Başkan Ercengiz’den Emekli Öğretmenlere Yemek

Gündem 25.11.2017 - 13:29, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Başkan Ercengiz’den Emekli Öğretmenlere Yemek

Burdur Belediyesi tarafından 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle emekli öğretmenler onuruna yemek düzenlendi.
Burdur Belediyesi Serenler Otelde emekli öğretmenler onuruna düzenlenen yemeğe Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, eşi Hülya Ercengiz, Başkan Yardımcısı Ali Say, meclis üyeleri ve emekli öğretmenler katıldı.   Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz programda yaptığı konuşmada “24 Kasım 1928’de Ulu Önder Atatürk’ün millet mektepleri ile başlattığı okuma yazma seferberliği ile birlikte eğitim-öğretimin bir ulusa neler katabileceğinin bugün meyvelerini alıyoruz. Tabi ki Ulu Önder Atatürk’ün vicdanı hür, irfanı hür, yeni nesiller yetiştirmek üzere tüm değerli öğretmenlerimize verdiği görevi ve ödevi bugün öğretmenlerimiz başarıyla yerine getirmiştir. Bir öğretmen çocuğu olarak hayatım boyunca az tanıdığım babamın ve annemin bana öğütlediği çok önemli bir şey vardı, insan olabilmek, hayatın içinde adam olabilmek, adam gibi adam olabilmek, yaptığı işi de doğru yapabilmek. Ben bir öğretmen çocuğu olarak bu öğütle büyüdüm. Çünkü bir öğretmenin verebileceği tek şey yetiştirmektir, insan yetiştirmektir. Bu insanı yetiştirmenin öneminin ne olduğunu işte bugün bu Türkiye’de görebiliyoruz. Aydınlanması gereken bir Türkiye’nin, eğitim sistemi ile oynanmaması gereken bir Türkiye’nin önemini, bugünkü Türkiye’de görüyoruz. Daha da fazlasını yapmak zorundayız. Ulu Önder Atatürk, iki olguya dikkat çekmiş, birincisi satıh mücadelesi, sınır mücadelesi veren vatan mücadelesi veren askeri ordu, diğeri de ilim irfan mücadelesini veren öğretmen ordusu. İşte bu yüzden öğretmenlerin değeri kıymeti çok önemli. Ulu Önder Atatürk’ün ömrü yetmedi, Köy Enstitüleri projesi onun belki de hayata geçirmek istediği Cumhuriyetten sonraki en büyük projesiydi, kısmet oldu. 17 yıllık bir süreçte köy enstitülerinde yetişen öğretmeniyle her biri Anadolu’ya yayılan birer mum oldu. Ardından bu enstitüler kapatıldı, öğretmen okulları, ardından öğretmen yetiştiren üniversitelere dönüştü ve bugün sizlerin de içinde bulunduğu sayıları yüz binleri bulan bir öğretmen ordusu yetiştirildi. Bizler istiyoruz ki bu ülkede yargının eğitim sisteminin ve bu ülkenin geleceği olan çocukların geleceğine yönelik atılacak her türlü adımı, bir 50 yıl sonrasının tasarlanarak yapılmasıdır. Eğitim sisteminin bilenlerine bırakılması ve eğitim sisteminin her bir ferdinin de gelecek kaygısı olmadan, kendi özgür iradesi ile bu ülkenin geleceğine fidan olacak öğrencileri yetiştirebilmesidir” dedi. Yemekte emekli öğretmenlere karanfil ve hediyeler verilerek Öğretmenler Günü kutlandı. Gecede Emekli Öğretmenler, türkülerle eğlenceli bir akşam yaşadı. 
Burdur Belediyesi tarafından 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle emekli öğretmenler onuruna yemek düzenlendi.

Burdur Belediyesi Serenler Otelde emekli öğretmenler onuruna düzenlenen yemeğe Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, eşi Hülya Ercengiz, Başkan Yardımcısı Ali Say, meclis üyeleri ve emekli öğretmenler katıldı.

 

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz programda yaptığı konuşmada “24 Kasım 1928’de Ulu Önder Atatürk’ün millet mektepleri ile başlattığı okuma yazma seferberliği ile birlikte eğitim-öğretimin bir ulusa neler katabileceğinin bugün meyvelerini alıyoruz. Tabi ki Ulu Önder Atatürk’ün vicdanı hür, irfanı hür, yeni nesiller yetiştirmek üzere tüm değerli öğretmenlerimize verdiği görevi ve ödevi bugün öğretmenlerimiz başarıyla yerine getirmiştir. Bir öğretmen çocuğu olarak hayatım boyunca az tanıdığım babamın ve annemin bana öğütlediği çok önemli bir şey vardı, insan olabilmek, hayatın içinde adam olabilmek, adam gibi adam olabilmek, yaptığı işi de doğru yapabilmek. Ben bir öğretmen çocuğu olarak bu öğütle büyüdüm. Çünkü bir öğretmenin verebileceği tek şey yetiştirmektir, insan yetiştirmektir. Bu insanı yetiştirmenin öneminin ne olduğunu işte bugün bu Türkiye’de görebiliyoruz. Aydınlanması gereken bir Türkiye’nin, eğitim sistemi ile oynanmaması gereken bir Türkiye’nin önemini, bugünkü Türkiye’de görüyoruz. Daha da fazlasını yapmak zorundayız. Ulu Önder Atatürk, iki olguya dikkat çekmiş, birincisi satıh mücadelesi, sınır mücadelesi veren vatan mücadelesi veren askeri ordu, diğeri de ilim irfan mücadelesini veren öğretmen ordusu. İşte bu yüzden öğretmenlerin değeri kıymeti çok önemli. Ulu Önder Atatürk’ün ömrü yetmedi, Köy Enstitüleri projesi onun belki de hayata geçirmek istediği Cumhuriyetten sonraki en büyük projesiydi, kısmet oldu. 17 yıllık bir süreçte köy enstitülerinde yetişen öğretmeniyle her biri Anadolu’ya yayılan birer mum oldu. Ardından bu enstitüler kapatıldı, öğretmen okulları, ardından öğretmen yetiştiren üniversitelere dönüştü ve bugün sizlerin de içinde bulunduğu sayıları yüz binleri bulan bir öğretmen ordusu yetiştirildi. Bizler istiyoruz ki bu ülkede yargının eğitim sisteminin ve bu ülkenin geleceği olan çocukların geleceğine yönelik atılacak her türlü adımı, bir 50 yıl sonrasının tasarlanarak yapılmasıdır. Eğitim sisteminin bilenlerine bırakılması ve eğitim sisteminin her bir ferdinin de gelecek kaygısı olmadan, kendi özgür iradesi ile bu ülkenin geleceğine fidan olacak öğrencileri yetiştirebilmesidir” dedi.

Yemekte emekli öğretmenlere karanfil ve hediyeler verilerek Öğretmenler Günü kutlandı. Gecede Emekli Öğretmenler, türkülerle eğlenceli bir akşam yaşadı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.