Başkan Ercengiz; ‘Testinin içinde ne varsa, ağzından o dökülür’

Siyaset 07.02.2019 - 11:45, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Başkan Ercengiz; ‘Testinin içinde ne varsa, ağzından o dökülür’

Burdur Belediyesi şubat ayı meclis toplantısı sırasında AK Partili meclis üyelerinin soru yağmuruna tuttuğu Başkan Ercengiz, sorulan tüm sorulara yanıt vererek, “5 yıldır bu soruların sorulması daha uygun olurdu, maksat siyasidir ama her birine de mutlaka verilecek cevabım vardır.” dedi
Şubat ayı Belediye Meclis toplantısı Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz Başkanlığında Meclis salonunda gerçekleştirildi. Geçmiş aya dair durum değerlendirmesi ve gündemdeki sorulara yanıt vererek toplantıya başlayan Başkan Ercengiz; “Yaklaşan yerel seçimler öncesi siyaset sahnesi iyiden iyiye ısınıyor.  Biz edebimiz gereği bazı siyasi gerekçeleri gün yüzüne hiç çıkarmadık. Fakat son günlerde gerek sosyal medya üzerinden, gerek medya üzerinden yapılan saygısız açıklamalar, bel altına vurmalar ve iftiralar seçim çalışmalarını çirkinleştirmektedir. Sosyal medya üzerinden sahte hesaplarla ya da mahiyetinde çalışan arkadaşlarının üzerinden yapılan açıklamalar,  gerçekten siyasete yakışmayan bir üslubu koymaktadır. Bu konuda mahir olan sayın vekilimize de bu arkadaşlarımızı susturmasını tavsiye ederim. Testinin içinde ne varsa, ağzından o dökülür. Herkes kendine yakışanı yapar” diyerek Seçim sürecinin saygı çerçevesi içerisinde yürütülmesi gerektiğine vurgu yaptı.   AK Parti’li Meclis üyelerinin” Belediyede çalışan kaç akrabanız var?” sorusuna yanıt olarak, “Söylentilere göre en son 47 akrabam vardı. Buna göre ya ben akrabalarımı tanımıyorum ya da işe aldığım adamlar bilmiyorum.” şeklindeki alaycı yanıtının ardından “bu sorunuza cevap vermem için öncelikle Milletvekilinizin 16 yıldır kaç akrabasını yerleştirmiş ona cevap versin. Ayrıca özel kalem müdürlüğü makama seçilen Belediye Başkanına istisnaiyi personel, yasal hak olarak verilmiş bir kadro olup, buraya istediği personeli atama hakkına sahiptir.” diyerek yanıt verdi.     Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’e yapılan harcamaları soran AK Parti’li meclis üyesine verdiği cevabı ise; “Belediye Başkanı sıfatında yaptığım tüm harcamaları belediye bütçesinden yapmaktayım. Çünkü belediye başkanı olarak gidiyorum. Etrafınızdaki diğer belediye başkanlarınıza da baktığınızda belediye başkanlıklarına devam ettikleri sürece, belediye başkanlığının makamını temsilen yapar ve bütün harcamaların yasal olarak belediye başkanlığı bütçesinden yapılarlar. Siyasi seçim süreci 19 Şubat’tan itibaren başlayacak. O Zaman Belediyenin tüm olanaklarını da o günden itibaren kullanmayacağım.” şeklinde yanıtladı.   Ercengiz konuşmasının devamında;  “Ya bizi dinletiyorsunuz böcek marifetiyle,  ya da niyet okuyorsunuz. Bizim hiçbir meclis üyemiz partisinin, örgütünün ve belediye başkanının meclisiyle birlikte aldığı grup kararını ifşa edecek kadar namussuz, şerefsiz ve kalitesiz değildir” diyen Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, soru sormaya devam eden AK Partili Meclis üyelerine “Neden bu soruları 5 yıldır sormadınız? 5 yıllık süreçte bu soruların sorulması daha uygun olurdu, maksat siyasidir ama her birine de mutlaka verilecek cevabım vardır. Biz işimize bakalım” diyerek Şubat ayı Meclis Toplantısını başlattı.
Burdur Belediyesi şubat ayı meclis toplantısı sırasında AK Partili meclis üyelerinin soru yağmuruna tuttuğu Başkan Ercengiz, sorulan tüm sorulara yanıt vererek, “5 yıldır bu soruların sorulması daha uygun olurdu, maksat siyasidir ama her birine de mutlaka verilecek cevabım vardır.” dedi

Şubat ayı Belediye Meclis toplantısı Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz Başkanlığında Meclis salonunda gerçekleştirildi. Geçmiş aya dair durum değerlendirmesi ve gündemdeki sorulara yanıt vererek toplantıya başlayan Başkan Ercengiz; “Yaklaşan yerel seçimler öncesi siyaset sahnesi iyiden iyiye ısınıyor.  Biz edebimiz gereği bazı siyasi gerekçeleri gün yüzüne hiç çıkarmadık. Fakat son günlerde gerek sosyal medya üzerinden, gerek medya üzerinden yapılan saygısız açıklamalar, bel altına vurmalar ve iftiralar seçim çalışmalarını çirkinleştirmektedir. Sosyal medya üzerinden sahte hesaplarla ya da mahiyetinde çalışan arkadaşlarının üzerinden yapılan açıklamalar,  gerçekten siyasete yakışmayan bir üslubu koymaktadır. Bu konuda mahir olan sayın vekilimize de bu arkadaşlarımızı susturmasını tavsiye ederim. Testinin içinde ne varsa, ağzından o dökülür. Herkes kendine yakışanı yapar” diyerek Seçim sürecinin saygı çerçevesi içerisinde yürütülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

 

AK Parti’li Meclis üyelerinin” Belediyede çalışan kaç akrabanız var?” sorusuna yanıt olarak, “Söylentilere göre en son 47 akrabam vardı. Buna göre ya ben akrabalarımı tanımıyorum ya da işe aldığım adamlar bilmiyorum.” şeklindeki alaycı yanıtının ardından “bu sorunuza cevap vermem için öncelikle Milletvekilinizin 16 yıldır kaç akrabasını yerleştirmiş ona cevap versin. Ayrıca özel kalem müdürlüğü makama seçilen Belediye Başkanına istisnaiyi personel, yasal hak olarak verilmiş bir kadro olup, buraya istediği personeli atama hakkına sahiptir.” diyerek yanıt verdi.  

 

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’e yapılan harcamaları soran AK Parti’li meclis üyesine verdiği cevabı ise; “Belediye Başkanı sıfatında yaptığım tüm harcamaları belediye bütçesinden yapmaktayım. Çünkü belediye başkanı olarak gidiyorum. Etrafınızdaki diğer belediye başkanlarınıza da baktığınızda belediye başkanlıklarına devam ettikleri sürece, belediye başkanlığının makamını temsilen yapar ve bütün harcamaların yasal olarak belediye başkanlığı bütçesinden yapılarlar. Siyasi seçim süreci 19 Şubat’tan itibaren başlayacak. O Zaman Belediyenin tüm olanaklarını da o günden itibaren kullanmayacağım.” şeklinde yanıtladı.

 

Ercengiz konuşmasının devamında;  “Ya bizi dinletiyorsunuz böcek marifetiyle,  ya da niyet okuyorsunuz. Bizim hiçbir meclis üyemiz partisinin, örgütünün ve belediye başkanının meclisiyle birlikte aldığı grup kararını ifşa edecek kadar namussuz, şerefsiz ve kalitesiz değildir” diyen Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, soru sormaya devam eden AK Partili Meclis üyelerine “Neden bu soruları 5 yıldır sormadınız? 5 yıllık süreçte bu soruların sorulması daha uygun olurdu, maksat siyasidir ama her birine de mutlaka verilecek cevabım vardır. Biz işimize bakalım” diyerek Şubat ayı Meclis Toplantısını başlattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.