Başkan Ercengiz: ‘İŞ-KUR beni değil, halkı cezalandırıyor’

Gündem 20.08.2019 - 13:38, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Başkan Ercengiz: ‘İŞ-KUR beni değil, halkı cezalandırıyor’

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Arnisa Mobilya Fabrikası çalışanlarını ziyaret etti. Başkan Ercengiz, gerçekleştirdiği ziyarette bir araya geldiği fabrika çalışanlarının şikâyet ve taleplerini dinledi.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Arnisa Mobilya Fabrikası çalışanlarını ziyaret etti. Başkan Ercengiz, gerçekleştirdiği ziyarette bir araya geldiği fabrika çalışanlarının şikâyet ve taleplerini dinledi.    İŞSİZLİĞE YEREL YÖNETİMLER DEĞİL, HÜKÜMET ÇÖZÜM BULABİLİR   Arnisa Mobilya Fabrikası çalışanları ile uzun süre sohbet ettikten sonra, bu yıl yurt genelinde işsizliğin 21.000 kişiye ulaştığına dikkat çeken Başkan Ercengiz, “Bizim, her konuda vatandaşımıza kapımız sonuna kadar açık. Yardımcı olamadığımız ve sıkıntı yaşadığımız tek bir konu var, istihdam. Kimseye yardımcı olamıyorum iş konusunda maalesef. Sadece Burdur’un değil, tüm Türkiye’nin sorunu işsizlik.  Bu yıl 21.000 insanımızın daha işsizlik ordusuna katıldı. Bu temel sorun ne yerel yönetimlerin ne de belediyelerin çözebileceği bir sorun. Hükümetin sorunu olduğunu düşünüyorum. Bu konuda İstihdam yaratılması gereklidir. Bakın 100 kişiye yakın arkadaşınız burada çalışırken, artık 70 kişi çalışıyorsunuz. Fabrika Müdürleriniz de bu fabrikada 150, 200 kişi çalıştırmak ister. Üretimin yetmediği zaman, yani gece, gündüz iki vardiya, hatta 3 vardiya çalıştırmak ister. Bunun önünü açacak hükümettir, bunun yetkilileri bakanlıklardır. Ama çözümünün olduğunu da düşünüyorum. Bu anlamda da affınıza sığınıyoruz. Zaman zaman eşiniz için, kardeşiniz için, abiniz ya da bir yakınınız için bizden iş istiyorsunuz, bu konuda inanın hiçbir şey yapamıyorum.” Şeklinde konuştu.   “İŞ-KUR BENİ DEĞİL, HALKI CEZALANDIRIYOR”   Başkan Ercengiz, yaz dönemlerinde artan iş kapasitesi için her yıl İŞ-KUR üzerinden istihdam ettirdikleri personeli bu yıl temin edemediklerini de vurgu yaparak, “Bu yıl yalnızca 55 geçici işçiyi 4.5 ay istihdam edebildik. Özellikle saha çalışmalarımızda ve alan çalışmalarımızda İŞ-KUR üzerinden aldığımız bu arkadaşlarımızı görevlendiriyorduk. Bugün bizlerin verdiği vergilerle İŞ-KUR kendi bünyesinden ödemek koşuluyla, kurumlara personel istihdam ediyor. Her yıl İŞ-KUR’dan bize 60’a yakın personel geliyordu fakat bu yıl İŞ-KUR’dan personel alamadık.  Bugün Burdur Belediyesi’ni Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanı kazandı diye işçi, personel istihdam etmeyen anlayış, beni cezalandırmıyor. Aslında hepimizi cezalandırıyor. Bakın Bunu da söylemek zorundayım, çünkü hepiniz vergi veriyorsunuz.  Bugün sizin parkınız temizlenemiyorsa, kaldırımınız geç yapılıyorsa, yollarınız süpürülemiyorsa, bunun tüm suçlusu, sorumlusu ben değilim. İnanın elimdeki tüm imkanı seferber ediyorum. Bunu da bilmenizde fayda var” şeklinde konuştu.  
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Arnisa Mobilya Fabrikası çalışanlarını ziyaret etti. Başkan Ercengiz, gerçekleştirdiği ziyarette bir araya geldiği fabrika çalışanlarının şikâyet ve taleplerini dinledi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Arnisa Mobilya Fabrikası çalışanlarını ziyaret etti. Başkan Ercengiz, gerçekleştirdiği ziyarette bir araya geldiği fabrika çalışanlarının şikâyet ve taleplerini dinledi. 

 

İŞSİZLİĞE YEREL YÖNETİMLER DEĞİL, HÜKÜMET ÇÖZÜM BULABİLİR

 

Arnisa Mobilya Fabrikası çalışanları ile uzun süre sohbet ettikten sonra, bu yıl yurt genelinde işsizliğin 21.000 kişiye ulaştığına dikkat çeken Başkan Ercengiz, “Bizim, her konuda vatandaşımıza kapımız sonuna kadar açık. Yardımcı olamadığımız ve sıkıntı yaşadığımız tek bir konu var, istihdam. Kimseye yardımcı olamıyorum iş konusunda maalesef. Sadece Burdur’un değil, tüm Türkiye’nin sorunu işsizlik.  Bu yıl 21.000 insanımızın daha işsizlik ordusuna katıldı. Bu temel sorun ne yerel yönetimlerin ne de belediyelerin çözebileceği bir sorun. Hükümetin sorunu olduğunu düşünüyorum. Bu konuda İstihdam yaratılması gereklidir. Bakın 100 kişiye yakın arkadaşınız burada çalışırken, artık 70 kişi çalışıyorsunuz. Fabrika Müdürleriniz de bu fabrikada 150, 200 kişi çalıştırmak ister. Üretimin yetmediği zaman, yani gece, gündüz iki vardiya, hatta 3 vardiya çalıştırmak ister. Bunun önünü açacak hükümettir, bunun yetkilileri bakanlıklardır. Ama çözümünün olduğunu da düşünüyorum. Bu anlamda da affınıza sığınıyoruz. Zaman zaman eşiniz için, kardeşiniz için, abiniz ya da bir yakınınız için bizden iş istiyorsunuz, bu konuda inanın hiçbir şey yapamıyorum.” Şeklinde konuştu.

 

“İŞ-KUR BENİ DEĞİL, HALKI CEZALANDIRIYOR”

 

Başkan Ercengiz, yaz dönemlerinde artan iş kapasitesi için her yıl İŞ-KUR üzerinden istihdam ettirdikleri personeli bu yıl temin edemediklerini de vurgu yaparak, “Bu yıl yalnızca 55 geçici işçiyi 4.5 ay istihdam edebildik. Özellikle saha çalışmalarımızda ve alan çalışmalarımızda İŞ-KUR üzerinden aldığımız bu arkadaşlarımızı görevlendiriyorduk. Bugün bizlerin verdiği vergilerle İŞ-KUR kendi bünyesinden ödemek koşuluyla, kurumlara personel istihdam ediyor. Her yıl İŞ-KUR’dan bize 60’a yakın personel geliyordu fakat bu yıl İŞ-KUR’dan personel alamadık.  Bugün Burdur Belediyesi’ni Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanı kazandı diye işçi, personel istihdam etmeyen anlayış, beni cezalandırmıyor. Aslında hepimizi cezalandırıyor. Bakın Bunu da söylemek zorundayım, çünkü hepiniz vergi veriyorsunuz.  Bugün sizin parkınız temizlenemiyorsa, kaldırımınız geç yapılıyorsa, yollarınız süpürülemiyorsa, bunun tüm suçlusu, sorumlusu ben değilim. İnanın elimdeki tüm imkanı seferber ediyorum. Bunu da bilmenizde fayda var” şeklinde konuştu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.