Bir Can Üç Hastaya Umut Oldu

Yaşam 07.06.2020 - 12:17, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Bir Can Üç Hastaya Umut Oldu

Burdur'da Bir Can Üç Hastaya Umut Oldu
Böbrek ve karaciğerleri alınan, Burdur’daki organ bağışı hakkında Burdur Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr Nedim Ongun şu açıklamayı yaptı: “66 yaşındaki hastamız altı gün önce, yüksek tansiyona bağlı geçirdiği beyin kanaması nedeni ile yoğun bakım ünitemizde tedavi altına alındı. Yapılan tüm tedavi ve müdahalelere rağmen yanıt alınamayan hastamızda iki gün önce beyin ölümü gerçekleşti. Organ nakli koordinatörlerimiz tarafından hastamızın ailesi ile yapılan görüşmenin olumlu geçmesi sonrası, hastamızın gerekli uygunluk testleri yanında COVID-19 açısından da tüm tetkikleri yapıldı ve herhangi bir enfeksiyon bulgusuna rastlanmadı. Hastanemizde enfeksiyon kontrol önlemleri kapsamında yoğun bakım ve ameliyathanelerimizde tüm önlemler alındı. Gerçekleştirilen operasyon ile hastamızın böbrekleri ve karaciğeri alınarak Antalya’da organ nakli bekleyen hastalar için yola çıktı. Hastamız bağışlanan organları ile üç hastaya umut oldu. Şu an ülkemizde Bakanlığımız verilerine göre 30 bine yakın hastamız organ nakli beklemektedir. Gerek vefat eden hastalarımızdan gerekse de canlı vericilerden ülkemizde dünya standartlarında başarı oranları ile nakiller yapılmaktadır. Beyin ölümü ile tıbben ölüm gerçekleşmiş olsa da bağışlanan organlar birçok insanda hayat bulmaktadır. Organ bağışı konusunda bilinç ve duyarlılık gün geçtikçe artmakta ve nakil bekleyen birçok hasta bu sayede sağlığına kavuşmaktadır. Bir kez daha hastamızın ailesine gösterdikleri duyarlılık için teşekkür ediyorum. Vefat eden hastamıza Allah’ tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum.” dedi.  
Burdur'da Bir Can Üç Hastaya Umut Oldu

Böbrek ve karaciğerleri alınan, Burdur’daki organ bağışı hakkında Burdur Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr Nedim Ongun şu açıklamayı yaptı:

“66 yaşındaki hastamız altı gün önce, yüksek tansiyona bağlı geçirdiği beyin kanaması nedeni ile yoğun bakım ünitemizde tedavi altına alındı. Yapılan tüm tedavi ve müdahalelere rağmen yanıt alınamayan hastamızda iki gün önce beyin ölümü gerçekleşti. Organ nakli koordinatörlerimiz tarafından hastamızın ailesi ile yapılan görüşmenin olumlu geçmesi sonrası, hastamızın gerekli uygunluk testleri yanında COVID-19 açısından da tüm tetkikleri yapıldı ve herhangi bir enfeksiyon bulgusuna rastlanmadı.
Hastanemizde enfeksiyon kontrol önlemleri kapsamında yoğun bakım ve ameliyathanelerimizde tüm önlemler alındı. Gerçekleştirilen operasyon ile hastamızın böbrekleri ve karaciğeri alınarak Antalya’da organ nakli bekleyen hastalar için yola çıktı. Hastamız bağışlanan organları ile üç hastaya umut oldu.
Şu an ülkemizde Bakanlığımız verilerine göre 30 bine yakın hastamız organ nakli beklemektedir. Gerek vefat eden hastalarımızdan gerekse de canlı vericilerden ülkemizde dünya standartlarında başarı oranları ile nakiller yapılmaktadır. Beyin ölümü ile tıbben ölüm gerçekleşmiş olsa da bağışlanan organlar birçok insanda hayat bulmaktadır. Organ bağışı konusunda bilinç ve duyarlılık gün geçtikçe artmakta ve nakil bekleyen birçok hasta bu sayede sağlığına kavuşmaktadır.
Bir kez daha hastamızın ailesine gösterdikleri duyarlılık için teşekkür ediyorum. Vefat eden hastamıza Allah’ tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.