BAŞKAN YUSUF KEYİK: 'HAKSIZ FİYAT ARTIŞINA DİKKAT'

Gündem 13.03.2020 - 18:12, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BAŞKAN YUSUF KEYİK: 'HAKSIZ FİYAT ARTIŞINA DİKKAT'

BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Corona virüs nedeniyle Türkiye’de yaşanan “Haksız Fiyat Artışı” hakkında açıklamada bulundu.
BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Corona virüs nedeniyle Türkiye’de yaşanan  “Haksız Fiyat Artışı” hakkında açıklamada bulundu. Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik; Çin’in Wuhan şehrinde başlayıp kısa süre içinde birçok devleti etkisi altına alan Corona Virüsün, ülkemizde de görülmesi üzerine bir basın açıklaması yaptı. Başkan Yusuf Keyik: “Küresel bir virüs haline gelen Kovid- 19’un tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de görüldüğü yazılı ve görsel medya kuruluşlarında yer alması üzerine bazı fırsatçı işletmelerin fahiş fiyat artışları ile ürünlerini sattıklarına üzülerek ülke olarak şahit olduk.  İşletmeler sattıkları ürünlerden tabi ki para kazanacaklardır ancak para kazanma, fırsatçılığa dönüşmeden, işletmeyi ve nihai tüketicileri de düşünmek sureti ile mantık ve makul sınırlar içerisinde ticari hayatımızı sürdürmemiz gerekmektedir. Bazı ürünlerde talep patlaması olması sebebiyle fahiş fiyat uygulamaları ile vicdanlarımızı sızlatan görüntüler görmek istemiyoruz. İşletme sahiplerinin bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Duyarlılığını kaybetmiş, kalpleri nasırlaşmış fahiş fiyat uygulayan birkaç işletmenin çıkması halinde; Devletimizin ilgili kurum ve kuruluşları tarafından gerekli cezai müeyyideye çarptırılacaklarının da bilinmesi gerekir.  Kazançlarımızı helalinden ve vatandaşı mağdur etmeden gerçekleştirmemiz gerekmektedir” diye konuştu.   
BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Corona virüs nedeniyle Türkiye’de yaşanan “Haksız Fiyat Artışı” hakkında açıklamada bulundu.

BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Corona virüs nedeniyle Türkiye’de yaşanan  “Haksız Fiyat Artışı” hakkında açıklamada bulundu.

Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik; Çin’in Wuhan şehrinde başlayıp kısa süre içinde birçok devleti etkisi altına alan Corona Virüsün, ülkemizde de görülmesi üzerine bir basın açıklaması yaptı.

Başkan Yusuf Keyik: “Küresel bir virüs haline gelen Kovid- 19’un tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de görüldüğü yazılı ve görsel medya kuruluşlarında yer alması üzerine bazı fırsatçı işletmelerin fahiş fiyat artışları ile ürünlerini sattıklarına üzülerek ülke olarak şahit olduk. 

İşletmeler sattıkları ürünlerden tabi ki para kazanacaklardır ancak para kazanma, fırsatçılığa dönüşmeden, işletmeyi ve nihai tüketicileri de düşünmek sureti ile mantık ve makul sınırlar içerisinde ticari hayatımızı sürdürmemiz gerekmektedir.

Bazı ürünlerde talep patlaması olması sebebiyle fahiş fiyat uygulamaları ile vicdanlarımızı sızlatan görüntüler görmek istemiyoruz. İşletme sahiplerinin bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyoruz.

Duyarlılığını kaybetmiş, kalpleri nasırlaşmış fahiş fiyat uygulayan birkaç işletmenin çıkması halinde; Devletimizin ilgili kurum ve kuruluşları tarafından gerekli cezai müeyyideye çarptırılacaklarının da bilinmesi gerekir. 

Kazançlarımızı helalinden ve vatandaşı mağdur etmeden gerçekleştirmemiz gerekmektedir” diye konuştu. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.