BAŞKAN YUSUF KEYİK: RAYLAR ŞEHRİ BÖLÜYOR

Gündem 08.12.2021 - 15:01, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:36
 

BAŞKAN YUSUF KEYİK: RAYLAR ŞEHRİ BÖLÜYOR

BAŞKAN YUSUF KEYİK: RAYLAR ŞEHRİ BÖLÜYOR
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, yaptığı açıklamada tren yolunun şehri böldüğü için yıllardan beridir rayların kaldırılmasını dile getirdiklerini vurguladı.     Demiryolunun 2. OSB’ye kadar kaldırılmasını defaten açıkladıklarını ifade eden Başkan Yusuf Keyik; “Kent merkezine kadar uzanan raylar şehrimizi ve ekonomimizi bölüyor. Biz yıllardan beridir tren istasyonunun 2. Organize Sanayi Bölgesinin alt taraflarına taşınmasını talep ettik ve toplantılarda bu konuyu sıkça dile getirdik.  Bunlardan bir netice alamadık. Önceki gün de yaşanan, vakar sebeple yeni kazaların ve ölümlerin olmaması için, ilimizin hem trafik akışının hem de ekonomisinin bölünmemesi için demiryolunun kent merkezinden kaldırılmasını istiyoruz. Demiryolunun 2. OSB’ye kadar çekilmesi, bu konuda önceden yapılan tetkiklerin hızlandırılarak yeniden gündeme alınıp sonuçlandırılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.   Başkan Yusuf Keyik: “Tren garının ve yük için yapılmış olan iskele istasyonunun taşınması hem şehrimizin bölünmüş görüntüsünü ortadan kaldıracak ve hem de kent merkezindeki yük trenlerinin karıştığı ölümlü kazaları sona erdirecektir. Trenle taşınacak malzemelerin 2. OSB’nin alt tarafından yüklenmesi ve lojistiğinin bu mıntıkadan yapılması kamyon ve Tırların trafiğini daha düzenli hale getireceğini de düşünüyoruz. Bu görüşümüzü yıllardan beridir bildirdik fakat bir neticeye ulaşmadı. Bu görüşümüzü bugün bir kez daha dile getiriyoruz” dedi. BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM Tren yolunda yaşanan ölümlü kazalardan üzüntü duyduklarını kaydeden Başkan Yusuf Keyik; “Salı günü meydana gelen elim kazada hayatını kaybeden vatandaşımız Serpil Erçömek’e Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Umuyorum ki bu kaza yük treninin karıştığı son kaza olur” ifadelerini kullandı.  
BAŞKAN YUSUF KEYİK: RAYLAR ŞEHRİ BÖLÜYOR

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, yaptığı açıklamada tren yolunun şehri böldüğü için yıllardan beridir rayların kaldırılmasını dile getirdiklerini vurguladı.

 

 

Demiryolunun 2. OSB’ye kadar kaldırılmasını defaten açıkladıklarını ifade eden Başkan Yusuf Keyik; “Kent merkezine kadar uzanan raylar şehrimizi ve ekonomimizi bölüyor. Biz yıllardan beridir tren istasyonunun 2. Organize Sanayi Bölgesinin alt taraflarına taşınmasını talep ettik ve toplantılarda bu konuyu sıkça dile getirdik.  Bunlardan bir netice alamadık. Önceki gün de yaşanan, vakar sebeple yeni kazaların ve ölümlerin olmaması için, ilimizin hem trafik akışının hem de ekonomisinin bölünmemesi için demiryolunun kent merkezinden kaldırılmasını istiyoruz. Demiryolunun 2. OSB’ye kadar çekilmesi, bu konuda önceden yapılan tetkiklerin hızlandırılarak yeniden gündeme alınıp sonuçlandırılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Başkan Yusuf Keyik: “Tren garının ve yük için yapılmış olan iskele istasyonunun taşınması hem şehrimizin bölünmüş görüntüsünü ortadan kaldıracak ve hem de kent merkezindeki yük trenlerinin karıştığı ölümlü kazaları sona erdirecektir. Trenle taşınacak malzemelerin 2. OSB’nin alt tarafından yüklenmesi ve lojistiğinin bu mıntıkadan yapılması kamyon ve Tırların trafiğini daha düzenli hale getireceğini de düşünüyoruz. Bu görüşümüzü yıllardan beridir bildirdik fakat bir neticeye ulaşmadı. Bu görüşümüzü bugün bir kez daha dile getiriyoruz” dedi.

BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

Tren yolunda yaşanan ölümlü kazalardan üzüntü duyduklarını kaydeden Başkan Yusuf Keyik; “Salı günü meydana gelen elim kazada hayatını kaybeden vatandaşımız Serpil Erçömek’e Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Umuyorum ki bu kaza yük treninin karıştığı son kaza olur” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.