BAŞKAN OKAN: ‘CHP, BURDUR’U TEK CADDEYE MAHKÛM ETTİ’

Gündem 25.01.2019 - 12:58, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BAŞKAN OKAN: ‘CHP, BURDUR’U TEK CADDEYE MAHKÛM ETTİ’

Burdur AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Okan Burdur’un trafik sorununu dile getirerek basın açıklamasında bulundu.
Yapılan açıklamada Gazi caddesini çift yönlü yol uygulamasıyla Gazi caddesi ve Adliye caddesi esnafının mağdur ettiğini belirten Başkan Okan “Burdurlu hemşerilerimizin beklediği ikinci caddemizin başlangıcı olan, Köprübaşından başlayarak Tabak Sokak, Gökdemir Sokak’la devam eden müze parkı altına ulaşan 1987 yılındaki imar planında 7 metrelik yol genişliği olan sokaklarımızı, 2012 imar revizyonu ile AK Parti Belediyesi cadde olacak şekilde 12 metreye çıkarma teklifinde bulunmuştu.  Fakat CHP meclis üyeleri ise 15 metreye çıkarma teklifinde bulunarak 15 metrelik yol güzergahı değişikliği ve yol genişletmesi oybirliği ile onaylanmıştır. 2014 yerel seçimlerine kadar Ak Parti Belediyesi kamulaştırma için mahkemeyi kazanmasına rağmen, mal sahipleri ile görüşmeler yaparak bir uzlaşma noktasına getirmişti. Ali Orkun Ercengiz ise 5 yıl yönetimi boyunca tabak sokak ve Gökdemir sokakla hiçbir şekilde ilgilenmemiş, gazi caddesinde çift yön uygulamasına geçerek şehir içi ulaşımını tek caddeye mahkûm etmiştir. Bu sebeple Gazi caddesi ile Adliye caddesi esnafını ’da mağdur etmiştir.” dedi.   Chp belediyesinin kendi menfaatini düşündüğünü belirterek sözlerine devam eden Başkan Okan: “Konsere, promosyona, yemeklere milyonlar harcayan CHP Belediyesi ne hikmetse şehrimizin trafik sorununun çözümü olan ikinci caddesi için kamulaştırmaya bir kuruş bile harcama tenezzülünde bulunmamıştır. Ama CHP’li Belediye başkanı Ali Orkun Ercengiz kendi menfaatine olan ve kendi siyasi çıkarına olacak nüfuslu kişilerin kamulaştırmalarını yapmakta tereddüt etmemiştir.   Ak Parti ve Belediye meclis üyeleri olarak Şehrimizi geriye götürecek tek caddeye mahkum edecek, bu yanlış kararı en kısa zamanda yargıya taşıyacağız. Ne olursa olsun Ak Parti Belediyeciliği olarak mülk sahiplerini mağdur etmeden, Şehrimizin en önemli trafik sorununa çözüm olacak bu ikinci caddeyi açacağız.” dedi.
Burdur AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Okan Burdur’un trafik sorununu dile getirerek basın açıklamasında bulundu.

Yapılan açıklamada Gazi caddesini çift yönlü yol uygulamasıyla Gazi caddesi ve Adliye caddesi esnafının mağdur ettiğini belirten Başkan Okan “Burdurlu hemşerilerimizin beklediği ikinci caddemizin başlangıcı olan, Köprübaşından başlayarak Tabak Sokak, Gökdemir Sokak’la devam eden müze parkı altına ulaşan 1987 yılındaki imar planında 7 metrelik yol genişliği olan sokaklarımızı, 2012 imar revizyonu ile AK Parti Belediyesi cadde olacak şekilde 12 metreye çıkarma teklifinde bulunmuştu.  Fakat CHP meclis üyeleri ise 15 metreye çıkarma teklifinde bulunarak 15 metrelik yol güzergahı değişikliği ve yol genişletmesi oybirliği ile onaylanmıştır. 2014 yerel seçimlerine kadar Ak Parti Belediyesi kamulaştırma için mahkemeyi kazanmasına rağmen, mal sahipleri ile görüşmeler yaparak bir uzlaşma noktasına getirmişti. Ali Orkun Ercengiz ise 5 yıl yönetimi boyunca tabak sokak ve Gökdemir sokakla hiçbir şekilde ilgilenmemiş, gazi caddesinde çift yön uygulamasına geçerek şehir içi ulaşımını tek caddeye mahkûm etmiştir. Bu sebeple Gazi caddesi ile Adliye caddesi esnafını ’da mağdur etmiştir.” dedi.

 

Chp belediyesinin kendi menfaatini düşündüğünü belirterek sözlerine devam eden Başkan Okan: “Konsere, promosyona, yemeklere milyonlar harcayan CHP Belediyesi ne hikmetse şehrimizin trafik sorununun çözümü olan ikinci caddesi için kamulaştırmaya bir kuruş bile harcama tenezzülünde bulunmamıştır. Ama CHP’li Belediye başkanı Ali Orkun Ercengiz kendi menfaatine olan ve kendi siyasi çıkarına olacak nüfuslu kişilerin kamulaştırmalarını yapmakta tereddüt etmemiştir.  

Ak Parti ve Belediye meclis üyeleri olarak Şehrimizi geriye götürecek tek caddeye mahkum edecek, bu yanlış kararı en kısa zamanda yargıya taşıyacağız. Ne olursa olsun Ak Parti Belediyeciliği olarak mülk sahiplerini mağdur etmeden, Şehrimizin en önemli trafik sorununa çözüm olacak bu ikinci caddeyi açacağız.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.