Başkan Ercengiz, “SÖZ SAHİBİ OLMAMIZ GEREKTİĞİNE İNANIYORUM”

Gündem 20.12.2019 - 10:26, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Başkan Ercengiz, “SÖZ SAHİBİ OLMAMIZ GEREKTİĞİNE İNANIYORUM”

         Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Büğdüz yolu üzerinde yapılması planlanan TOKİ Konutları ilgili düşüncelerini paylaştı. Daha önce de hastanenin yeri konusunda yaşanabilecek sorunları ifade ettiklerini belirten Başkan Ercengiz, “Önceleri üniversitenin yeri için de konuşulan ve Muhtelif kamu kurum binalarının yerleri için de konuşulan sorunları bir kere daha gündeme getiriyor.” Dedi.   “SÖZ SAHİBİ OLMAMIZ GEREKTİĞİNE İNANIYORUM”          Belediye Başkanı Ercengiz, vatandaşlar için yapılacak her türlü yatırımın ve projenin destekçisi olduklarını ifade ederek, “Sosyal konut dediğimiz, dar gelirli yurttaşa yapılacak konuttur. Fakat bu konutları temin ederken, vatandaşın yaşam koşullarını ve ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurmak gerek. Öncelik vatandaşımızın, daha sonra bu yatırımların yerel yönetimin tasarrufunun sorulması önemlidir. Çünkü kentin kaderini ilgilendirecek bu yatırımlarda alt yapı açısından değerlendirilmesi ve Burdur Belediyesi olarak bizlerinde söz sahibi olmamız gerektiğine inanıyoruz.” Şeklinde konuştu.   “ULAŞIM VE ALTYAPI SORUNLARI YAŞANABİLİR”          Başkan Ercengiz “Televizyon programlarında da ifade ettiğimiz gibi şehrimize yapılacak önemli yatırımların, yerel yönetimler olarak da değerlendirilmesini isterdik ve isteriz. Ortak akı ile yürütülen çalışmalarda, vatandaşımız için daha doğru yatırımlar yapılabileceğine inanıyorum. Şuan İstiklal Yerleşkesi’nde bulunan üniversitede ciddi bir ulaşım sorunu yaşıyoruz. Daha önce Atatürk Mahallesi’nde yapılması planlanan hastanenin, yine alt yapı sorunları hakkında defalarca uyarılarda bulunduk. Biz yatırıma karşı değiliz. Biz daha sonra yaşanacak sorunlara karşıyız. Bakın bugün Atatürk Mahallesi bile şehir merkezinde olması rağmen, sosyal konutlarda ulaşım konusundaki problemler bitmiyor. Kaldı ki Bügdüz yolu üzerinde yapılması planlanan TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşların mutlaka arabası olması gerekiyor. Şehirlerarası çevre yolumuzun üzerinde. Oranın kanalizasyon alt yapısı, içme suyu altyapısı, ve muhtelif kent ihtiyaçları ve sosyal donatı alanları açısından yeterli alanın olup olmadığını biliyoruz. Burdur Belediyesi’ni bu konuda ne bakanlıktan, ne de ilgili kurum TOKİ’den görüş sorulmadı. yani bu doğru bir uygulama değil.   “ÖNCELİKLİ DÖNÜŞÜMLERİN YAPILMASI GEREKİR”          Şuanda Necatibey Mahallesinde kentsel dönüşüm planlaması yapılırken 3 mahallemizde Sinan, Karasenir ve Tepe mahallesinde afet riskli alan olarak ilan edilmesine rağmen, Bakanlar Kurulu kararı ile işlem yapılmamış olması, burada yapılacak sosyal konutlardan öte, şehrin öncelikli dönüşümlerinin yapılmasını gerektiğini bir kerede vurgulamak isteriz. Ancak sıralamasının doğru yapılmasını önemli olduğunu düşünüyorum.” Dedi.

 

       Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Büğdüz yolu üzerinde yapılması planlanan TOKİ Konutları ilgili düşüncelerini paylaştı. Daha önce de hastanenin yeri konusunda yaşanabilecek sorunları ifade ettiklerini belirten Başkan Ercengiz, “Önceleri üniversitenin yeri için de konuşulan ve Muhtelif kamu kurum binalarının yerleri için de konuşulan sorunları bir kere daha gündeme getiriyor.” Dedi.

 

“SÖZ SAHİBİ OLMAMIZ GEREKTİĞİNE İNANIYORUM”

 

       Belediye Başkanı Ercengiz, vatandaşlar için yapılacak her türlü yatırımın ve projenin destekçisi olduklarını ifade ederek, “Sosyal konut dediğimiz, dar gelirli yurttaşa yapılacak konuttur. Fakat bu konutları temin ederken, vatandaşın yaşam koşullarını ve ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurmak gerek. Öncelik vatandaşımızın, daha sonra bu yatırımların yerel yönetimin tasarrufunun sorulması önemlidir. Çünkü kentin kaderini ilgilendirecek bu yatırımlarda alt yapı açısından değerlendirilmesi ve Burdur Belediyesi olarak bizlerinde söz sahibi olmamız gerektiğine inanıyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

“ULAŞIM VE ALTYAPI SORUNLARI YAŞANABİLİR”

 

       Başkan Ercengiz “Televizyon programlarında da ifade ettiğimiz gibi şehrimize yapılacak önemli yatırımların, yerel yönetimler olarak da değerlendirilmesini isterdik ve isteriz. Ortak akı ile yürütülen çalışmalarda, vatandaşımız için daha doğru yatırımlar yapılabileceğine inanıyorum. Şuan İstiklal Yerleşkesi’nde bulunan üniversitede ciddi bir ulaşım sorunu yaşıyoruz. Daha önce Atatürk Mahallesi’nde yapılması planlanan hastanenin, yine alt yapı sorunları hakkında defalarca uyarılarda bulunduk. Biz yatırıma karşı değiliz. Biz daha sonra yaşanacak sorunlara karşıyız. Bakın bugün Atatürk Mahallesi bile şehir merkezinde olması rağmen, sosyal konutlarda ulaşım konusundaki problemler bitmiyor. Kaldı ki Bügdüz yolu üzerinde yapılması planlanan TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşların mutlaka arabası olması gerekiyor. Şehirlerarası çevre yolumuzun üzerinde. Oranın kanalizasyon alt yapısı, içme suyu altyapısı, ve muhtelif kent ihtiyaçları ve sosyal donatı alanları açısından yeterli alanın olup olmadığını biliyoruz. Burdur Belediyesi’ni bu konuda ne bakanlıktan, ne de ilgili kurum TOKİ’den görüş sorulmadı. yani bu doğru bir uygulama değil.

 

“ÖNCELİKLİ DÖNÜŞÜMLERİN YAPILMASI GEREKİR”

 

       Şuanda Necatibey Mahallesinde kentsel dönüşüm planlaması yapılırken 3 mahallemizde Sinan, Karasenir ve Tepe mahallesinde afet riskli alan olarak ilan edilmesine rağmen, Bakanlar Kurulu kararı ile işlem yapılmamış olması, burada yapılacak sosyal konutlardan öte, şehrin öncelikli dönüşümlerinin yapılmasını gerektiğini bir kerede vurgulamak isteriz. Ancak sıralamasının doğru yapılmasını önemli olduğunu düşünüyorum.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.