BAŞKAN SELİMOĞLU KUŞ GÖZLEM EVİ MÜJDESİNİ DUYURDU

Gündem 30.03.2021 - 10:25, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BAŞKAN SELİMOĞLU KUŞ GÖZLEM EVİ MÜJDESİNİ DUYURDU

BAŞKAN SELİMOĞLU KUŞ GÖZLEM EVİ MÜJDESİNİ DUYURDU
Karataş Gölü’ne yapılması planlanan proje kapsamında Kuş Gözlem Evi ve Yürüyüş Yolu için Kaymakam Muhammet Emin Tutal, Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, Burdur Tarım ve Orman Bakanlığı, 6. Bölge Müdürü Mahmut Temel, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şb. Müdürü Sn. Zerrin Sürücü Avcılık ve Yaban Hayatı Şb. Müdürü Sn. Tamer Yılmaz ile birlikte Karataş Gölü'nde incelemelerde bulundu.   Başkan Selimoğlu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda;  "Karataş Gölü Burdur, Tefenni ovasında yer alan küçük ve sığ bir tatlı su gölüdür. Karamanlı ilçe sınırlarında ve 1190 hektar büyüklüğündedir. Uluslararası sulak alanlar listesinde bulunan göl, 1985 yılında yaban hayatı koruma alanı kabul edilmiştir. Gölün rakımı 1050 m, en derin yeri 2 m'dir. Bademli dere ve Akçay gölü beslerken, çevre tarlaların sulanması amacıyla suları kullanılmaktadır. Gölde bol miktarda sazlık alan bulunmaktadır. Buralar tespit edilen 122 kadar kuş türü için yuvalama alanıdır. Av ve yaban hayatı koruma alanı olan göl, Karataş Tepesi ile Kağılcık Dağları yakınındadır. Balık popülasyonu açısından bol miktarda yayın balığı ve sazan bulunmaktadır. Göle gelen Bozçayın suları Karamanlı barajında tutulmasıyla gölde kuraklık tehlikesi belirmiştir. Gölün önüne seddeler yapılarak rezervuar alana dönüştürmek hedeflenmektedir. Göl çevresinde ağaçlandırma çalışmalıyla mesire alanı ve kuş cenneti oluşturulmaya çalışılmaktadır. Göl çevresinde; 61 su kuşu, 48 ötücü, 12 gündüz ve bir gece yırtıcı kuş türü tespit edilmiştir. Alanda görülen başlıca kuşlar şunlardır; Angıt, Boz Sakarca Kazı, Kaz, Fiyu, Gri Balıkçıl, Büyük ve Küçük Ak Balıkçıl, Elmabaş Patka, Çamurcun, Boz Ördek, Çamurçulluğu Gölde 4 balık, 2 amfibi, 9 sürüngen olmak üzere 15 tür tespit edilmiştir. Göl ve çevresinde bulunan balık, amfibi ve sürüngen türleri şunlardır; sazan, havuz balığı, kızılkanat, sudak, gece kurbağası, ova kurbağası, çizgili kaplumbağa, tosbağa, dikenli keler, toros kertenkelesi, tarla kertenkelesi, karayılan, hazer yılanı, yarı sucul yılan, su yılanı. Karataş Gölü’ne yapılması planlanan proje kapsamında Kuş Gözlem Evi ve Yürüyüş Yolu için Kaymakamımız Sn. Muhammed Emin Tutal, Belediye Başkanı Sn. Fatih Selimoğlu, Burdur Tarım ve Orman Bakanlığı 6. Bölge Müdürü Sn. Mahmut Temel, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şb. Müdürü Sn. Zerrin Sürücü, Avcılık ve Yaban Hayatı Şb. Müdürü Sn. Tamer Yılmaz ile birlikte Karataş Gölü'nde incelemelerde bulundu" ifadelerini kullandı.  
BAŞKAN SELİMOĞLU KUŞ GÖZLEM EVİ MÜJDESİNİ DUYURDU

Karataş Gölü’ne yapılması planlanan proje kapsamında Kuş Gözlem Evi ve Yürüyüş Yolu için Kaymakam Muhammet Emin Tutal, Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, Burdur Tarım ve Orman Bakanlığı, 6. Bölge Müdürü Mahmut Temel, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şb. Müdürü Sn. Zerrin Sürücü Avcılık ve Yaban Hayatı Şb. Müdürü Sn. Tamer Yılmaz ile birlikte Karataş Gölü'nde incelemelerde bulundu.

 

Başkan Selimoğlu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda;

 "Karataş Gölü Burdur, Tefenni ovasında yer alan küçük ve sığ bir tatlı su gölüdür. Karamanlı ilçe sınırlarında ve 1190 hektar büyüklüğündedir. Uluslararası sulak alanlar listesinde bulunan göl, 1985 yılında yaban hayatı koruma alanı kabul edilmiştir. Gölün rakımı 1050 m, en derin yeri 2 m'dir.
Bademli dere ve Akçay gölü beslerken, çevre tarlaların sulanması amacıyla suları kullanılmaktadır. Gölde bol miktarda sazlık alan bulunmaktadır. Buralar tespit edilen 122 kadar kuş türü için yuvalama alanıdır. Av ve yaban hayatı koruma alanı olan göl, Karataş Tepesi ile Kağılcık Dağları yakınındadır.
Balık popülasyonu açısından bol miktarda yayın balığı ve sazan bulunmaktadır. Göle gelen Bozçayın suları Karamanlı barajında tutulmasıyla gölde kuraklık tehlikesi belirmiştir. Gölün önüne seddeler yapılarak rezervuar alana dönüştürmek hedeflenmektedir.
Göl çevresinde ağaçlandırma çalışmalıyla mesire alanı ve kuş cenneti oluşturulmaya çalışılmaktadır.
Göl çevresinde; 61 su kuşu, 48 ötücü, 12 gündüz ve bir gece yırtıcı kuş türü tespit edilmiştir. Alanda görülen başlıca kuşlar şunlardır; Angıt, Boz Sakarca Kazı, Kaz, Fiyu, Gri Balıkçıl, Büyük ve Küçük Ak Balıkçıl, Elmabaş Patka, Çamurcun, Boz Ördek, Çamurçulluğu Gölde 4 balık, 2 amfibi, 9 sürüngen olmak üzere 15 tür tespit edilmiştir. Göl ve çevresinde bulunan balık, amfibi ve sürüngen türleri şunlardır; sazan, havuz balığı, kızılkanat, sudak, gece kurbağası, ova kurbağası, çizgili kaplumbağa, tosbağa, dikenli keler, toros kertenkelesi, tarla kertenkelesi, karayılan, hazer yılanı, yarı sucul yılan, su yılanı.
Karataş Gölü’ne yapılması planlanan proje kapsamında Kuş Gözlem Evi ve Yürüyüş Yolu için Kaymakamımız Sn. Muhammed Emin Tutal, Belediye Başkanı Sn. Fatih Selimoğlu, Burdur Tarım ve Orman Bakanlığı 6. Bölge Müdürü Sn. Mahmut Temel, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şb. Müdürü Sn. Zerrin Sürücü, Avcılık ve Yaban Hayatı Şb. Müdürü Sn. Tamer Yılmaz ile birlikte Karataş Gölü'nde incelemelerde bulundu" ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.