Başkan Ercengiz’den emekli öğretmenlere yemek

Gündem 25.11.2018 - 17:53, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Başkan Ercengiz’den emekli öğretmenlere yemek

Burdur Belediyesi tarafından 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle emekli öğretmenler onuruna yemek düzenlendi.
    Burdur Belediyesi Cumhuriyet Yaşam Merkezinde emekli öğretmenler onuruna düzenlenen yemeğe Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, eşi Hülya Ercengiz, Başkan Yardımcısı Ali Say, CHP İl Başkanı İzzet Akbulut, İl Kadın Kolları Başkanı Zinet Gezer meclis üyeleri ve emekli öğretmenler katıldı.     Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz programda yaptığı konuşmada “Öncelikle ebediyete intikal etmiş Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimize rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun. İyi ki onlar bu mücadeleyi verdiler. İyi ki onlar bu aydınlanmanın ateşini yaktılar ki bizler bu günlere kadar gelebildik. Çok kıymetli öğretmenlerim bende bir öğretmen çocuğuyum. Her fırsatta en çok övündüğüm şey olarak söylerim. Çocukluğumda herkesin öğretmen olduğunu zannederdim. Çünkü annem ve babam öğretmendi. Köye gittik. Annem bir gün hastaydı. Git müdür beye söyle bugün gelemeyeceğim dedi. O kadar içselleştirmişim ki öğretmenliği kendimde, kendimi annemin yerine okula öğretmenliğe gidiyorum zannettim. Öğretmenlik çok kutsal bir meslek. Köy enstitüleri kapatılmayarak devamı getirilmiş olsaydı bugün köyler boşaltılmaz. Bugün bu ülke birçok insanı işsiz kapımızı bekleyen asgari ücretle çalışmaya razı olan gençlerle dolup taşmazdı. Bizler aydınlanma sürecini başlangıcı olan cumhuriyet ile birlikte fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, nesillerin yetiştirildiğini biliyorduk. Bir ülkenin topuyla tüfeğiyle savaşmak değil eğitimi çökertmek öğretimi yok etmek beklide düşmanınıza verebileceğiniz en büyük zarardır. Artık her yeni yıla yeni bir eğitim sistemiyle giriyoruz. Hiçbirimizin çocuğu maalesef bizler bu kuşaktayız. Maalesef başladığı sistemle bitmiyor. Şimdi taşımalı sistemle sabah gidip akşam eve giden öğretmenlerimiz var. Köylerde zaten okullar kapatıldı. Değerli öğretmenlerim sizleri bu salonda buluşturmak istedim. Biz bu salonu Burdur Belediyesi olarak kendi öz sermayemizle 1 TL kredi kullanmadan yaptık. Bizler sizleri bu salonda buluşturmak istedik. Çünkü içinde bulunduğumuz zor atmosfer bizleri birbirimizden uzaklaştırdı. Bizi yalnız bırakmadığınız için sizlere çok teşekkür ederim. Sizler bugün buradasınız iyi varsınız. Bizleri bugün şereflendirdiniz. Hepinizin öğretmenler gününü kutluyorum. Nice öğretmenler gününde yine sizlerle buluşmayı umut ediyorum” dedi.     Başkan Ercengiz Köy Enstitüleri’nin son temsilcilerine plaket taktim etti. Yemekte emekli öğretmenlere hediyeler verilerek Öğretmenler Günü kutlandı. Gecede Emekli Öğretmenler, türkülerle eğlenceli bir akşam yaşadı.
Burdur Belediyesi tarafından 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle emekli öğretmenler onuruna yemek düzenlendi.

 

 

Burdur Belediyesi Cumhuriyet Yaşam Merkezinde emekli öğretmenler onuruna düzenlenen yemeğe Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, eşi Hülya Ercengiz, Başkan Yardımcısı Ali Say, CHP İl Başkanı İzzet Akbulut, İl Kadın Kolları Başkanı Zinet Gezer meclis üyeleri ve emekli öğretmenler katıldı.

 

 

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz programda yaptığı konuşmada “Öncelikle ebediyete intikal etmiş Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimize rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun. İyi ki onlar bu mücadeleyi verdiler. İyi ki onlar bu aydınlanmanın ateşini yaktılar ki bizler bu günlere kadar gelebildik. Çok kıymetli öğretmenlerim bende bir öğretmen çocuğuyum. Her fırsatta en çok övündüğüm şey olarak söylerim. Çocukluğumda herkesin öğretmen olduğunu zannederdim. Çünkü annem ve babam öğretmendi. Köye gittik. Annem bir gün hastaydı. Git müdür beye söyle bugün gelemeyeceğim dedi. O kadar içselleştirmişim ki öğretmenliği kendimde, kendimi annemin yerine okula öğretmenliğe gidiyorum zannettim. Öğretmenlik çok kutsal bir meslek. Köy enstitüleri kapatılmayarak devamı getirilmiş olsaydı bugün köyler boşaltılmaz. Bugün bu ülke birçok insanı işsiz kapımızı bekleyen asgari ücretle çalışmaya razı olan gençlerle dolup taşmazdı. Bizler aydınlanma sürecini başlangıcı olan cumhuriyet ile birlikte fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, nesillerin yetiştirildiğini biliyorduk. Bir ülkenin topuyla tüfeğiyle savaşmak değil eğitimi çökertmek öğretimi yok etmek beklide düşmanınıza verebileceğiniz en büyük zarardır. Artık her yeni yıla yeni bir eğitim sistemiyle giriyoruz. Hiçbirimizin çocuğu maalesef bizler bu kuşaktayız. Maalesef başladığı sistemle bitmiyor. Şimdi taşımalı sistemle sabah gidip akşam eve giden öğretmenlerimiz var. Köylerde zaten okullar kapatıldı. Değerli öğretmenlerim sizleri bu salonda buluşturmak istedim. Biz bu salonu Burdur Belediyesi olarak kendi öz sermayemizle 1 TL kredi kullanmadan yaptık. Bizler sizleri bu salonda buluşturmak istedik. Çünkü içinde bulunduğumuz zor atmosfer bizleri birbirimizden uzaklaştırdı. Bizi yalnız bırakmadığınız için sizlere çok teşekkür ederim. Sizler bugün buradasınız iyi varsınız. Bizleri bugün şereflendirdiniz. Hepinizin öğretmenler gününü kutluyorum. Nice öğretmenler gününde yine sizlerle buluşmayı umut ediyorum” dedi.

 

 

Başkan Ercengiz Köy Enstitüleri’nin son temsilcilerine plaket taktim etti. Yemekte emekli öğretmenlere hediyeler verilerek Öğretmenler Günü kutlandı. Gecede Emekli Öğretmenler, türkülerle eğlenceli bir akşam yaşadı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.