Belediyeler Birliğinde Katı Atık Bertaraf Tesisi sevinci

Gündem 24.01.2019 - 16:33, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Belediyeler Birliğinde Katı Atık Bertaraf Tesisi sevinci

Burdur Belediyeler Birliği tarafından hayata geçirilen Burdur Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisinin tamamlandı.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz Katı Atık Bertaraf Tesisi hakkında sadece katı atıkların değil hayvansal atıkların da değerlendirileceğini, çöplerden enerji üretilerek çevreci bir belediyecilik anlayışı içinde olduklarını belirterek “Önceliğimizi Kentin temel sorunu olan çöpü bertaraf etmek. Asıl hedefimiz olan çevreci belediyecilik anlayışı içerisinde sadece katı atık değil, hayvansal atıklarının da değerlendirildiği, bire projenin de Burdur’a gerekli olduğunu düşünmüştük. Yarım asırdır çözülemeyen Burdur’un bir sorununu daha çözdük. Hem çöpten kurtulup hem de enerji üreteceğiz. Vahşi depolamadan kaynaklanan ve sağlığımızı tehdit eden kötü koku ve gazdan da kurtulacağız.  Bu Katı Atık Bertaraf tesisinin Burdur’a uygulanabilmesi için hem çöp hacmimizin, hem yöntemin, hem de maliyetlerinin maalesef birliğimizin gücünü aşması neticesinde yap-İşlet-devret modeliyle Burdur’umuza kazandırmayı planladık. Encümen olarak çalışmalarımızı yaptık, yöntemini, uygulanacak metotları ve ihale şeklini birlikte planladık. Paranın ve maliyetin bu kadar yüksek olduğu bu dönemde yatırımcının işi gerçekten zor biz mümkün olduğu kadar bu süreç içerisinde kolaylaştırıcı olmaya çalıştık. Eldeki imkanları gerek Burdur Belediyesi gerek Belediyeler Birliği olarak, elimizden geldiğince katkı koymaya çalıştık. Yer teslimini yaptıktan sonra da Atlas İnşaat tarafından beklenenden daha bir kısa süre içerisinde katı atık bertaraf tesisini, her ne kadar önümüze bürokratik engeller çıksa da  bunları aştık.  Biz bizi ilgilendiren aşamasında yüzümüzün akı ile çıkarak,  hep birlikte sonuca ulaştık. Önceliğimizi Kentin temel sorunu olan çöpü bertaraf etmek. Asıl hedefimiz olan çevreci belediyecilik anlayışı içerisinde sadece katı atık değil, hayvansal atıklarının da değerlendirildiği, bire projenin de Burdur’a gerekli olduğunu düşündük. İlerideki süreçlerde Belediyeler Birliği olarak başka projelere de imza atmayı hedefliyoruz.  Biz çevreci bir belediyecilik anlayışını tüm il geneline yayacak projeleri hep birlikte yapmayı planlıyoruz. Hedefimiz sıfır atık, yenilenebilir enerji kaynaklarından enerji üretimi ve geri dönüşüme ne kazandırılabilirse çocuklarımıza doğru bir miras bırakabilmek adına bu işi yapabilmek .”diye konuştu Katı Atık Bertaraf Tesisinin çevre düzenlemesinin de en kısa sürede tamamlanacağını dile getiren Başkan Ercengiz, “Bir inceleme gezisi yapmayı planladık ama sezon sonu ve yollarımız çamur, bir stabilize çalışması yapıldı. Bizde şunun sözünü verdik Burdur Belediyesi olarak En kısa zamanda iklim koşulları el verdiği bir vakitte hemen asfaltlama çalışmasını yapacağız. Başkan Ercengiz, konuşmasının ardından Katı Atık Bertaraf Tesisini destekleyen tüm ilçe belediye başkanları ve Atlas İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ender Haberdar ve personeline onurluk takdim etti.  Katı Atık Bertaraf Tesisini, Burdur’a kazandırmanın kıvancını yaşayan belediye başkanları, hatıra fotoğrafı çektirerek, anı ölümsüzleştirdi.  
Burdur Belediyeler Birliği tarafından hayata geçirilen Burdur Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisinin tamamlandı.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz Katı Atık Bertaraf Tesisi hakkında sadece katı atıkların değil hayvansal atıkların da değerlendirileceğini, çöplerden enerji üretilerek çevreci bir belediyecilik anlayışı içinde olduklarını belirterek “Önceliğimizi Kentin temel sorunu olan çöpü bertaraf etmek. Asıl hedefimiz olan çevreci belediyecilik anlayışı içerisinde sadece katı atık değil, hayvansal atıklarının da değerlendirildiği, bire projenin de Burdur’a gerekli olduğunu düşünmüştük. Yarım asırdır çözülemeyen Burdur’un bir sorununu daha çözdük. Hem çöpten kurtulup hem de enerji üreteceğiz. Vahşi depolamadan kaynaklanan ve sağlığımızı tehdit eden kötü koku ve gazdan da kurtulacağız.  Bu Katı Atık Bertaraf tesisinin Burdur’a uygulanabilmesi için hem çöp hacmimizin, hem yöntemin, hem de maliyetlerinin maalesef birliğimizin gücünü aşması neticesinde yap-İşlet-devret modeliyle Burdur’umuza kazandırmayı planladık. Encümen olarak çalışmalarımızı yaptık, yöntemini, uygulanacak metotları ve ihale şeklini birlikte planladık. Paranın ve maliyetin bu kadar yüksek olduğu bu dönemde yatırımcının işi gerçekten zor biz mümkün olduğu kadar bu süreç içerisinde kolaylaştırıcı olmaya çalıştık. Eldeki imkanları gerek Burdur Belediyesi gerek Belediyeler Birliği olarak, elimizden geldiğince katkı koymaya çalıştık. Yer teslimini yaptıktan sonra da Atlas İnşaat tarafından beklenenden daha bir kısa süre içerisinde katı atık bertaraf tesisini, her ne kadar önümüze bürokratik engeller çıksa da  bunları aştık.  Biz bizi ilgilendiren aşamasında yüzümüzün akı ile çıkarak,  hep birlikte sonuca ulaştık. Önceliğimizi Kentin temel sorunu olan çöpü bertaraf etmek. Asıl hedefimiz olan çevreci belediyecilik anlayışı içerisinde sadece katı atık değil, hayvansal atıklarının da değerlendirildiği, bire projenin de Burdur’a gerekli olduğunu düşündük. İlerideki süreçlerde Belediyeler Birliği olarak başka projelere de imza atmayı hedefliyoruz.  Biz çevreci bir belediyecilik anlayışını tüm il geneline yayacak projeleri hep birlikte yapmayı planlıyoruz. Hedefimiz sıfır atık, yenilenebilir enerji kaynaklarından enerji üretimi ve geri dönüşüme ne kazandırılabilirse çocuklarımıza doğru bir miras bırakabilmek adına bu işi yapabilmek .”diye konuştu

Katı Atık Bertaraf Tesisinin çevre düzenlemesinin de en kısa sürede tamamlanacağını dile getiren Başkan Ercengiz, “Bir inceleme gezisi yapmayı planladık ama sezon sonu ve yollarımız çamur, bir stabilize çalışması yapıldı. Bizde şunun sözünü verdik Burdur Belediyesi olarak En kısa zamanda iklim koşulları el verdiği bir vakitte hemen asfaltlama çalışmasını yapacağız.

Başkan Ercengiz, konuşmasının ardından Katı Atık Bertaraf Tesisini destekleyen tüm ilçe belediye başkanları ve Atlas İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ender Haberdar ve personeline onurluk takdim etti.  Katı Atık Bertaraf Tesisini, Burdur’a kazandırmanın kıvancını yaşayan belediye başkanları, hatıra fotoğrafı çektirerek, anı ölümsüzleştirdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.