Başkan Ercengiz'in 1 Mayıs Mesajı

Siyaset 30.04.2014 - 12:44, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

Başkan Ercengiz'in 1 Mayıs Mesajı

Burdur Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun Ercengiz, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Başkan Ercengiz'in mesajı şu şekilde: "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günüdür. 1886 yılının 1 Mayısında Amerika'da işçilerin grevleri ile başlayan eylemler sonucunda 1889 yılında Uluslararası İşçi Kongresi, 1 Mayıs'ı işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak ilan etmiştir. 1 Mayıs Türkiye'de ilk kez 1923'te resmî olarak kutlanmış, 2008 Nisan'ında, "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edilmiştir. Çalışma yaşamının, iş sağlığı ve güvenliği başta olmak üzere, çok daha iyi standartlara kavuşturulması, devlet, işçi ve işveren kesimlerinin işbirliği yapması gerektiği en önemli konudur. 1 Mayıs etkinliklerinin kutuplaşmalardan ve gerginliklerden uzak, huzur içinde, coşkuyla bir bayram havasında, anlamına yakışır bir şekilde kutlanmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle yaşamları boyunca emeği, örgütlülüğü, demokrasiyi, Cumhuriyeti, bağımsızlığı, özgürlüğü ve barışı savunan emekçilerin, işçi kardeşlerimizin bayramını kutlarım. 1 Mayıs Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gecesinin Regaip Kandili olması nedeniyle de bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını diliyorum"    
Burdur Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun Ercengiz, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Ercengiz'in mesajı şu şekilde:

"1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günüdür.

1886 yılının 1 Mayısında Amerika'da işçilerin grevleri ile başlayan eylemler sonucunda 1889 yılında Uluslararası İşçi Kongresi, 1 Mayıs'ı işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak ilan etmiştir. 1 Mayıs Türkiye'de ilk kez 1923'te resmî olarak kutlanmış, 2008 Nisan'ında, "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edilmiştir. Çalışma yaşamının, iş sağlığı ve güvenliği başta olmak üzere, çok daha iyi standartlara kavuşturulması, devlet, işçi ve işveren kesimlerinin işbirliği yapması gerektiği en önemli konudur.

1 Mayıs etkinliklerinin kutuplaşmalardan ve gerginliklerden uzak, huzur içinde, coşkuyla bir bayram havasında, anlamına yakışır bir şekilde kutlanmasını diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle yaşamları boyunca emeği, örgütlülüğü, demokrasiyi, Cumhuriyeti, bağımsızlığı, özgürlüğü ve barışı savunan emekçilerin, işçi kardeşlerimizin bayramını kutlarım. 1 Mayıs Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gecesinin Regaip Kandili olması nedeniyle de bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını diliyorum"

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.