BAŞKAN ERCENGİZ; ‘BU KADAR ADAM BOŞ MU OTURDU’

Siyaset 25.03.2019 - 11:48, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BAŞKAN ERCENGİZ; ‘BU KADAR ADAM BOŞ MU OTURDU’

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, belediye personeliyle bir araya gelerek Burdur’da verilen hizmetlerin takibini sürdürüyor.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Belediyesi Sultandere Hizmet Kampüsünde görev yapan personel ile düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Yapılan işleri yerinde takip eden Başkan Ercengiz, görev yaptığı süre boyunca yerine getirdikleri tüm hizmetlerde özellikle personelin emeğinin olduğunu vurguladı.  Başkan Ercengiz, son günlerde Cumhur ittifakı Belediye Başkan Adayı’nın yerine getirilmediğini iddia ettiği hizmetlere yönelik hazırlanan karneyi eleştirerek, “Bu haksızlık aslında. Bizim üzerimizden, sizlere yapılan bir haksızlık. Bizim üzerimizden sizlerin tembel olduğunu, çalışmadığını ve belediye olarak Burdur’un kurumsal anlamda iş üretmediğinin karnesi.   Değerli arkadaşlar siyaset yapıyorsak lütfen haksızlık etmeden, elimiz vicdanımızda yapalım. Biz bize verilen karnenin, bizim yaptıklarımız üzerinden değerlendirilmesini daha çok tercih ederdik.  Biz de kitapçık çıkardık beş sene boyunca yaptıklarımızı, birlikte bu kentte ürettiklerimizi satır satır yazdık. Arkadaşlar beş sene de 3 proje mi yaptık? El insaf bu kadar adam boş mu oturdu? Bu kadar insan akşama kadar muhabbet mi etti?  Beş yıldır bu kentin her noktasında bir değişimi birlikte başlattık Burdur’umuza birlikte yaşattık. Geldiğimiz bu nokta yılda bir Burdur’u ziyaret eden, hemşerilerimiz olsun ya da Burdur’u tanıyıp bilenler olsun Burdur’daki değişimi memnuniyetle ifade ettiklerini görüyoruz. Biz bunu birlikte başardık. Belki gün geldi sizlere fazla mesai yaptırdık. Ama bugün sizlerin de övünç duyduğu güzel ve huzurlu bir tablosu her alanda her noktasında belediye emekçisinin elinin değdiği bir Burdur’u birlikte yarattık.” şeklinde konuştu.   Bizi Ziyaret Eden 50 Vatandaşımızdan 45’i İş Talep Ediyor Daha iyi işlerin yapılabileceğini ancak bu işlerin öncelikle ekonomik kaynaklı olduğuna dikkat çeken Başkan Ercengiz, “Borç ödedik diyoruz. Evet borç ödedik. O ödediğimiz borç miktarıyla Sultan Dere Kampüsü gibi 8 tane daha kampus yapabilirdik.  Değerli arkadaşlar! Zaman zaman sizleri kışkırtıyorlar, mesai ücretinizin verilmediği iddia ediliyor. Söz konusu mesai ücretleri olduğu zaman imza atarken bir kez olsun imtina etmedim. Hepsine imza attım. Çünkü işçinin, emekçinin hakkı boynumuzda kalmasın. Bugün ödemediğimiz iddia edilen mesai ücretlerinin peşine düşenler, Türkiye’deki maalesef patatesin, soğanın, pirincin, buğdayın, samanın ve etin ithalatını önüne geçsinler de, biz de rahatlıkla aldığımız maaşlarla geçinebilelim. Bizim derdimiz bu olsun arkadaşlar. Bu memlekette beka sorunu var mı? Bence var. Bu memleketteki en önemli beka sorunu, vatandaşımızın yarına güvenle bakamaması. Evlatlarını iyi bir okulda okutmak, iyi bir eğitim aldırmak, iyi bir üniversiteye gönderip, iyi bir meslek sahibi yapmakla ilgili hepimizin kaygısı var. Hafta sonları düzenlediğimiz Halk Günleri’nde bizleri ziyaret eden 50 vatandaşımızdan 45 tanesi iş diye geliyor. Bu memleketin asıl beka sorunu memleketteki yoksulluk, işsizlik.” diye konuşmasını sonlandırdı.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, belediye personeliyle bir araya gelerek Burdur’da verilen hizmetlerin takibini sürdürüyor.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Belediyesi Sultandere Hizmet Kampüsünde görev yapan personel ile düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Yapılan işleri yerinde takip eden Başkan Ercengiz, görev yaptığı süre boyunca yerine getirdikleri tüm hizmetlerde özellikle personelin emeğinin olduğunu vurguladı.  Başkan Ercengiz, son günlerde Cumhur ittifakı Belediye Başkan Adayı’nın yerine getirilmediğini iddia ettiği hizmetlere yönelik hazırlanan karneyi eleştirerek, “Bu haksızlık aslında. Bizim üzerimizden, sizlere yapılan bir haksızlık. Bizim üzerimizden sizlerin tembel olduğunu, çalışmadığını ve belediye olarak Burdur’un kurumsal anlamda iş üretmediğinin karnesi.   Değerli arkadaşlar siyaset yapıyorsak lütfen haksızlık etmeden, elimiz vicdanımızda yapalım. Biz bize verilen karnenin, bizim yaptıklarımız üzerinden değerlendirilmesini daha çok tercih ederdik.  Biz de kitapçık çıkardık beş sene boyunca yaptıklarımızı, birlikte bu kentte ürettiklerimizi satır satır yazdık. Arkadaşlar beş sene de 3 proje mi yaptık? El insaf bu kadar adam boş mu oturdu? Bu kadar insan akşama kadar muhabbet mi etti?  Beş yıldır bu kentin her noktasında bir değişimi birlikte başlattık Burdur’umuza birlikte yaşattık. Geldiğimiz bu nokta yılda bir Burdur’u ziyaret eden, hemşerilerimiz olsun ya da Burdur’u tanıyıp bilenler olsun Burdur’daki değişimi memnuniyetle ifade ettiklerini görüyoruz. Biz bunu birlikte başardık. Belki gün geldi sizlere fazla mesai yaptırdık. Ama bugün sizlerin de övünç duyduğu güzel ve huzurlu bir tablosu her alanda her noktasında belediye emekçisinin elinin değdiği bir Burdur’u birlikte yarattık.” şeklinde konuştu.

 

Bizi Ziyaret Eden 50 Vatandaşımızdan 45’i İş Talep Ediyor

Daha iyi işlerin yapılabileceğini ancak bu işlerin öncelikle ekonomik kaynaklı olduğuna dikkat çeken Başkan Ercengiz, “Borç ödedik diyoruz. Evet borç ödedik. O ödediğimiz borç miktarıyla Sultan Dere Kampüsü gibi 8 tane daha kampus yapabilirdik.  Değerli arkadaşlar! Zaman zaman sizleri kışkırtıyorlar, mesai ücretinizin verilmediği iddia ediliyor. Söz konusu mesai ücretleri olduğu zaman imza atarken bir kez olsun imtina etmedim. Hepsine imza attım. Çünkü işçinin, emekçinin hakkı boynumuzda kalmasın. Bugün ödemediğimiz iddia edilen mesai ücretlerinin peşine düşenler, Türkiye’deki maalesef patatesin, soğanın, pirincin, buğdayın, samanın ve etin ithalatını önüne geçsinler de, biz de rahatlıkla aldığımız maaşlarla geçinebilelim. Bizim derdimiz bu olsun arkadaşlar. Bu memlekette beka sorunu var mı? Bence var. Bu memleketteki en önemli beka sorunu, vatandaşımızın yarına güvenle bakamaması. Evlatlarını iyi bir okulda okutmak, iyi bir eğitim aldırmak, iyi bir üniversiteye gönderip, iyi bir meslek sahibi yapmakla ilgili hepimizin kaygısı var. Hafta sonları düzenlediğimiz Halk Günleri’nde bizleri ziyaret eden 50 vatandaşımızdan 45 tanesi iş diye geliyor. Bu memleketin asıl beka sorunu memleketteki yoksulluk, işsizlik.” diye konuşmasını sonlandırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.