Belediye'nin borcu vatandaşı susuz bıraktı

18.10.2019 - 15:00, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Belediye'nin borcu vatandaşı susuz bıraktı

Belediye'nin borcu yüzünden Bucak'da sular kesildi.
       Bucak Belediyesi'nin, CK Akdeniz Elektrik A.Ş.'ye olan borcundan dolayı elektrikleri kesildi. kesinti ilçeye içme suyu sağlayan pompaları da etkilediği için ilçede sular kesildi. Bir süre susuz kalan ilçe halkı, borcun ödenmesiyle suya tekrar kavuştu.    İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez Bucak'da dün yaşanan su kesintisine ilişkin eleştirilerde bulundu.   Başkan Sönmez açıklamasında ," İlçemizin bir çok mahallesinde sular kesildi. Konuyu araştırdığımızda Bucak Belediyesi'nin CK Elektrik'e borcundan dolayı ilçemizde bulunan su sondajlarının elektriği kesildiğini öğrendik.Bir çok vatandaşımız bu durumdan mağdur oldu.   Bilindiği gibi ilçemizin içme sularının yaklaşık yüzde 90’ı sondajlardan karşılanıyor. Bir adet terfi istasyonu haricinde tüm sondajların elektrikleri parası ödenmediği için geçen hafta Kehmallı’nın bugün de diğerlerinin elektriği kesildi. İktidar partisiyiz diyerek yerel seçimlerde caka satanlar milletin elinden ekmeğini aldığı gibi şimdide içtiği suya mı göz dikti?   Milletvekili Yasin Uğur ,kardeşini danışman, kuzenlerini ve akrabalarını kamu kurumlarına idareci yapmaya uğraşmak yerine keşke Belediye Başkanımız Sayın Emrullah Ünal abimize kaynak oluşturarak ya da iktidarın nimetlerinden bir parça olsun faydalandırarak yardımcı olsaydı da suyumuza dokunmasalardı!   Vatandaşımızı mağdur eden iktidar partisi bunun hesabını nasıl verecek? Her defasında Bucak'a hizmet gelecek diye Milletvekili olanlar, neden halkımızın sorunlarıyla ilgilenmiyor? Vatandaşın en büyük sıkıntısı su meselesini bir türlü çözemeyen Bucaklı vekilimiz acaba ne iş yapıyor?   Biz yaşanan bu süreçten dolayı muhalefet olarak vatandaşımızın yanındayız.Bu süreci yönetemeyen ve ilçedeki sorunları görmezden gelen Vekilin bir an önce açıklama yapmasını bekliyoruz.Belediyenin kaynakları ve mevcut borç durumu ortadadır.Bunun için gerekli çözümlerin atılması elzemdir." ifadelerini kullandı.
Belediye'nin borcu yüzünden Bucak'da sular kesildi.

       Bucak Belediyesi'nin, CK Akdeniz Elektrik A.Ş.'ye olan borcundan dolayı elektrikleri kesildi. kesinti ilçeye içme suyu sağlayan pompaları da etkilediği için ilçede sular kesildi. Bir süre susuz kalan ilçe halkı, borcun ödenmesiyle suya tekrar kavuştu.

 

 İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez Bucak'da dün yaşanan su kesintisine ilişkin eleştirilerde bulundu.

 

Başkan Sönmez açıklamasında ," İlçemizin bir çok mahallesinde sular kesildi. Konuyu araştırdığımızda Bucak Belediyesi'nin CK Elektrik'e borcundan dolayı ilçemizde bulunan su sondajlarının elektriği kesildiğini öğrendik.Bir çok vatandaşımız bu durumdan mağdur oldu.

 

Bilindiği gibi ilçemizin içme sularının yaklaşık yüzde 90’ı sondajlardan karşılanıyor. Bir adet terfi istasyonu haricinde tüm sondajların elektrikleri parası ödenmediği için geçen hafta Kehmallı’nın bugün de diğerlerinin elektriği kesildi. İktidar partisiyiz diyerek yerel seçimlerde caka satanlar milletin elinden ekmeğini aldığı gibi şimdide içtiği suya mı göz dikti?

 

Milletvekili Yasin Uğur ,kardeşini danışman, kuzenlerini ve akrabalarını kamu kurumlarına idareci yapmaya uğraşmak yerine keşke Belediye Başkanımız Sayın Emrullah Ünal abimize kaynak oluşturarak ya da iktidarın nimetlerinden bir parça olsun faydalandırarak yardımcı olsaydı da suyumuza dokunmasalardı!

 

Vatandaşımızı mağdur eden iktidar partisi bunun hesabını nasıl verecek? Her defasında Bucak'a hizmet gelecek diye Milletvekili olanlar, neden halkımızın sorunlarıyla ilgilenmiyor? Vatandaşın en büyük sıkıntısı su meselesini bir türlü çözemeyen Bucaklı vekilimiz acaba ne iş yapıyor?

 

Biz yaşanan bu süreçten dolayı muhalefet olarak vatandaşımızın yanındayız.Bu süreci yönetemeyen ve ilçedeki sorunları görmezden gelen Vekilin bir an önce açıklama yapmasını bekliyoruz.Belediyenin kaynakları ve mevcut borç durumu ortadadır.Bunun için gerekli çözümlerin atılması elzemdir." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.