Başkan Günaydın’dan şehit ailesine ziyaret

Gündem 12.11.2017 - 18:47, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Başkan Günaydın’dan şehit ailesine ziyaret

“Bu Vatan Yıkılmaz”
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın,Hakkari Şemdinli'de şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Sercan Kara'nın Gelendost Yenice Köyü'ndeki baba ocağını ziyaret etti. Baba Menderes Kara’ya Kuran’ı Kerim ve Türk Bayrağı takdim eden Başkan Günaydın, baba Menderese Kara'nın talebi doğrultusunda evinin önüne bina yüksekliğini geçecek ve köyün her tarafından görünebilecek bayrak direği dikilmesini ve Türk Bayrağı çekilmesi talimatını verdi. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, hafta sonunda Gelendost Yenice ve Çaltı köylerinde şehit ailelerini ziyaret etti. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ilk olarak Hakkari Şemdinli'de bölücü terör örgütü PKKlıların ülkeye sızma girişimi sırasında şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Sercan Karanın Gelendost Yenice Köyü'ndeki baba ocağını ziyaret etti. Aileye Türk Bayrağı ve Kur'an-ı Kerim takdim eden Belediye Başkanı Günaydın burada kendisini cenaze töreninde giydiği şehit oğlunun asker parkasıyla karşılayan baba Menderes Kara ve annesi Dilek Kara ile kardeşleri Sinan ve Adil'e başsağlığı dileklerini iletti. Şehit babası ile kapı önünde sohbet eden Günaydın, ailenin herhangi bir talepleri olup olmadığını sordu. Bunun üzerine şehit babası Menderes Kara, evinin önüne bir bayrak direği yapılmasını istedi. Günaydın,, şehit babasının bu talebi sonrasında, beraberinde bulunan ilgili müdürlere talimat vererek, köyün tüm bölgelerinden rahatlıkla görülebilecek ve evin boyunu aşacak şekilde bir bayrak direği yapılmasını söyledi. Şehit babası Kara, kendisine ziyarette bulunan Başkan Günaydın'a teşekkür ederek, "Benim çocuğumun kanını ben bu vatana helal ettim. İki tane evladım daha var, ben varım daha. Tüm buraya gelen ve gelmeyenlere hakkım helal olsun. Ne mutlu bana! Ben şehit babasıyım, geride kalan yavrulara, vatan bekleyen çocuklara, oradaki bekleyen komutanlar. Allah onlara uzun ömür versin" dedi. Bu sözler üzerine Başkan Günaydın, "Bu sözlerinle ileri bir noktada bir şehit babası olduğunu ispatladın. Sizin gibi insanlardan Allah razı olsun. Bu vatan için, memleketimiz ve milletimiz için evladını helal ediyorsun. Böyle düşünüldüğü müddetçe bu vatan yıkılmaz" diye konuştu.  Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ardından Gelendost İlçesi Çaltı Köyüne geçti. Burada da 1992 yılında Ankara Etimesgut’ta Tankçı Çavuş olarak vatani görevini yapmakta iken görev şehidi olan Mehmet Ali Aslan’ın ana ocağını ziyaret etti. Anne Gülsüm Aslan ile bir süre sohbet eden Başkan Günaydın burada da aile yakınlarına Kuran’ı Kerim ve Türk Bayrağı takdim etti.   
“Bu Vatan Yıkılmaz”

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın,Hakkari Şemdinli'de şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Sercan Kara'nın Gelendost Yenice Köyü'ndeki baba ocağını ziyaret etti. Baba Menderes Kara’ya Kuran’ı Kerim ve Türk Bayrağı takdim eden Başkan Günaydın, baba Menderese Kara'nın talebi doğrultusunda evinin önüne bina yüksekliğini geçecek ve köyün her tarafından görünebilecek bayrak direği dikilmesini ve Türk Bayrağı çekilmesi talimatını verdi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, hafta sonunda Gelendost Yenice ve Çaltı köylerinde şehit ailelerini ziyaret etti. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ilk olarak Hakkari Şemdinli'de bölücü terör örgütü PKKlıların ülkeye sızma girişimi sırasında şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Sercan Karanın Gelendost Yenice Köyü'ndeki baba ocağını ziyaret etti. Aileye Türk Bayrağı ve Kur'an-ı Kerim takdim eden Belediye Başkanı Günaydın burada kendisini cenaze töreninde giydiği şehit oğlunun asker parkasıyla karşılayan baba Menderes Kara ve annesi Dilek Kara ile kardeşleri Sinan ve Adil'e başsağlığı dileklerini iletti.

Şehit babası ile kapı önünde sohbet eden Günaydın, ailenin herhangi bir talepleri olup olmadığını sordu. Bunun üzerine şehit babası Menderes Kara, evinin önüne bir bayrak direği yapılmasını istedi. Günaydın,, şehit babasının bu talebi sonrasında, beraberinde bulunan ilgili müdürlere talimat vererek, köyün tüm bölgelerinden rahatlıkla görülebilecek ve evin boyunu aşacak şekilde bir bayrak direği yapılmasını söyledi.

Şehit babası Kara, kendisine ziyarette bulunan Başkan Günaydın'a teşekkür ederek, "Benim çocuğumun kanını ben bu vatana helal ettim. İki tane evladım daha var, ben varım daha. Tüm buraya gelen ve gelmeyenlere hakkım helal olsun. Ne mutlu bana! Ben şehit babasıyım, geride kalan yavrulara, vatan bekleyen çocuklara, oradaki bekleyen komutanlar. Allah onlara uzun ömür versin" dedi.

Bu sözler üzerine Başkan Günaydın, "Bu sözlerinle ileri bir noktada bir şehit babası olduğunu ispatladın. Sizin gibi insanlardan Allah razı olsun. Bu vatan için, memleketimiz ve milletimiz için evladını helal ediyorsun. Böyle düşünüldüğü müddetçe bu vatan yıkılmaz" diye konuştu. 

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ardından Gelendost İlçesi Çaltı Köyüne geçti. Burada da 1992 yılında Ankara Etimesgut’ta Tankçı Çavuş olarak vatani görevini yapmakta iken görev şehidi olan Mehmet Ali Aslan’ın ana ocağını ziyaret etti. Anne Gülsüm Aslan ile bir süre sohbet eden Başkan Günaydın burada da aile yakınlarına Kuran’ı Kerim ve Türk Bayrağı takdim etti. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.