BAŞKAN ALAGÖZ'DEN 'TÜRK MİLLETİNİ IRAKLILAR İLE KARIŞTIRMAYIN' UYARISI

Gündem 23.11.2020 - 08:59, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BAŞKAN ALAGÖZ'DEN 'TÜRK MİLLETİNİ IRAKLILAR İLE KARIŞTIRMAYIN' UYARISI

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz'den, "Türk milletini, Amerikan askeriyle beraber kendi liderinin heykelini yıkan Iraklılar ile karıştırmayın."
Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz'ün Amerikan düşünce kuruluşunun panelinde yaptığı konuşma hakkında açıklamada bulundu.   Başkan Alagöz yaptığı açıklamanın altına, Çeviköz'ün yaptığı konuşmanın metnini de ekledi.  İşte Başkan Ümit Alagöz'ün yaptığı açıklama: "Türkiye’yi Amerika’nın mandası zanneden zavallılar, Türk Milletinin demokratik iradesine karşı Amerika’dan kendince medet uman kişiliksizler, Allah’tan korkmadıkları gibi milletinden de utanmayanlar, Millilik haricinde her türlü safsatayı kendine ilke edinenler, size söyleyebilecek çokta fazla bir şey kalmamış. Birileri şimdi çıkacak Ak Parti’yi savunuyorsun falan gibi klişe cümleler kuracak biliyorum. Ama şunu bilmenizi isterim; Türk milletini, Amerikan askeriyle beraber kendi liderinin heykelini yıkan Iraklılar ile karıştırmayın. Türk Milleti kendi geleceğini kendi karar verebilecek ferasete sahiptir. Saygılarımla"    Emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz'ün konuşma metni: “CHP`nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Emekli Büyükelçi Ünal Çevikoz, Amerikan düşünce kuruluşunun panelinde konuşarak yeni Amerikan yönetimine seslendi: - Türkiye uluslararası arenada, müttefikleri arasında ve bölgede yalnızlaştı. - Arap sokaklarında Erdoğan’a büyük destek var gibi görülse de bölgede artık Türkiye önemli bir rol model olarak görülmüyor. - AKP iktidarında uluslararası kurumlara saygı ihmal edildi. Biz iktidar olursak yeniden entegre olacağız. - Türkiye dış politikada askeri seçeneklere daha çok bel bağlayan bir duruş sergiliyor ve bundan AB gibi CHP olarak biz de kaygı duyuyoruz. - AKP`nin Müslüman kardeşlere yaptığı güçlü vurgu tarafsızlığına gölge düşürüyor - AKP, İslam’ı Türk dış politikasına soktu, bunun değişmesi gerekiyor. - Türkiye, ABD ve Avrupa ile güçlü ilişkileri yeniden tesis edip, yüzünü yeniden NATO üyeleri topluluğuna dönecek. - S-400 aktif hale getirilmeyecek - Zaten sayın genel başkanımızın S-400'ler için yaptığı `muhtemelen Türkiye'nin tarihindeki en pahalı hurdalık olacak` açıklamasını hatırlatırım. - KKTC’de kapalı kent Maraş’ın kısmi şekilde yeniden açılmasını desteklemiyoruz. - Biden yönetiminden ilk beklentimiz, Türkiye`ye Hukukun üstünlüğüne, demokrasiye çok güçlü bir vurgu yapmasıdır. - Kürt sorununu mecliste çözeceğiz - Suriye`den Türk askerlerinin geri çekilmesi gerekmektedir. Suriye'deki Kürtlerle ilişkileri geliştireceğiz.”” ————————————————————————— Taktir Yüce Türk Milletinindir.  
Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz'den, "Türk milletini, Amerikan askeriyle beraber kendi liderinin heykelini yıkan Iraklılar ile karıştırmayın."

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz'ün Amerikan düşünce kuruluşunun panelinde yaptığı konuşma hakkında açıklamada bulundu.

 

Başkan Alagöz yaptığı açıklamanın altına, Çeviköz'ün yaptığı konuşmanın metnini de ekledi. 

İşte Başkan Ümit Alagöz'ün yaptığı açıklama:

"Türkiye’yi Amerika’nın mandası zanneden zavallılar, Türk Milletinin demokratik iradesine karşı Amerika’dan kendince medet uman kişiliksizler, Allah’tan korkmadıkları gibi milletinden de utanmayanlar, Millilik haricinde her türlü safsatayı kendine ilke edinenler, size söyleyebilecek çokta fazla bir şey kalmamış. Birileri şimdi çıkacak Ak Parti’yi savunuyorsun falan gibi klişe cümleler kuracak biliyorum. Ama şunu bilmenizi isterim; Türk milletini, Amerikan askeriyle beraber kendi liderinin heykelini yıkan Iraklılar ile karıştırmayın. Türk Milleti kendi geleceğini kendi karar verebilecek ferasete sahiptir.
Saygılarımla"

 

 Emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz'ün konuşma metni:

“CHP`nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Emekli Büyükelçi Ünal Çevikoz, Amerikan düşünce kuruluşunun panelinde konuşarak yeni Amerikan yönetimine seslendi:
- Türkiye uluslararası arenada, müttefikleri arasında ve bölgede yalnızlaştı.
- Arap sokaklarında Erdoğan’a büyük destek var gibi görülse de bölgede artık Türkiye önemli bir rol model olarak görülmüyor.
- AKP iktidarında uluslararası kurumlara saygı ihmal edildi. Biz iktidar olursak yeniden entegre olacağız.
- Türkiye dış politikada askeri seçeneklere daha çok bel bağlayan bir duruş sergiliyor ve bundan AB gibi CHP olarak biz de kaygı duyuyoruz.
- AKP`nin Müslüman kardeşlere yaptığı güçlü vurgu tarafsızlığına gölge düşürüyor
- AKP, İslam’ı Türk dış politikasına soktu, bunun değişmesi gerekiyor.
- Türkiye, ABD ve Avrupa ile güçlü ilişkileri yeniden tesis edip, yüzünü yeniden NATO üyeleri topluluğuna dönecek.
- S-400 aktif hale getirilmeyecek
- Zaten sayın genel başkanımızın S-400'ler için yaptığı `muhtemelen Türkiye'nin tarihindeki en pahalı hurdalık olacak` açıklamasını hatırlatırım.
- KKTC’de kapalı kent Maraş’ın kısmi şekilde yeniden açılmasını desteklemiyoruz.
- Biden yönetiminden ilk beklentimiz, Türkiye`ye Hukukun üstünlüğüne, demokrasiye çok güçlü bir vurgu yapmasıdır.
- Kürt sorununu mecliste çözeceğiz
- Suriye`den Türk askerlerinin geri çekilmesi gerekmektedir. Suriye'deki Kürtlerle ilişkileri geliştireceğiz.””
—————————————————————————
Taktir Yüce Türk Milletinindir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.