Başkan Ercengiz İzmir’de mermer sektörünü değerlendirdi

Dünya 27.03.2017 - 14:19, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Başkan Ercengiz İzmir’de mermer sektörünü değerlendirdi

Başkan Ercengiz İzmir’de mermer sektörünü değerlendirdi ...
İzmir’de bu yıl 23’üncüsü düzenlenen İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarına katılan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Mermerini değerlendirdi. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İzmir’de bu yıl 23’üncüsü düzenlenen İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarına katıldı. Başkan Ercengiz, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Say ile birlikte fuarda Burdurlu firmaları ziyaret ederek destek verdi. Fuarı ve mermercilik sektörünü değerlendiren Başkan Ercengiz, “Mermercilik fuarında özellikle Burdurlu mermercilerimizi ziyaret ettiğimde Burdur Mermerinin artık bir marka olduğunu, dünya tarafından kabul gördüğünü ve aranan bir mermer olduğunu gördüm. Özellikle blok mermer satışının halen daha revaçta olduğunu, işlenmiş mermer hacminin yeterli olmadığını üzülerek gözlemledim. Umudum ve talebim ilimizden çıkarılan mermerin işlenmesi bu sayede hem istihdamı arttırması hem de daha fazla katma değer yaratılmasını istiyoruz. Bu yıl ki TUİK verilerine göre 180 milyon dolar olan ihracat hacmimizin gerçek rakamları yansıtmadığını düşünüyorum. Sektörde çok farklı mermer firmalarının bulunması ve bazı firmaların ilimiz merkezli olmaması sebebiyle bu rakamlar ihracat hacmimizin yüzde 50’ini yansıtmaktadır. İlimizin mermer ihracat hacminin en az 300 milyon dolar olduğuna inanıyorum. Gönlümüzden geçen yapılan işlerin Burdur’da kalması ve ilimize katma değer sağlamasıdır. Bu anlamda hem girişimciyi hem yatırımcıyı hem de mevcut işadamlarımızı Burdur’a daha fazla yatırım yapmaya davet ediyorum.” diye konuştu
Başkan Ercengiz İzmir’de mermer sektörünü değerlendirdi ...

İzmir’de bu yıl 23’üncüsü düzenlenen İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarına katılan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Mermerini değerlendirdi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İzmir’de bu yıl 23’üncüsü düzenlenen İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarına katıldı. Başkan Ercengiz, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Say ile birlikte fuarda Burdurlu firmaları ziyaret ederek destek verdi.

Fuarı ve mermercilik sektörünü değerlendiren Başkan Ercengiz, “Mermercilik fuarında özellikle Burdurlu mermercilerimizi ziyaret ettiğimde Burdur Mermerinin artık bir marka olduğunu, dünya tarafından kabul gördüğünü ve aranan bir mermer olduğunu gördüm. Özellikle blok mermer satışının halen daha revaçta olduğunu, işlenmiş mermer hacminin yeterli olmadığını üzülerek gözlemledim. Umudum ve talebim ilimizden çıkarılan mermerin işlenmesi bu sayede hem istihdamı arttırması hem de daha fazla katma değer yaratılmasını istiyoruz. Bu yıl ki TUİK verilerine göre 180 milyon dolar olan ihracat hacmimizin gerçek rakamları yansıtmadığını düşünüyorum. Sektörde çok farklı mermer firmalarının bulunması ve bazı firmaların ilimiz merkezli olmaması sebebiyle bu rakamlar ihracat hacmimizin yüzde 50’ini yansıtmaktadır. İlimizin mermer ihracat hacminin en az 300 milyon dolar olduğuna inanıyorum. Gönlümüzden geçen yapılan işlerin Burdur’da kalması ve ilimize katma değer sağlamasıdır. Bu anlamda hem girişimciyi hem yatırımcıyı hem de mevcut işadamlarımızı Burdur’a daha fazla yatırım yapmaya davet ediyorum.” diye konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.