BAŞKAN ERCENGİZ'DEN BASIN BAYRAMINA ÖZEL KUTLAMA PROGRAMI

Gündem 24.07.2019 - 13:50, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BAŞKAN ERCENGİZ'DEN BASIN BAYRAMINA ÖZEL KUTLAMA PROGRAMI

Burdur Belediyesi, Gazeteciler Cemiyeti ile 4 yıldır ortaklaşa yaptıkları çalışmalar kapsamında bu yıl da Basın Bayramı nedeniyle bir kahvaltı düzenledi.
Burdur Belediyesi, Gazeteciler Cemiyeti ile 4 yıldır ortaklaşa yaptıkları çalışmalar kapsamında bu yıl da Basın Bayramı nedeniyle bir kahvaltı düzenledi. Düzenlenen kahvaltıya tüm basın mensupları davet edilirken, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel yaptığı konuşmada;   “Burdur Belediyesi’nin daveti bizim için çok önemli. Çünkü yerel demokrasilerin kalbi yerel yönetimlerdir. Burdur basını olarak geçtiğimiz seçimde büyük bir sınav verdiğimizi düşünüyorum. Burdur’un hoşgörü kenti olmasında basının büyük bir katkı sağladığı ortadadır. Türkiye’de yerel basından genele kadar medyanın problemleri büyük. Basın demek, demokrasi demek, ifade özgürlüğü demek, düşünce hürriyeti demek. Biz varsak sivil toplum örgütleri var, biz varsak siyasetçiler var, biz varsak vatandaş var.” şeklinde konuştu.   Hazırlanan lansmanda Burdur milletvekili Dr. Mehmet Göker, CHP İl Başkanı İzzet Akbulut ve CHP Merkez İlçe Başkanı Sıdıka Gül Oğuzkan da yer aldı. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz  günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında ise şu sözlere yer verdi:   “Sayın basın mensubu arkadaşlar öncelikle katılım sağladığınız için teşekkür ediyorum. Bizlerin yurttaşa ulaşmada en önemli kaynak olan sizler, bizleri ötekileştirmeden seçim dönemindeki desteklerinizden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Bugün basın bayramını kutlarken çok özel bir günü daha kutluyoruz. Bugün ülkemizin tapu senedinin alındığı Lozan Antlaşması’nın Kabulünün 96. Yılını da kutluyoruz. Bu Antlaşmaya imza atan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına da minnettar olduğumuzu belirmek istiyorum. Ve aynı zamanda Burdur Gazeteciler Cemiyeti’nin 30. Yılını kutluyoruz. Yıllardır beli bir disiplinle görevini yerine getiren cemiyetimiz bizlerin yani seçilmişlerin arkasında durmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi basın bir milletin ortak sesidir. Bu ülkede yazabiliyorsan yaz denilen bir süreci yaşıyoruz.  Dünya basınında da 157.sırada olmamız, ülkede 137 gazetecinin tutuklu olması, özellikle yerel basının sadece resmi ilanlar ile ayakta duruyor olması ve kontrolsüz olan bir sosyal medya gazeteciliği maalesef basınımızı oldukça sıkıntıya sokmuş gözüküyor. Gazetecinin bildiklerini yazamadığı bir ortamda, basını 111 yıl önce özgür kılmış olsanız bile bugünü sansürsüz kutlama şansınız ne yazık ki kalmıyor. Bizler inanıyoruz ki demokrasinin bir gücü olan sizler ve demokrasiye inanan bizlerle birlikte insanımızın haber alma hakkını hep birlikte onlara ulaştıracağız. Yerel basınımıza tekrar teşekkür etmek istiyorum. Bu vesileyle buradan duyurmak isterim ki 17 Ağustos’ta yapılacak olan güreş organizasyonumuza tüm siyasileri, tüm yetkilileri ve tüm burdur halkını davet ediyoruz. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum, basın bayramınızı kutluyor saygılar sunuyorum” dedi.  
Burdur Belediyesi, Gazeteciler Cemiyeti ile 4 yıldır ortaklaşa yaptıkları çalışmalar kapsamında bu yıl da Basın Bayramı nedeniyle bir kahvaltı düzenledi.

Burdur Belediyesi, Gazeteciler Cemiyeti ile 4 yıldır ortaklaşa yaptıkları çalışmalar kapsamında bu yıl da Basın Bayramı nedeniyle bir kahvaltı düzenledi. Düzenlenen kahvaltıya tüm basın mensupları davet edilirken, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel yaptığı konuşmada;

 

“Burdur Belediyesi’nin daveti bizim için çok önemli. Çünkü yerel demokrasilerin kalbi yerel yönetimlerdir. Burdur basını olarak geçtiğimiz seçimde büyük bir sınav verdiğimizi düşünüyorum. Burdur’un hoşgörü kenti olmasında basının büyük bir katkı sağladığı ortadadır. Türkiye’de yerel basından genele kadar medyanın problemleri büyük. Basın demek, demokrasi demek, ifade özgürlüğü demek, düşünce hürriyeti demek. Biz varsak sivil toplum örgütleri var, biz varsak siyasetçiler var, biz varsak vatandaş var.” şeklinde konuştu.

 

Hazırlanan lansmanda Burdur milletvekili Dr. Mehmet Göker, CHP İl Başkanı İzzet Akbulut ve CHP Merkez İlçe Başkanı Sıdıka Gül Oğuzkan da yer aldı. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz  günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında ise şu sözlere yer verdi:

 

“Sayın basın mensubu arkadaşlar öncelikle katılım sağladığınız için teşekkür ediyorum. Bizlerin yurttaşa ulaşmada en önemli kaynak olan sizler, bizleri ötekileştirmeden seçim dönemindeki desteklerinizden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Bugün basın bayramını kutlarken çok özel bir günü daha kutluyoruz. Bugün ülkemizin tapu senedinin alındığı Lozan Antlaşması’nın Kabulünün 96. Yılını da kutluyoruz. Bu Antlaşmaya imza atan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına da minnettar olduğumuzu belirmek istiyorum. Ve aynı zamanda Burdur Gazeteciler Cemiyeti’nin 30. Yılını kutluyoruz. Yıllardır beli bir disiplinle görevini yerine getiren cemiyetimiz bizlerin yani seçilmişlerin arkasında durmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi basın bir milletin ortak sesidir. Bu ülkede yazabiliyorsan yaz denilen bir süreci yaşıyoruz.  Dünya basınında da 157.sırada olmamız, ülkede 137 gazetecinin tutuklu olması, özellikle yerel basının sadece resmi ilanlar ile ayakta duruyor olması ve kontrolsüz olan bir sosyal medya gazeteciliği maalesef basınımızı oldukça sıkıntıya sokmuş gözüküyor. Gazetecinin bildiklerini yazamadığı bir ortamda, basını 111 yıl önce özgür kılmış olsanız bile bugünü sansürsüz kutlama şansınız ne yazık ki kalmıyor. Bizler inanıyoruz ki demokrasinin bir gücü olan sizler ve demokrasiye inanan bizlerle birlikte insanımızın haber alma hakkını hep birlikte onlara ulaştıracağız. Yerel basınımıza tekrar teşekkür etmek istiyorum. Bu vesileyle buradan duyurmak isterim ki 17 Ağustos’ta yapılacak olan güreş organizasyonumuza tüm siyasileri, tüm yetkilileri ve tüm burdur halkını davet ediyoruz. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum, basın bayramınızı kutluyor saygılar sunuyorum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.