğlan’ etiketiyle katılan Ekonomist Veli Şakır, eski meslektaşları olan basın mensuplarıyla yemekli toplantı düzenledi.
2015 Genel Seçimlerine Burdur’dan ‘Bizim Oğlan’ etiketiyle katılan Ekonomist Veli Şakır, eski meslektaşları olan basın mensuplarıyla yemekli toplantı düzenledi. Grand Özeren Otel’de düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla kurulan bu ortama “Dost Meclisi” diye hitap eden AK Parti Milletvekili Aday Adayı Ekonomist Veli Şakır, Burdur için, “Bu şehir ortak akılla yönetilmelidir” dedi. Özgeçmişini, İzmir/ Konak Belediye Başkan Yardımcılığı ve Aydın’daki görevini ana başlıklar halinde anlatan Şakır; “Tarım ekonomisi üzerinde uzmanım. 38 Yaşındayım. İlk defa bir siyasi partiye üye oldum. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın hedef gösterdiği ‘Güçlü, mutlu ve yeni bir Türkiye’ için bir nefer de ben olmak istiyorum. Burdur’a ciddi seviyede hizmet etmek de istiyorum çünkü içimde Burdur sevdası var. Burdurluların Burdur’ u gösterememe sorunu olduğunu düşünüyorum. Burdur’un yanında istihdam canavarı 2 kent varken ve Isparta’nın Sayın Süleyman Demirel ile birlikte önemli bir süreç yaşamasından dolayı Burdur’a göç vermek düşüyor. Ben, bunca zamandır edindiğim tecrübelerimi yansıtmak istiyorum, mesela birincisi kooperatiflerin en yoğun olduğu illerden birisi ama bu kooperatiflerin kümelenme anlamında nerede olduğu önemlidir, Konya’da bu kümelenmenin çok güzel bir örneği var. İkincisi Burdur Bej mermeri, devlet ihalelerinde bir standart haline dönüştürülebilir mi, bu standartlar konulurken pozitif standartları niye düşünülmesin diye düşünüyorum. Çünkü bu iki konu zincirin halkasıdır, bu halkalarla ekonomi büyüyecek, istihdam artacak, yaşam standardı ve eğitimin kalitesi daha da yükselecektir. AK Parti’nin ülke genelinde 400 milletvekili hedefi var ve bunun için Burdur’dan 3 milletvekili çıkmasının önemi büyüktür. Ve ayrıca başkanlık sistemine de geçiş olması düşünülmektedir” diyerek, sözü diğer katılımcılara bıraktı. Veli Şakır’ın bu açıklamasının ardından tüm katılımcılar konuya ve gündeme ilişkin değerlendirme yaparak, istişare ettiler.   
2015 Genel Seçimlerine Burdur’dan ‘Bizim Oğlan’ etiketiyle katılan Ekonomist Veli Şakır, eski meslektaşları olan basın mensuplarıyla yemekli toplantı düzenledi.

2015 Genel Seçimlerine Burdur’dan ‘Bizim Oğlan’ etiketiyle katılan Ekonomist Veli Şakır, eski meslektaşları olan basın mensuplarıyla yemekli toplantı düzenledi.

Grand Özeren Otel’de düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla kurulan bu ortama “Dost Meclisi” diye hitap eden AK Parti Milletvekili Aday Adayı Ekonomist Veli Şakır, Burdur için, “Bu şehir ortak akılla yönetilmelidir” dedi.

Özgeçmişini, İzmir/ Konak Belediye Başkan Yardımcılığı ve Aydın’daki görevini ana başlıklar halinde anlatan Şakır; “Tarım ekonomisi üzerinde uzmanım. 38 Yaşındayım. İlk defa bir siyasi partiye üye oldum. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın hedef gösterdiği ‘Güçlü, mutlu ve yeni bir Türkiye’ için bir nefer de ben olmak istiyorum. Burdur’a ciddi seviyede hizmet etmek de istiyorum çünkü içimde Burdur sevdası var. Burdurluların Burdur’ u gösterememe sorunu olduğunu düşünüyorum. Burdur’un yanında istihdam canavarı 2 kent varken ve Isparta’nın Sayın Süleyman Demirel ile birlikte önemli bir süreç yaşamasından dolayı Burdur’a göç vermek düşüyor. Ben, bunca zamandır edindiğim tecrübelerimi yansıtmak istiyorum, mesela birincisi kooperatiflerin en yoğun olduğu illerden birisi ama bu kooperatiflerin kümelenme anlamında nerede olduğu önemlidir, Konya’da bu kümelenmenin çok güzel bir örneği var. İkincisi Burdur Bej mermeri, devlet ihalelerinde bir standart haline dönüştürülebilir mi, bu standartlar konulurken pozitif standartları niye düşünülmesin diye düşünüyorum. Çünkü bu iki konu zincirin halkasıdır, bu halkalarla ekonomi büyüyecek, istihdam artacak, yaşam standardı ve eğitimin kalitesi daha da yükselecektir. AK Parti’nin ülke genelinde 400 milletvekili hedefi var ve bunun için Burdur’dan 3 milletvekili çıkmasının önemi büyüktür. Ve ayrıca başkanlık sistemine de geçiş olması düşünülmektedir” diyerek, sözü diğer katılımcılara bıraktı. Veli Şakır’ın bu açıklamasının ardından tüm katılımcılar konuya ve gündeme ilişkin değerlendirme yaparak, istişare ettiler.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.