BGC’den “Basın Hukuku” semineri

Gündem 04.02.2017 - 17:47, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BGC’den “Basın Hukuku” semineri

Burdur Gazeteciler Cemiyeti “Basın Hukuku” adlı seminer düzenledi.
Burdur Gazeteciler Cemiyeti “Basın Hukuku” adlı seminer düzenledi.   Avukatlar Evi’nde düzenlenen seminer Burdur Gazeteciler Cemiyeti ve Burdur Barosu işbirliğiyle gerçekleştirildi. Burdur Barosu Başkanı Av. Ramazan Gedik, basın mensuplarını Avukatlar Evi’nde ağırladıkları için duyduğu memnuniyeti dile getirip, tüm katılımcılara teşekkür etti.   Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel de cemiyet olarak aylık periyotlarda faaliyetlerine devam ettiklerini, ocak ayında “Etkili iletişim” programı yapıp, bu ayda da “Basın Hukuku, Medya Hukuku ve İletişim Hukuku” semineri gerçekleştirdiklerini söyledi.   Semineri Burdur Barosu Bucak İlçesi temsilcisi Av Abdullah Özel sundu. Özel; idarecilerin, kanun koyucu ve uygulayıcılarının, basının ve sosyal yaşantıda halkın dikkat etmesi gereken konuları ana başlıklar altında anlattı.   Özel; gizli kameralar, dijital böcekler ve diğer illegal yöntemlerle elde edilen kayıtların delil sayılmadığını ve ancak hakim kararıyla delil sayılabileceğini vurguladı. Av. Özel; özel yaşamın gizliliğini, özel yaşam alanına müdahalelerde tazminat hakları, hakaretin yalnızca sinkaf kelimeleriyle değil diğer küçük düşürücü konularla da yapıldığını, masumiyet karinesini, verilen cezaların 2 yıl 1 günden itibaren hakim kararıyla ertelenebileceğini, iftara çeşitlerini, adli para cezalarının TCK’da suç teşkil etmeyen durumlarında ön ödeme teklifinde bulunulabileceğini, ödenmemesi durumda dava açılacağını, görsel ve yazılı basında yayınlanan haber ve köşe yazılarında sorumluluk durumlarını ve tekzip yayınlanması konularını sırasıyla ve örnekler vererek anlattı.   Seminerin sonunda BGC Başkanı Tuncel Baro Başkanı Gedik’e teşekkür ederek, Baro Temsilcisi Özel’e plaket verdi.   
Burdur Gazeteciler Cemiyeti “Basın Hukuku” adlı seminer düzenledi.

Burdur Gazeteciler Cemiyeti “Basın Hukuku” adlı seminer düzenledi.

 

Avukatlar Evi’nde düzenlenen seminer Burdur Gazeteciler Cemiyeti ve Burdur Barosu işbirliğiyle gerçekleştirildi. Burdur Barosu Başkanı Av. Ramazan Gedik, basın mensuplarını Avukatlar Evi’nde ağırladıkları için duyduğu memnuniyeti dile getirip, tüm katılımcılara teşekkür etti.

 

Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel de cemiyet olarak aylık periyotlarda faaliyetlerine devam ettiklerini, ocak ayında “Etkili iletişim” programı yapıp, bu ayda da “Basın Hukuku, Medya Hukuku ve İletişim Hukuku” semineri gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

Semineri Burdur Barosu Bucak İlçesi temsilcisi Av Abdullah Özel sundu. Özel; idarecilerin, kanun koyucu ve uygulayıcılarının, basının ve sosyal yaşantıda halkın dikkat etmesi gereken konuları ana başlıklar altında anlattı.

 

Özel; gizli kameralar, dijital böcekler ve diğer illegal yöntemlerle elde edilen kayıtların delil sayılmadığını ve ancak hakim kararıyla delil sayılabileceğini vurguladı. Av. Özel; özel yaşamın gizliliğini, özel yaşam alanına müdahalelerde tazminat hakları, hakaretin yalnızca sinkaf kelimeleriyle değil diğer küçük düşürücü konularla da yapıldığını, masumiyet karinesini, verilen cezaların 2 yıl 1 günden itibaren hakim kararıyla ertelenebileceğini, iftara çeşitlerini, adli para cezalarının TCK’da suç teşkil etmeyen durumlarında ön ödeme teklifinde bulunulabileceğini, ödenmemesi durumda dava açılacağını, görsel ve yazılı basında yayınlanan haber ve köşe yazılarında sorumluluk durumlarını ve tekzip yayınlanması konularını sırasıyla ve örnekler vererek anlattı.

 

Seminerin sonunda BGC Başkanı Tuncel Baro Başkanı Gedik’e teşekkür ederek, Baro Temsilcisi Özel’e plaket verdi.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.