BAŞKAN KEYİK, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TALEPLERİ İLETTİ

Ekonomi 22.01.2019 - 17:02, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BAŞKAN KEYİK, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TALEPLERİ İLETTİ

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik ve BUTSO Meclis Başkanı Ömer Çeliker, Ankara’da düzenlenen Türkiye Ekonomi Şurası’na katıldılar.
BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik ve Meclis Başkanı Ömer Çeliker, 21 Ocak Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanların katılımıyla TOBB İkiz Kuleler ‘de düzenlenen Şura’da, Burdur için talep ve önerileri iletme imkanının da oluştuğunu belirttiler.    BUTSO Başkanı Yusuf Keyik Ankara’da ilettikleri bu talepler hakkında: “Burdur, teşvikte 4. Bölgeye alınmalı, işletmelerin yatırım taleplerinin önündeki bürokratik ve yasal engeller kaldırılmalı, yatırımcıların finansman talepleri için alternatifler üretilmeli ve yatırımcıların krediye ulaşmaları kolaylaşmalı, yapılacak hızlı tren hattı yük ve yolcu taşımaya uygun bir teknolojiyle yapılmalıdır. Maden ve doğal taşlar hakkında da maden arama ve işletme ruhsatlarındaki prosedürler  ve bürokratik engeller azaltılmalı, orman bölgelerindeki ‘istimlak bedelleri’ düşürülmelidir.   Madenciliğin çevreye olumsuz etkilerini azaltacak maden atıklarının ekonomiye kazandırılmasına yönelik proje ve ARGE çalışmaları desteklenmeli, rezervi biten maden ocaklarının tekrar doğal sisteme uyumlu hale getirilmesi için kamu kurumlarının firmalara rehberlik etmesi sağlanmalı, blok mermer satışının sahip olduğu riskler nedeniyle katma değer kaybının önlenmesi için mermerin işlenmesini teşvik edecek özel önlemler ve destekler planlanmalı, böylece istihdam ve katma değer artışı sağlanmalıdır.   Üreticilerimiz hakkında da tarımsal girdi maliyetleri düşürülmeli, organize hayvancılık bölgelerinin kurulması için devlet desteği yapılmalı, tarımsal desteklerde destek dönemi 1 yıllık dönemde değil, orta- uzun vadeli bir zamanda olmalı ki üreticilerimiz önünü görebilsin. Çiftlik hayvancılığı teşvik edilmeli, karma yem kontrolleri daha sıkı yapılmalıdır.” dedi.   BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, Şura’da  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından et ithalatı, kenevir ekimi, çobanların sosyal hakları ve yeni istihdam hedefleri hakkında tavsiye ve kararlar alındığını belirtti. Başkan Keyik:  “TOBB Başkanı Rifat Hısarcıklıoğlu ve bizler, ülkemizde yapılan yeni reformlar için teşekkür ederek, yapılması gerekenlerle alakalı Cumhurbaşkanımızı ve Bakanlarımızı bilgilendirdik. Bizleri dört saat boyunca dinleyen Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik ve BUTSO Meclis Başkanı Ömer Çeliker, Ankara’da düzenlenen Türkiye Ekonomi Şurası’na katıldılar.

BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik ve Meclis Başkanı Ömer Çeliker, 21 Ocak Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanların katılımıyla TOBB İkiz Kuleler ‘de düzenlenen Şura’da, Burdur için talep ve önerileri iletme imkanının da oluştuğunu belirttiler.

 

 BUTSO Başkanı Yusuf Keyik Ankara’da ilettikleri bu talepler hakkında: “Burdur, teşvikte 4. Bölgeye alınmalı, işletmelerin yatırım taleplerinin önündeki bürokratik ve yasal engeller kaldırılmalı, yatırımcıların finansman talepleri için alternatifler üretilmeli ve yatırımcıların krediye ulaşmaları kolaylaşmalı, yapılacak hızlı tren hattı yük ve yolcu taşımaya uygun bir teknolojiyle yapılmalıdır. Maden ve doğal taşlar hakkında da maden arama ve işletme ruhsatlarındaki prosedürler  ve bürokratik engeller azaltılmalı, orman bölgelerindeki ‘istimlak bedelleri’ düşürülmelidir.

 

Madenciliğin çevreye olumsuz etkilerini azaltacak maden atıklarının ekonomiye kazandırılmasına yönelik proje ve ARGE çalışmaları desteklenmeli, rezervi biten maden ocaklarının tekrar doğal sisteme uyumlu hale getirilmesi için kamu kurumlarının firmalara rehberlik etmesi sağlanmalı, blok mermer satışının sahip olduğu riskler nedeniyle katma değer kaybının önlenmesi için mermerin işlenmesini teşvik edecek özel önlemler ve destekler planlanmalı, böylece istihdam ve katma değer artışı sağlanmalıdır.

 

Üreticilerimiz hakkında da tarımsal girdi maliyetleri düşürülmeli, organize hayvancılık bölgelerinin kurulması için devlet desteği yapılmalı, tarımsal desteklerde destek dönemi 1 yıllık dönemde değil, orta- uzun vadeli bir zamanda olmalı ki üreticilerimiz önünü görebilsin. Çiftlik hayvancılığı teşvik edilmeli, karma yem kontrolleri daha sıkı yapılmalıdır.” dedi.

 

BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, Şura’da  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından et ithalatı, kenevir ekimi, çobanların sosyal hakları ve yeni istihdam hedefleri hakkında tavsiye ve kararlar alındığını belirtti. Başkan Keyik:  “TOBB Başkanı Rifat Hısarcıklıoğlu ve bizler, ülkemizde yapılan yeni reformlar için teşekkür ederek, yapılması gerekenlerle alakalı Cumhurbaşkanımızı ve Bakanlarımızı bilgilendirdik. Bizleri dört saat boyunca dinleyen Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.